Serier | Guides

Stop gravrøveriet! 5 serier, der aldrig skulle have været genoplivet

AfClaus Nygaard Petersen
15. december 2022
De nye unge rige mennesker i 'Gossip Girl'
Foto: HBO Max

Del artikel

Vi tager en for holdet og har fundet frem til 5 serier, der aldrig skulle være startet op igen eller fået en sen fortsættelse.

Det kan være vemodigt at sige farvel til sin yndlingsserie. Når man har brugt flere sæsoner og timer på at elske og hade karakterer, er det ikke altid let at give slip. Man ønsker mere.

Nogle får lige, hvad de ønsker sig: Mere. Det er dog ikke altid en god ting. I år blev vi for eksempel udsat for And Just Like That … seriefortsættelsen til den ikoniske Sex and the City. Vi belønnede forsøget med en placering på vores liste over årets dårligste serier.

Og det er dét makværk, der er inspiration til denne liste over de fem værste genoplivninger. Det er de serier, hvor nogle fans har skreget efter mere og dem, hvor universet bare har skullet malkes til den sidste skilling er udvundet.

De film titler er således efterfølgere til klassikere og har på den ene eller anden måde, udmærket sig ved at være komplet unødvendige i forhold til den originale serie.

Gossip Girl

Den originale Gossip Girl-serie var en fanfavorit uden lige. Over seks sæsoner fulgte vi de rige teenagere i New York, hvor intriger og amorøse bekendtskaber hele tiden skabte kaos. Fortælleren var den titulære Gossip Girl, der forsynede publikum med den hedeste sladder.

Nyeste version af serien, bærer samme navn, og Kristen Bell er stadig den anonyme fortæller, men ellers er meget nyt. Selvom Gossip Girl foregår i samme univers som originalen, er der helt nye unge i front.

Og der er ikke helt samme sladder-schwung som i originalen. Det endda til trods for, at serien nu bliver sendt på HBO Max, så der ikke skal lægges bånd på vold eller sexdelen. Men serien fænger ikke. Den forsøger sig med chok for choks skyld, og dens slags billige tricks holder ikke længere.

Gossip Girl kan streames på HBO Max.

De nye unge rige mennesker i 'Gossip Girl'
Foto: HBO Max

Arrested Development

De første tre sæsoner af Arrested Development er i top-3 over de bedste komedier i tv-historien. Fyldt med absurde genistreger og mindeværdige øjeblikke var den dysfunktionelle familien Bluths eskapader en fornøjelse at følge.

Forventningerne var enorme, da Netflix valgte at genoplive serien. Endda med alle de originale skuespillere og kreative folk.

Men fy faen, en stinker. Fjerde sæson var i første omgang et forfærdeligt rod, hvor der blev leget med handlingens kontinuitet. Resultatet var rodet og usjovt. Selv efter at serieskaber Mitch Hurwitz klippede den om til et kronologisk forløb, var det ingenlunde imponerende. En femte sæson kom som en stille stinkende fis i kirken, som alle vidste var der, men ikke rigtig brød sig om at anerkende.

Vi håber kraftigt, at der ikke sker mere gravrøveri på den front.

Arrested Development kan streames på Netflix.

Michael Cera og Jason Bateman i 'Arrested Development'
Foto: Netflix

Heroes Reborn

Den originale Heroes serie lagde friskt for dagen tilbage i 2006. I bedste X-Men-stil opdager almindelige mennesker, at de har ekstraordinære kræfter. Der er både helte og skurke, hvor alle måske ikke er det, som man umiddelbart tror, og alliancer skifter hurtigt.

Netop dét og et tiltagende rodet og gumpetungt plot var med til at trække niveauet ned i takt med, at de fire sæsoner sneglede sig afsted.

Derfor var det meget overraskende, da miniserien Heroes Reborn så dagens lys i 2015.

Handlingen var stadig sløvere end en rusten kniv, og selv da gamle fanfavoritter dukkede op, formåede serien aldrig at leve op til originalens fremragende udlæg. En sæson blev det til, og forhåbentlig skal vi ikke trækkes med mere wannabe superhelte-pjank.

Heroes kan streames på SkyShowtime og Heroes Reborn lejes hos Blockbuster.

Gatlin Green som Emily Duval og Robbie Kay som Tommy Clarke i 'Heroes Reborn'
Foto: Disney+

Fuller House

Så du flow-tv i 90’erne, specifikt Kanal 2, vækker den her titel måske genkendelse. Full House – på dansk Hænderne fulde – handlede om den enlige far Danny (Bob Saget), der efter at have mistet sin hustru stod alene tilbage med tre piger. Hans svoger Jesse (John Stamos) og bedste ven Joey (Dave Coullier) flyttede ind for at hjælpe ham med opdragelsen.

Serien var helt fin og uforpligtende glad underholdning. Den slags, hvor man snildt kunne se afsnit uden nødvendigvis at skulle have set det foregående.

Netflix (hvem andre) besluttede sig for at malke nostalgien og lavede en serie, hvor den ældste datter D.J., nu var den enlige forsørger.

Streamingtjenesten har tidligere haft held med lignende koncepter, men Fuller House er ikke et af dem. Intet af originalens charme er at finde i serien, og så glimrer den yngste datter Michelle ved sit fravær. Hun blev portrætteret på skift af tvillingerne Mary-Kate og Ashley Olsen, og sammenholdt med, at serien lugter lidt for meget af genbrug af originalen, er der ikke rigtig nogen grund til at bruge tid på den her kunstige genoplivning.

Fuller House kan streames på Netflix.

Familie og venner samlet om bordet i 'Fuller House'
Foto: Netflix

24

Åh, Jack Bauer! Du kunne aldrig dræbes, men alle andre omkring dig havde en tendens til at dø eller forråde dig.

Idéen var genial. En serie på 24 afsnit, hvor hvert enkelt var en time i et døgn. Eller rettere sagt, et par og 40 minutter, for de amerikanske tv-stationer skulle jo også have plads til reklamer. Så man kunne altid regne med et par minutters transportscener per afsnit på den konto.

Det var gammeldaws nationalkonservatisme, hvor amerikanerne var de eneste, der stod imellem anarki og kaos. Superagenten i anti-terrorist organisationen CTU, Jack Bauer (Kiefer Sutherland) uddelte bøllebank og tortur, lige så meget som han selv modtog det.

Formlen blev efterhånden ret gentagende, og i takt med det mere og mere forudsigelige og langt ude blot, forsvandt grunden til at se serien. Men med jævne mellemrum popper der alligevel en ny sæson op. Forsøget på en spin-off 24: Legacy fik én sæson, inden den blev nakkeskudt.

24 er ikke godt mere. Men som den pinlige onkel til en familiefest insisterer den på at gøre opmærksom på sin eksistens med jævne mellemrum. Fingrene er krydset for, at vi ikke skal trækkes med den mere.

24 kan streames hos Disney+.

Agenter og dobbeltagenter i '24: Legacy'
Foto: Disney+

Del artikel