Serier | Guides

Stop det makværk! De 10 suverænt dårligste serier i 2022

AfClaus Nygaard Petersen
12. december 2022
Melissa McCarthy som Amily Luck og Ben Falcone som Clark Thompson i 'God’s Favorite Idiot'
Foto: Netflix

Del artikel

Man skal tage det gode med det onde, når man anmelder film og serier. For man skal virkelig se meget skrald for at finde frem til guldet for enden af regnbuen. Vi har rippet op i årets dybeste traumer og fundet frem til de dårligste serier, vi så i 2022.

Det er ikke alle serier, vi når at anmelde, men derfor kan de stadig gøre indtryk på den negative måde. Derfor har vi til denne liste valgt både at inkludere dem, vi har anmeldt, og dem, som vi har set på egen hånd eller som research.

Vi har set dem, så I ikke behøver at gøre det. Denne liste kan derfor betragtes som endnu en julegave fra os til jer. Og så har vi jo to andre lister med henholdsvis de bedste danske serier og de bedste internationale serier, som man kan give sig i kast med, hvis man mangler noget godt at se.

Her er de 10 dårligste serier i 2022

1. Echoes
2. Blockbuster
3. Chosen
4. Resident Evil
5. The Time Traveller's Wife
6. The Walking Dead
7. And Just Like That ...
8. The Winchesters
9. God's Favorite Idiot
10. Westworld

1. Echoes

Det kommer næppe som en overraskelse, at førstepladsen går til en Netflix-serie. Men niveauet i Echoes er alligevel bemærkelsesværdigt ringe, selv efter dårlige Netflix-serier-standarder.

Serien handler om to enæggede tvillinger, Leni og Gina (begge spillet af Michelle Monaghan), der igennem hele deres liv har byttet identitet en gang om året. Idéen er interessant og lettere urovækkende. Men i stedet for at dvæle ved de moralske konsekvenser af sådan en forkvaklet handling (de har begge familier), fortaber Echoes sig i plot-twist-helvede.

Og så hjælper det heller ikke, at de effekter, der bliver brugt, når Monaghan spiller over for sig selv, er tåkrummende dårlige. Når ens serie afhænger af, at man køber tvillingedelen, så skal det element sidde lige i skabet. Men nej. Dårlige effekter, alt for mange plot-twists og en hovedrystende historiefortælling er hovedingredienserne i årets uden sammenligning dårligste serie.

Echoes sæson 1 kan ses på Netflix.

Jonathan Tucker som Dylan og Michelle Monaghan som Leni McCleary i 'Echoes'
Foto: Netflix

2. Blockbuster

Som en hyppig kunde blandt rækkerne af lejefilm i den lokale Blockbuster gør det decideret ondt at se Netflix’ makværk. Med en håndfuld af de dygtigste komediefolk fra bedre serier, var forventningerne ellers, at Blockbuster skulle blive streamingtjenestens næste store hit.

Resultatet er horribelt u-sjovt. Hovedpersonen Timmy – hvem fanden kalder konsekvent en voksen mand for Timmy? – er jævnt irriterende og ikke en, man har lyst til at heppe på. De uanede muligheder, der ligger i at sætte komedien i en filmudlejningsbutik, bliver på ingen måde gjort fyldest.

Tværtimod kunne det meste af handlingen være sat i en hvilket som helst andet miljø, uden at det ville have indflydelse på de flade jokes. Forhåbentlig drejer den her Blockbuster også snart nøglen om.

Blockbuster sæson 1 kan ses på Netflix.

Randall Park som Timmy, Tyler Alvarez som Carlos, Kamaia Fairburn som Kayla, Melissa Fumero som Eliza og Madeleine Arthur som Hannah i i Netflix' knapt så sjove komedieserie 'Blockbuster'
Foto: Netflix

3. Chosen

Selvom niveauet generelt har været højt i det danske serieland, har der været stinkere. Og få så slemme, som Netflix-sci-fi-rodet Chosen.

