Kultur | Nyheder

Skærmtid med Maria Rossing fra 'Carmen Curlers': "Jeg har et svagt punkt for realityprogrammer"

Af
Signe Bjørg Granberg
12. oktober 2023
Maria Rossing fra 'Carmen Curlers'
Maria Rossing, der spiller hovedrollen i 'Carmen Curlers' er ugens gæst i Skærmtid / Foto: Bjarne Bergius / DR

Del artikel

Hver uge dykker Vi Elsker Serier ned i en aktuel kulturpersonligheds skærmforbrug. I denne uge bliver vi klogere på, hvad skuespiller Maria Rossing ser og lytter til lige nu.
Birthe fra Carmen Curlers spilles af Maria Rossing
Maria Rossing som Birthe, der styrer damerne på fabrikken i 'Carmen Curlers'
Foto: Tine Harden / DR

Maria Rossing brød sidste år igennem som den stålsatte Birthe i DR's stort anlagte dramaserie, Carmen Curlers. Nu får anden sæson af serien premiere, og det er med Rossings Birthe i en endnu mere central rolle end i første sæson.

Inden det folkelige gennembrud med Carmen Curlers medvirkede hun i adskillige opsætninger på Det Kongelige Teater, og flere vil måske genkende hende fra roller i bl.a. tv-serien Livvagterne og i filmene Bedre skilt end aldrig og Flaskepost fra P.

Hvad arbejder du på for tiden?

– Jeg har netop færdiggjort optagelserne på en spillefilm, som har været en ret intens oplevelse. Instruktøren, Sylvia Le Fanu, har lavet en rå og smuk fortælling om at skulle miste sin mor til sygdom. Om ventetiden eller ventesorgen, som det hedder. Fantastisk at møde unge og totalt skarpe kræfter.

I november starter jeg prøver på Edward II på Betty Nansen Teatret med Elisa Kragerup som instruktør og et virkelig fantastisk ensemble. Det glæder jeg mig meget til, for det er længe siden, jeg har haft muligheden for at lave teater.

Hvilken tv-serie er du optaget af lige nu?

– Jeg har lige set sidste sæson af Top Boy, som er en engelsk serie, der foregår i den kriminelle underverden i en forstad til London i et miljø, der har narkotikasalg som centrum – og alle de afledte menneskelige katastrofer, det kaster af sig.

Det er sublime engelske spillere, alle ukendte ansigter for mig – med undtagelse af Barry Keoghan, som er en af mine favoritskuespillere. Men det er dejligt nogle gange at se ansigter, som ikke har en lang associationshale af tidligere roller med sig. De spiller røven ud af bukserne, og dramaet er i sig selv nærmest shakespearesk og voldsomt ulykkeligt. Kæmpe anbefaling!

Hvilken film har du sidst set i biografen?

– Den sidste film, jeg så, var Mission Impossible, og det var en superfed og totalt overloaded omgang. Jeg er begyndt at have ørepropper med, når jeg går i biografen, både hvis jeg skal sidde ved siden af en "pose-rasler", men også til de tilfælde, hvor lydsiden er så eksplosiv som hér. Så må en midaldrende dame lige passe på sine ører!

Hvad lytter du til, når du er på farten?

– Jeg lytter meget til podcasts, og alt husligt, trivielt arbejde er for mig for evigt forvandlet til kvalitetstid. Jeg er besat af Livet ifølge Emil og Thomas, som er en humoristisk og sort samtalepodcast mellem to venner, hvor barren for samtaleemnerne er helt utroligt lav og for det meste også under bæltestedet.

Jeg er også meget glad for Genstart, som er et aktualitetsprogram, der trods sit korte format når relativt meget i dybden med de tematikker, de tager op.

Hvilken tv-udsendelse har sidst fanget dig?

– Jeg har et svagt punkt for realityprogrammer, og jeg er ikke for fin til hverken Real Housewives of Beverly Hills eller Love at First Sight, og lige nu venter jeg i spænding på sæsonafslutningen på Gift ved første blik.

Tæt på sandheden med Jonathan Spang må jeg også altid lige forbi – jeg synes, han lykkes vildt imponerende med genren og har et spydigt og begavet blik for, hvad der foregår af absurditeter i den politiske arena.

Hvis du kigger på din telefon lige nu, hvor meget skærmtid har du så brugt i denne uge?

– Mit daglige gennemsnit er på 1 time og 44 minutter. Puha! Jeg håber, at podcast og telefonsamtaler tæller med? Det er i hvert fald ikke for lidt skærmtid.

Del artikel

Læs mere omSkærmtid

Andre Kultur | Nyheder