TV | Guides

Hvor blev de af? Det laver deltagerne fra 'Den store bagedyst' i dag

Af
Louise Due
28. september 2023
tidligere deltagere i den store bagedyst
Tobias Hamann vandt Den store bagedyst i 2014. I dag kan han skrive forfatter, tv-vært og influencer på CV'et / Foto: DR

Del artikel

Husker du de tidligere deltagere af 'Den store bagedyst'? Her kan du se, hvor kagekunsten har ført 10 af de største personligheder fra bagekonkurrencen hen i dag.

Inden længe sætter Timm Vladimir gang i Den store bagedyst 2023 med et eftertrykkeligt Klar, parat, bag!, og 10 bageglade deltagere får endnu en gang lov til at prøve kræfter med det søde køkken. En succesidé, der nu påbegynder sin 12. sæson i Danmark, og som har været startskuddet for flere amatørbageres efterfølgende karrierer.

Vi har kastet et blik på de tidligere sæsoners deltagere og har undersøgt, hvad 10 af de mest markante personligheder i det populære tv-program laver i dag.

Nana Frolov Christensen

'Den store bagedyst' finale 2012
Nana Frolov Christensen i finalen om at blive Danmarks bedste amatørbager 2012
Foto: DR

Nana Frolov Christensen vandt den første sæson af Den store bagedyst i 2012, der dengang blev optaget på Vinderslevholm gods ved Silkeborg. I dag er det hvide bagetelt rykket til de idylliske omgivelser ved Clausholm Slot, og ikke kun programmet, men også Nanas liv og karriere har siden hendes deltagelse været under forandring.

Da hun medvirkede i 2012 studerede hun food innovation and health. En uddannelse, hun sidenhen har færdiggjort, og som har ført til, at hun i dag arbejder som produktspecialist. Derudover er hun forfatter til to bøger, henholdsvis Nanas kageri og Søde sunde sager, og har udvidet familien til i dag at rumme tre børn.

Annemette Voss

Annemette Voss som vinder af Den store Bagedyst 2013.
Annemette Voss som vinder af 'Den store bagedyst 2013'
Foto: DR

Vinderen af Den store bagedyst 2013 var Annemette Voss, der gjorde stort indtryk på dommerne med sit finurlige kunsthåndværk. En håndelag, der kom som følge af hendes baggrund i arkitektur og design fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.

i 2018 stiftede hun sin egen designvirksomhed All By Voss og har sidenhen også arbejdet freelance som både kogebogsforfatter, tv-vært, foredragsholder og influencer. Annemette Voss har sønnerne Hugo-Sander og Ferdinand fra sit første ægteskab og har sidenhen fået sønnen Luca med sin ægtemand Micky Fridthjof.

Tobias Hamann

Den store bagedyst 2014
Tobias Hamanns mesterværk i 'Den store bagedyst' finale 2014
Foto: Conny Kaalund O'Carroll / DR

Tobias Hamann har siden sin deltagelse i sæson 3 af Den store bagedyst haft sit eget rejseprogram på DR, forfattet tre bøger, vundet adskillige bagekonkurrencer, heriblandt Julebagedysten, samt deltaget i tv-programmet Stjerner i trøjen.

I 2021 blev han en del af influencerbureauet Confetti CPH og har med sit navn som både forfatter og kagemand opbygget en fanskare på 92.000 følgere på Instagram, som han dagligt inspirerer med alt fra køkkentips og opskrifter til sjove sketches. Privat danner han par med influencer og podcastvært Patricia Thyberg.

Liv Martine

Den store bagedyst 2015
Liv Martine i 'Den store bagedyst' sæson 4
Foto: Sanne Christophersen / DR

I sæson 4 af Den store bagedyst vandt Liv Martine med sit afsluttende mesterværk. Det søde univers har hun sidenhen ikke ladet stå på hylden, hvorfor hun i dag kan kalde sig forfatter til tre kagebøger samt medstifter af sin egen hjemmeside og univers, Kagetid, der rummer over 250 forskellige produkter samt en bageserie.

Derudover interagerer hun dagligt med sine 147.000 følgere på Instagram, hvor hun deler ud af sine mange projekter og hverdagsliv. I 2019 blev hun gift med kokken Mads Niemann, der også for nyligt har bidraget til forfatterne Liv Martine og Simone Thorup Eriksens nye bog, 100 nemme retter. Liv Martine og Mads Niemann har sammen børnene Frode og Luis.

