Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 gode serier du skal se i april

AfBrian Mogensen
31. marts 2022
'Lust'
Foto: HBO Nordic

Del artikel

Vi går en skøn tid i møde, og selvom vejret er svært at forudse, så melder foråret sin ankomst med op til flere helligdage, der kan bruges på at få samlet op på de manglende flueben på serie-tjeklisten.

Eller måske begynde på nogle helt nye.

Vi giver vores bud på serier, der kan fylde miniferien (og resten af april) ud med lidt af hvert.

Den sjove: Lust

'Lust'
Foto: HBO Nordic

Streamingtjeneste: HBO Max

Er der et sexliv, efter du er fyldt 40? Det spørger hovedpersonen Anette i HBO's nye svenske serie, Lust, en række kvinder om. Og svaret? Ja, det er alt andet end kedeligt.

Serien byder på en perlerække af morsomme situationer og en et karaktergalleri, der er unikt, og som viser det småborgerlige og -kedelige Sverige på en kærlig, men alligevel satirisk måde. Og samtidig sætter den fokus på det frie sexliv anno 2022. For de, der lige har rundet de 40, er resultatet af de frie 70’ere, hvilket kan være lidt svært at se i Lust.

Den med superhelte: Peacemaker

'Peacemaker'
Foto: HBO Max

Streamingtjeneste: HBO Max

Han var skurken i anden film om Suicide Squad, men John Cena er blevet forfremmet til ”The Good Guys” i spin-off-serien Peacemaker … sådan da.

Det er samme rolle, men med lidt mere baghistorie, og masser af mere af den samme form for fjol, der gjorde James Gunns andet skud i bøssen om de kriminelle problemløsere en markant anderledes – og uendelige meget mere underholdende – omgang.

Der er kræs for de fleste med sprød dialog, masser af action og komik. Og selvfølgelig en masse Eagly oveni.

Dramaserien: The Dropout

Amanda Seyfried som Elizabeth Holmes i 'The Dropout'
Foto: Disney+

Streamingtjeneste: Disney+ (Får premiere d. 20 april)

Da forskeren Elizabeth Holmes meldte ud, at hendes virksomhed Theranos havde fundet en ny og revolutionerende måde at foretage blodprøver på, steg værdien af selskabet til 9 milliarder, men sandheden vil som bekendt frem.

The Dropout giver sit bud på Holmes’ bevæggrunde for at live om Theranos’ nye metode og hendes efterfølgende fald fra den yngste selvskabte milliardær til at sidde og vente på en fængselsstraf på op til 20 år.

Historien er vanvittigt spændende, og her på redaktionen har vi glædet os virkelig meget til The Dropout, lige siden vi hørte podcasten. Så det kan du også godt gøre.

Den sande: Crime Scene: The Times Square Killer

'Crime Scene: The Times Square Killer'
Foto: Netflix

Streamingtjeneste: Netflix

Brutaliteten bag Richard Francis Cottinghams mord på en række prostituerede i perioden fra 1967 til 1980 var med til at gøre sagen om The Times Square Killer til en skrækhistorie i New York, mens mordene stod på.

Cottingham blev dømt for mordene på 11 kvinder samt en række andre anklager, men det formodes, at han har flere mord på samvittigheden. Dette er også et af de fokuspunkter, som Crime Scene: The Times Square Killer, der er anden sæson, sætter fokus på.

Den danske: Ingen vej tilbage

'Ingen vej tilbage'
Foto: DRTV

Streamingtjeneste: DRTV

Man kan godt være bollevenner i en periode, men nogle gange udvikler forholdet sig til mere end den kødelige lyst. Det er præmissen i den danske serie Ingen Vej Tilbage. Tilsæt en uplanlagt graviditet og to voksne menneskers – til tider – brogede fortid.

Sådan lyder opskriften på en dansk serie med masser af spænding og drama.

Oveni har skuespillerne Ane Stensgaard Jul og William Halken, der spiller hovedrollerne i serien, fået ros for deres portrættering af Nanna og Lasse, og det er absolut ingen skade til.

Den med hjertet på helt rette sted: Better Things

Pamela Adlon som Sam Fox i 'BETTER THINGS'
Foto: HBO Max

Streamingtjeneste: HBO Max

Femte sæson bliver desværre den sidste for Pamela Adlons semi-selvbiografiske komedieserie, Better Things. Men det er måske også helt godt, at det ikke ender, som så mange andre gode serier, der har overlevet sig selv.

Better Things har begejstret igen og igen, og selvom der absolut ikke er de store armbevægelser over Adlons familie-konfiguration, har hun formået at gengive livet som kvinde og mor med en uendeligt stor kærlighed og respekt. Men den er også brutalt ærlig om, hvad det egentlig kræver at være mor, kvinde og menneske i en verden, der ikke sænker farten.

Serien har skabt en niche for sig selv, der virkelig har givet nogle uforglemmelige øjeblikke, ved ikke at følge en traditionel formular. Og når det er lykkedes at skabe noget så fedt, glæder vi os bare til at se, hvad de kan finde på, når der ikke skal være en sjette sæson.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste