Serier | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 6 serier, du skal se i november

AfDaniel Lindekilde Engberg
1. november 2022
Sylvester Stallone I 'Tulsa King'
Foto: SkyShowtime

Del artikel

Ny måned, nye serier. Vi Elsker Serier giver her vores bud på de bedste serier, der kommer i november, som du skal holde øje med. Fra Tulsa King til Yellowstone.

Tulsa King

I Tulsa King træder Sylvester Stallone for alvor ind i serieverdenen som gangsterbossen Dwight ‘The General’ Manfredi.

Efter at have været bag tremmer i 25 år kommer Manfredi ud til en verden, han knap nok kan genkende. Der er trods alt sket meget på et kvart århundrede. På trods af at han har holdt sin mund lukket i den lange periode, bliver han ikke ligefrem mødt med åbne arme af sine mafiosovenner.

Han bliver sendt til Tulsa, Oklahoma for at opstarte et nyt kriminelt netværk i byen, noget der fremstilles som en god mulighed, men er en slet skjult besked for "Vi vil ikke have dig her". Han går dog til værks på trods og begynder at rekruttere en skare af skæve karakterer, der kan hjælpe ham i hans stræben efter magt og anerkendelse.

Serien er skabt af Taylor Sheridan, der også står bag Yellowstone-universet, og er hans første indryk i krimigenren.

Tulsa King har premiere på 13. november i USA og har snarest efter premiere i Danmark på SkyShowtime.

The Crown, sæson 5

Efter to år er The Crown endelig tilbage. Vi er kommet til 90’erne, og det betyder en masse tumult i det britiske kongehus med store forandringer undervejs.

Dronning Elizabeth II nærmer sig 40-års jubilæet for sin regentperiode og reflekterer over fortiden, samtidig med at hun kigger forventningsfuldt mod fremtiden. Prins Charles vil gerne modernisere kongehuset, så det kan følge med tiden. Samtidig døjer han med ægteskabsproblemer med prinsesse Diana. Han ønsker en skilsmisse, hvilket vil få personlige konsekvenser, men særligt for monarkiet. På den anden side sidder Diana, der selv vil prøve at styre narrativet om de ægteskabelige problemer.

Internationalt venter også store omvæltninger, både i form af Sovjetunionens fald og Hong Kongs selvstændighed. Senest er serien blevet skudt i skoene, at den spiller lidt for frit med kreativiteten, hvilket medfører en ny disclaimer om fiktiv dramatisering.

Femte sæson af The Crown får premiere på Netflix 9. november.

Gangs of London, sæson 2

Gangs of London vender tilbage efter en seersucces af dimensioner fra første sæson. Første sæson var en af de største succeser, når det kommer til seertal i Storbritannien, med et publikum på hele 16,6 millioner.

Et år efter er Londons undergrund en verden i forandring. ’Investorerne vil have stabilitet og tyr til et samarbejde med narkokongen Asif Afrifi. De sætter den nådesløse Koba ind som deres håndlanger, og Koba er typen, der smadrer dig først, og derefter fortæller dig, hvordan han vil have tingene.

Før var der et æreskodeks, der gav en vis fredsommelighed mellem Londons kriminelle, men nu er det åben kamp, og den stærkeste tager hele rovet.

Gangs of London sæson 2 har premiere på C More 22. november.

Willow

Der er gået 34 år, siden Warwick Davis prydede verden med fantasyfilmen Willow. Efter mange rygter og lang ventetid er karakteren tilbage i serieform.

Ondskabens kræfter er endnu en gang på spil, og en gruppe helte opsøger troldmanden Willow, der en gang før har besejret mørkets kræfter. De seks helte begiver sig ud på en farefuld rejse gennem deres egen og andre verdener. Der kommer i hvert fald til at være monstre, magi og glædelige gensyn med de gamle karakterer.

Flere af de originale kræfter bag filmen er med ombord på serien. Heriblandt Ron Howard, der instruerede filmen, og filmens manuskriptforfatter Bob Dolman har også været med bag tasterne til den nye serie. Vi håber, at Willow ligesom filmen kan give et eventyr for folk i alle aldre.

Willow får premiere på Disney+ 30. november.

Yellowstone, sæson 5

Vi vender tilbage til Taylor Sheridan med den femte sæson af den populære serie Yellowstone.

John Dutton har indtaget posten som Montanas guvernør, hvilket både medfører store muligheder og flere farer. Selvom der er mulighed for at få indfriet visse ambitioner, har det som konsekvens også malet en skydeskive på både John og hans familie.

Magt har sin pris, og John finder snart ud af, at man ikke altid kan få det, som man gerne vil have det. Hvis du ikke kan få nok af Yellowstone, er der også snart premiere på seriens anden spin-off-serie 1923 med Harrison Ford og Helen Mirren i hovedrollerne.

Femte sæson af Yellowstone har premiere på SkyShowtime d. 14. november kl. 18.

Nu på video

Du får også lige anbefalingerne på video med en serie, der er lidt af en snyder, men som man heller ikke kommer udenom.

Del artikel