Ditte Julie Jensen

'Den store bagedyst' 2015
Ditte Julie Jensen i 'Den store bagedyst' sæson 4
Foto: Sanne Christophersen / DR

I den store semifinale af sæson 4 var der tæt opløb mellem Liv Martine og Ditte Julie Jensen. Selv om Liv Martine i sidste ende løb med sejren, satte det ikke en stopper for Ditte Julie Jensen, der sidenhen har kunnet pynte sig med titlerne kagebogsforfatter, iværksætter, foredragsholder, influent, tv-personlighed og meget andet. I 2019 indgik Ditte Julie Jensen et samarbejde med Imerco og udviklede serien By Ditte Julie, der inkluderer alt fra bageudstyr og stel til skabelse og servering af smukke kagekreationer.

I september 2023 kom det frem, at Ditte Julie Jensen er gået konkurs med sit ApS-selskab, Kageimperiumet, og dets tilhørende holdingselskab. Iværksætteren lader sig dog ligesom i tv-programmet i 2015 ikke slå sig ud, og hun har derfor kastet sig ud i en ny karriere med selskabet Den bevidste CEO, hvor hun coacher folk i at blive CEO i deres eget liv.

Rosa Kildahl

'Den store bagedyst' 2017
Rosa Kildahl i 'Den store bagedyst' sæson 6
Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Rosa Kildhahl formåede i sæson 6 af Den store bagedyst at charmere sig ind hos mange seere med sit energiske humør og noget utraditionelle kommentarer. En personlighed, der tiltrak sig meget medieopmærksomhed, og efter programmets afslutning har hun medvirket i flere populære tv-programmer Vild med Dans og Kender du typen.

I 2020 blev Rosa mormor til barnebarnet Frida, som hendes datter Trine har sammen med den dobbelte Tour de France-vinder, Jonas Vingegaard. Meget af Rosas tid går derfor nu i selskab med familien.

Emil Obel

'Den store bagedyst' 2018
Emil Obel, vinder af 'Den store bagedyst' sæson 7
Foto: DR

Emil Obel blev i sæson 7 den hidtil yngste deltager af Den store bagedyst med sine blot 16 år, og han endte med at rydde kagebordet foran sine konkurrenter. Den tidlige bagelyst har han taget med sig videre ind i sit voksenliv, hvor han bl.a. har skrevet bøgerne Festlige og fantasifulde kageborde samt Halloweenbogen. På sin Instagram deler han masser af kageinspiration med sine 73.000 følgere, hvor han også bager kager til fordel for BørneTelefonen.

Bagedyst-stjernen er for nylig gået i gang med at læse en bachelor på Den Danske Scenekunstskole, hvor han forventer at være færdiguddannet som rekvisitør/scenemester i 2026.

Frederikke Legaard

'Den store bagedyst' 2019
Frederikke Leegaard arbejder på sin veganske kage
Foto: Louise Sloth / DR

Frederikke Legaard indtog skærmen i 2019, hvor hun imponerede med sine sirlige kunstkreationer og nyfortolkninger. En præsentation, der i sidste ende også første til, at hun gik derfra med mesterbagerforklædet og titlen som vinder af Den store bagedyst sæson 8.

Siden da er der sket meget i hendes liv, og i dag har hun slået sit navn fast som multikunstner, hvor hun både skriver på en kogebog, laver keramik og for nylig også har optrådt som tv-vært sammen med Adam Price i DR-serien Berømte måltider.

Sæþór Kristinsson

'Den store bagedyst' 2021
Sæþór Kristinsson i finalen og program nummer 100!
Foto: Agnete Schlichtkrull / DR

I 2021 meldte Sæþór Kristinsson sig til Den store bagedyst og fik i løbet af sin medvirken tydeliggjort, at han aldrig melder sig til noget uden et mål om at vinde. Og netop det mål fik han også opfyldt. Sæþór har efterfølgende udtalt, at hans deltagelse i Den store bagedyst har givet ham endnu større selvtillid, hvorfor han også for nylig har kastet sig over endnu en udfordring. Denne gang er det dog ikke med fokus på kreativitet og bagekundskaber, men derimod udholdenhed, når han optræder som en af de 14 aspiranter i TV 2-programserien Korpset.

Klaus Andersen

'Den store bagedyst' 2022
Klaus der blev vinder af 'Den store bagedyst' 2022
Foto: Carsten Mol / DR

Klaus Andersen vandt Den store bagedyst i 2022, og han har med sine håndværksmæssige præstationer løftet niveauet og øget forventningerne til de nye deltagere af Den store bagedyst 2023. Til daglig arbejder han som Business Analyst hos Tryg Forsikring, men titlen som kageentusiast og madnørd er fortsat velbevaret. På sin Instagram deler han opskrifter og gode bagetips, og han inviterer ligeledes til forskellige workshops, der giver hans følgere mulighed for at prøve kræfter med selvsamme chokoladearbejde, som Klaus udførte til perfektion i programmet.

Den store bagedyst 2023 får premiere lørdag 30 september på DRTV og DR1.

Del artikel

Læs mere omDRTVReality