Serier | Guides

Tre grunde til at Taylor Sheridan er Hollywoods seriedarling lige nu

AfKim Sørensen
25. april 2022
CANNES, FRANCE - MAY 20: Director Taylor Sheridan attends the "Wind River" photocall during the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 20, 2017 in Cannes, France. (Photo by Dominique Charriau/WireImage)

Del artikel

Hvad er det, der får Taylor Sheridan til at gå fra en lettere undselig rolle som sheriffen David Hale i Sons of Anarchy, til at være ét af de – hvis ikke DET – hotteste navn i serie-verdenen lige nu?


Mayor of KingstownYellowstone1883

Så der er lidt mere til det end det.


  1. Han har kæmpet for det

Sheridans første credit på IMDB er i rollen som Vernon i et afsnit af Walker, Texas Ranger. Den unge Sheridan møder sit endeligt efter en af seriens vanligt uophidsende biljagter, og derfra ligner det rigtigt mange andre unge menneskers skæbne i Hollywood.

Der er både roller med navne, som Corporal Winters i Lille Doktor på Prærien og unavngivne som Counterguy i Det Bli’r i Familien, og sådan bliver det ved, indtil han får en lidt større rolle i Veronica Mars, og kort tid efter det, som den førnævnte Sherif i Sons of Anarchy.

Siden er det blevet til flere poster i databasen som skribent end skuespiller, og det er jo heller ikke tosset.

Men Sheridan kender til serieformatet, og selvom han både skriver til film og serier, er det netop de sidste, der for alvor har sat ham på kortet.

Så selvom det måske nok har været nedslående at gå fra at være de unavngivne håndlangere i budget-serier, har det hjulpet Sheridan til at forstå formatet fra bunden op.


  1. Han laver det hele selv


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/03/Yellowstone7.jpg

1883, Yellowstone og Mayor of Kingstown har alle tre scoret meget højt hos seerne, og det skyldes i høj grad, de komplicerede og samtidig tilgængelige historier. Normalt er der flere skribenter på serie af denne kaliber, men Sheridan har i realiteten skrevet alle tre serier selv.

Bevares. Yellowstone er skabt sammen med John Linson, og Hugh Dillon er medskaber på Mayor of Kingstown, men hver enkelt afsnits manuskripter er kommet fra Sheridans egen hånd.

Det er i sig selv imponerende, men det vidner også om, at historier, der ikke bliver testet og skrevet i flok stadig har gang på jord.

Mange af de store produktioner bliver screenet og bearbejdet af flere led, for at sikre produktionsselskabernes investering, men i Sheridans tilfælde, er det altså ikke et problem.

Og der er meget mere på vej fra ham. Blandt andet en Yellowstone Spinoff-serie, med titlen 6666 og The Tulsa King, et gangsterdrama med Sylvester Stallone i hovedrollen.


  1. Han elsker USA


https://imgix.vielskerserier.dk/2022/04/amerikansk-flag.jpeg

Hvis der er noget, amerikanere kan lide, er det USA. Og Sheridan er ikke anderledes på den front. Hans serier har altid fundament i den amerikanske muld, og særligt den del af de forenede stater, der ikke føler skam eller behov for sarkastisk distance over deres ophav.

Det er gode sunde republikanske værdier som kapitalisme og frihed, der udspiller sig foran et tæppe af de majestætiske bjerge i baggrunden. Og det er gjort med en finesse, der ikke gør, at man som seer er ved at kløjs i ørne og det amerikanske flag.

Det kan måske nok tiltrække den gruppe af de sarkastisk skamfuldes vrede, men Sheridan forherliger ikke noget. Hans serier viser også USA fra den betændte underside, hvor vrede, vold og værre er dagligdag.

Det er en knivsæg, der kan være svær at balancere på. Men Sheridan ser ud til at kunne danse boogie på den hele dagen.

Og det er uanset om han beskæftiger sig med det vilde vesten i 1883 eller forbrydersyndikater i vor tids Michigan.

Darling, I’m home
Alle tre gode grunde til, at Taylor Sheridan er blevet publikums darling i serieverdenen. Fra den gode Hollywood-historie om en arbejdsom og utrættelige skuespiller til hans finger på pulsen og forståelsen for de ting, der samler amerikanerne: Kerneværdier og god underholdning.

Det har givet god mening hos folkene hos filmselskabet Paramount Global, der ejer streamingtjenesten af samme navn. De har i hvert fald hurtigt set Sheridans potentiale, og samarbejdet må siges at være en succes.

Alle tre serier, Mayor of Kingstown, 1883 og Yellowstone kan streames eksklusivt på Paramount+, der også kommer til at være hjem for The Tulsa King og 6666.

Om streamingtjenesten Paramount+

Med underholdning for publikum i alle aldre er Paramount+ hjemsted for et massivt katalog. Og med mere end 6.000 serie-episoder og film, giver Paramount+ publikum i alle aldre et bredt udvalg af ikoniske fan favoritter, såvel som nye eksklusive titler.

Tjenesten tilbyder eksklusive titler fra SHOWTIME, CBS og Paramount Studios samtidig finder du en mangfoldig samling af Paramount+ originalserier, eksklusive dramaserier, Paramount-film, det hotteste reality, helt nye store blockbusterfilm samt en god blanding af globalt og lokalt indhold, der spænder over alle genrer.

Paramount+ er den første nordiske streamingtjeneste, der lanceres på Apple TV-kanaler og er desuden tilgængelig via partnerplatformene TV 2 PLAY, YouSee, Telmore og Allente. Tjenesten er også tilgængelig direkte via en ny Paramount+ app, hvor du får de første 7 dage for 0 kr. når du opretter dig som ny kunde. Herefter koster adgangen til al indholdet kun 59,-/md.

Bliv kunde her

Del artikel

Læs mere omTaylor Sheridan

Andre Serier | Guides