Alarmklokkerne ringer allerede lidt, når man ser ”Fra skaberne af The Rain”. Desværre får Chosen regnvejrsserien til at fremstå som et intrigant Shakespeare-stykke. Idéen er egentlig fin nok. En meteor er styrtet ned i en lille by i Danmark og blevet en turistattraktion. Cirka 17 år efter begynder der at ske underlige ting, og en gruppe af byens unge sætter sig for at opklare mysteriet.

Spændingen er der bare aldrig, og effekterne er piv-ringe, selv efter danske forhold. Lysten til at gennemføre seriens seks afsnit forsvinder hurtigere end den logiske plotudvikling. Et forceret trekantsdrama mellem hovedpersonen Emma og hendes to flirter Marie og Frederik bliver aldrig rigtig interessant og føles mest af alt som spild af tid. Mysteriet kan gennemskues på lang afstand, så det er så som så med argumenter for at se Chosen til ende.

Chosen sæson 1 kan ses på Netflix.

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/07/ChosenNordics_Season1_Episode1_00_00_55_10.jpeg
Foto: Netflix

4. Resident Evil

De originale Resident Evil-spil var noget af de mest uhyggelige, man kunne få af videospil. Netflix-serien er bare skræmmende ringe. Med konstante skift mellem to tidslinjer, som aldrig rigtig bliver spændende, og et komplet fravær af uhygge, er der ikke rigtig nogen grund til at trykke play for Netflix-serien.

Mest af alt fremstår Resident Evil som en pastiche af en af de dårlige sæsoner af The Walking Dead. Franchisen har nogle konnotationer tilknyttet, som bare forpligter. Deriblandt isende uhygge, så man sidder og gemmer sig under dynen, og ikke bare trækker den op, fordi man gør sig klar til at sove.

Uden bid i zombierne og karakterer, der render hovedløst rundt og forsøger at hitte rundt i forvirret plot, indser man hurtigt, at man er bedre tjent med at de gamle spil.

Resident Evil sæson 1 kan ses på Netflix.

Ella Balinska som Jade i serien 'Resident Evil'
Foto: Netflix

5. The Time Traveler’s Wife

Havde vi en tidsmaskine, ville vi rejse tilbage til før, vi så den her HBO-serie.

Hvis titlen lyder bekendt, er det fordi, du enten har læst Audreys Niffeneggers bog fra 2003 eller faldet over filmen fra 2009. Umiddelbart skulle man tro, at historien om en mand, der ukontrollabelt rejser i tid, og forholdet til hans kone, ville være perfekt til serieformatet.

Men nej. For det første er der absolut ingen kemi mellem de to hovedroller Rose Leslie og Theo James. For det andet formår serien ikke at løfte sin ellers fantastiske præmis til noget, der ikke er søvndyssende. Serien er perfekt til de søvnløse, for efter bare et halvt afsnit begynder øjenlågene at blive tunge, og en tur i drømmeland virker mere sindsoprivende end denne langgaber.

The Time Traveller's Wife sæson 1 kan ses på HBO Max.

'The Time Traveler’s Wife'
Foto: HBO Max

6. The Walking Dead

Man har efterhånden glemt, at The Walking Dead engang var rigtig godt og medrivende drama. Et studie i, hvordan mennesker rent faktisk er, når alle civilisationens goder og folks moralske blikke forsvinder. Når man er helt ude på kanten, hvor ens egen overlevelse er det eneste, som tæller.

Men det er efterhånden en håndfuld sæsoner siden, og siden er det gået hurtigere ned ad bakke, end et kadaver kan forrådne. Lige meget hvad der skete, kunne Daryl bare aldrig dø og den form for overnaturligt sikre karakterer er ren død for spændingen.

Serien har slæbt sig hen imod en udefinerbar afslutning, som alligevel ikke bliver det. For der er annonceret hele tre spin-offs, som skal foregå, efter at hovedserien er slut. Derudover er der tre andre Dead-serier allerede i gang, så zombiecravingen – som ingen har – kan blive tilfredsstillet.

The Walking Dead sæson 1-11 kan ses på Disney+.

