TV | Nyheder

De 5 flotteste kager i 'Den store bagedyst'

Af
Louise Due
3. oktober 2023
De flotteste kager i den store bagedyst
Frederikke Legaard topper seernes favoritliste med hele to kager fra 'Den store bagedyst' / Foto: Louise Sloth / DR

Del artikel

Spejlblank glaze, finurlige detaljer og vilde former. Her er de 5 flotteste kager fra 'Den store bagedyst' - ifølge seerne.

Den store bagedyst er netop begyndt at rulle over skærmen igen i sin 12. sæson. Og mens vi venter på en perlerække af nye mesterværker, der vil få vores tænder til at løbe i vand, tager vi et nostalgisk tilbageblik på nogle af de flotteste kager i konkurrencens historie.

I anledning af programmets 10-års jubilæum for to år siden, afholdt DR selv en afstemning, hvor seerne kunne stemme på deres yndlingskager igennem alle sæsoner. Vi har samlet de fem kager med flest stemmer i artiklen her - rangeret efter seernes stemmetal.

1. Frederikkes skovsø (2019)
2. Frederikkes tebord (2019)
3. Andreas glacekage (2017)
4. Mads' træstamme (2020)
5. Ditte Julie og Liv Martines nytårskage (2018)

1. Frederikkes skovsø

Frederikke Legaards skovsø
Frederikke Legaards kreation af en skovsø i 'Den store bagedyst' sæson 8
Foto: DR

Frederikkes skovsø fra Den store bagedyst 2019 toppede afstemningen med 7.283 stemmer og vandt dermed titlen som seernes favorit. Frederikke Leegard imponerede gennem flere udfordringer dommerne med sin imponerende evne til at skabe levende detaljer, hvorfor flere af hendes kager blev udnævnt som sæsonens mesterværker.

2. Frederikkes tebord

'Den store bagedyst' 2019
Frederikke Legaards tebord
Foto: DR

Udover at kunne brillere med sin kreativitet havde Frederikke Leegard også sans for det håndværksmæssige aspekt. Frederikkes tebord fra 2019 var en af de kager, der sidenhen er blevet husket mest for det udførlige arbejde med fondant - og hev hele 6.626 stemmer hjem i afstemningen. Dommer Katrine Foged Thomsen var særligt imponeret over det fine og tynde porcelænsarbejde, som ifølge hende krævede et virkelig godt håndelag.

3. Andreas glacekage

'Den store bagedyst' 2017
Andrea Søllested glazekage
Foto: DR

Andrea Søllested imponerede særligt dommerne under semifinalen i sæson 6 af Den store bagedyst. Gennem flere sæsoner har adskillige deltagere kæmpet og enten fejlet eller skabt succes med deres glacearbejde. Andreas præstation var et eksempel på sidstnævnte, for med en perfekt blank overflade formåede hun ikke kun at vinde dommernes hjerte, men også de 6.022 seere, som stemte på hendes kage som deres favorit.

4. Mads' træstamme

'Den store bagedyst' 2020
Mads Eg Andersen mesterværk af en træstamme fra sæson 9
Foto: DR

Det er ikke kun udseendet på en kage, som spiller en væsentlig rolle i dommernes vurdering af et mesterværk. Smagen har ligeså stor betydning, og denne kombination formåede Mads Eg Andersen i sæson 9 at ramme plet med. Udfordringen lød på, at deltagerne skulle bage mesterværker med inspiration fra en træstub. Mads formåede i dette afsnit at tage kriteriet til nye højder, hvorfor han også placerer sig som nummer 4 på favoritlisten med 3.295 stemmer.

5. Ditte Julie og Liv Martines nytårskage

Den store jule-og nytårsbagedyst 2015
Ditte Julie Jensen og Liv Martines kage fra den store jule-og nytårsbagedyst
Foto: DR

De sidste mange sæsoner er Den store bagedyst blevet udvidet med en jule- og nytårsbagedyst, hvor Ditte Julie og Liv Martine i 2018 overraskede dommerne med en vild kagekreation. Udover hele ni forskellige smage og lag havde kagen fået en form, som selv dommer Markus Grigo ikke havde set før. Med 2.260 stemmer nåede denne kage også op på en 5.-plads blandt seernes favorit.

Alle sæsoner af Den store bagedyst kan ses på DRTV.

Del artikel

Læs mere omDRTVReality

Andre TV | Nyheder