'The Walking Dead'
Foto: AMC

7. And Just Like That…

Det bliver næppe mere griskt end Sex and the City-franchisen. Hvad der engang var en frisk og sej serie, er efter to film og den seneste serie And Just Like That… nu rent kreativt gravrøveri.

For helt ærligt, Carrie havde for pokker en klumme om sex i den originale serie, og nu rødmer hun lillepigeagtigt i den sex-podcast, hun er med i? Come on, det er for ringe og utroværdigt i forhold til karakteren.

Det er en slet skjult hemmelighed, at hovedrolleindehaver og producer Sarah Jessica Parker har meget kreativ kontrol, og det er derfor Carrie – og de andre – ikke længere er interessante at følge. Det er tihi-fnis sitcom, når det er værst og irrelevant. Man kan kun grue for, hvad anden sæson kommer til at byde på.

And Just Like That sæson 1 kan ses på HBO Max.

And Just Like That ...
Foto: HBO Max

8. The Winchesters

Supernatural var en af de mest sejlivede overnaturlige serier i dette årtusinde. Hele 15 sæsoner blev der spyttet ud, før vi slap Sam og Dean Winchester. Fans elskede den benhårdt, og derfor gav det god mening at forsøge at malke guldkalven lidt mere.

Men fy for helvede, hvor er The Winchesters en jammerlig omgang. Serien følger de to gutters forældre, Mary og John, dengang de først mødte hindanden og blev en amourøs monsterjæger-duo.

Rodbehandlinger er mere behagelige end at se det bovlamme forsøg på at ride videre på tidligere tiders gode serie. Sam og Dean ville vende sig i en af de mange grave, de blev begravet i i løbet af de 15 sæsoner.

The Winchesters sæson 1 kan ses på HBO Max.

'The Winchesters'
Foto: HBO Max

9. God’s Favorite Idiot

Få skuespillere er så frustrerende som Melissa McCarthy. Når hun er god, er der få, som kan matche hendes komiske timing (Bridemaids) eller dramatiske evner (Can You Ever Forgive Me?).

Men så er der de gange, hvor McCarthy medvirker i det værste lort og overspiller i en forfærdelig grad. God’s Favorite Idiot hører til i den sidste kategori. Hendes mand Ben Falcone er både serieskaber og spiller hovedrollen i Netflix-komedien, der dog er ufattelig fattig på grin.

Serien har lidt en snert af Bruce Almighty, hvor én mand er det eneste, som kan forhindre apokalypsen. Men Falcone besidder ikke Jim Carreys vanvid eller talent og formår ikke at løfte den store opgave. Fingrene er meget hårdt krydset for, at McCarthy er bedre i sin næste rolle. Der spiller hun havheksen Ursula i den nye version af Disneys The Little Mermaid.

God's Favorite Idiot sæson 1 kan ses på Netflix.

Melissa McCarthy som Amily Luck og Ben Falcone som Clark Thompson i 'God’s Favorite Idiot'
Foto: Netflix

10. Westworld

Vi slutter med en serie, der startede som værende must-see og sluttede som noget, man mest havde lyst til at slukke for. Fjerde og sidste sæson af HBO-serien Westworld startede ellers friskt, men fandt hurtigt tilbage til sin vante trælse melodi.

Robot-opgøret mistede sin glans, lige så snart vi kom ud af underholdningsparken, hvor der i det mindste var lidt sjov at hente. Dramaet blev pseudo-Matrix – og ikke originalen, men alle de jammerlige efterfølgere.

Westworld er nok det tydeligste bevis på, hvad der sker, når serieskaberne ikke rigtig ved, hvor og hvordan en historie skal afsluttes. Gudskelov fik serien endelig nådestødet i starten af november. Alligevel er det svært ikke at være nysgerrig på, hvordan en femte og sidste sæson ville have udfoldet sig. Ville den kunne genskabe magien? Vi får det (heldigvis) aldrig at vide.

Westworld sæson 1-4 kan ses på HBO Max.

'Westworld'
Foto: HBO Max

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste