Serier | Guides

Fra lyssværd til britisk krimi: Det skal du streame i denne uge

Af
Claus Nygaard Petersen
21. august 2023
Tæt på sandheden guide
Jonathan Spang er igen klar sammen med resten af holdet klar til at spidde ugens nyheder med dygtig satirisk hånd i 'Tæt på sandheden' / Foto: DR

Del artikel

Hvilke film, serier og dokumentarer skal du tilbringe din tid med på streamingtjenesterne i denne uge? Vi Elsker Seriers journalist, Claus Nygaard Petersen, guider her til ugens bedste streamningtilbud.

Den danske sommer er vendt tilbage som en brændende zombie, der bare ikke kan slås ihjel. Men når mørket sænker sig, og temperaturerne bliver mere menneskelige, skal hjernen koble af.

Og ja, der kommer andet end den der Star Wars-serie, som alle enten ser frem til med den største entusiasme eller allerede højlydt har deklareret bliver det værste lort nogensinde. For ve den tåbe, som frivilligt går i diskussion med en hidsig lyssværds-svingende fanboy angående noget som helst relateret til en galakse for lang, lang tid siden – og nu med Lars Mikkelsen!

Ahsoka

Knap fire måneder efter sidste afsnit af tredje – og muligvis sidste – sæson af The Mandalorian, er det blevet tid til endnu en Star Wars-serie.

Rosario Dawson spiller Ahsoka, der leder efter den geniale og hensynsløse taktiker Grand Admiral Thrawn (Lars Mikkelsen). For der er ingen større trussel mod fred i galaksen end Imperiets dygtigste officer.

Ahsoka kan meget vel blive afgørende for, om verden er ved at blive træt af Disneys mange Star Wars-film og -serier, hvor vi efterhånden årligt får to til fire nye kapitler i den uendelige historie. Og for hver Andor, skal vi også trækkes med en Obi-Wan Kenobi.

Ahsoka kan ses fra 23. august på Disney+.

Gift ved første blik sæson 9

Gift ved første blik guide
Bliver ringen på fingeren hos de medvirkende i 'Gift ved første blik' eller ender det ligesom de andre sæsoner uden et lykkeligt sammenliv for evigt?
Foto: DR

Åh den kærlighed, den kærlighed! Hvad end den er fiktiv eller virkelig, hungrer de fleste efter at blive elsket. Hvis du ikke har nok i Landmand søger kærlighed på TV 2, har DR heldigvis din ryg med niende sæson af Gift ved første blik.

Og alt er anderledes i den nye sæson! Alle de gamle eksperter er blevet smidt på porten, efter at deres Kirsten Giftekniv-evner er blevet vejet og fundet for ringe. Ud med de gamle og ind med tre spritnye eksperter.

Om de så har mere held til at matche parrene op, får vi otte potentielt tåkrummende – eller hjertevarme – afsnit at hygge os med.

Gift ved første blik sæson 9 kan ses fra 24. august på DRTV.

Who is Erin Carter?

Den svenske Netflix-serie Snabba Cash er uden sammenligning den bedste gangsterserie i Skandinavien i flere år og helt i top internationalt.

Det skyldes ikke mindst hovedrolleindehaver Evin Ahmads fuldkommen blændende præstation som iværksætteren Leya, der bliver hvirvlet længere og længere ind i narkobranchens med løfter om hurtige penge.

I Who is Erin Carter? får Ahmed igen rig mulighed for at vise evnerne ud i at sparke røv, da hun spiller en britisk lærer i Spanien, som måske ikke helt er den person, hun udgiver sig for at være. Traileren lover fuld smæk på actionkontoen, og med Evin Ahmeds talent in mente tegner den her Jason Bourne-Netflix-klon til at blive en fed omgang.

Who is Erin Carter? kan ses fra 24. august på Netflix.

Ragnarok sæson 3

Det er ikke Marvel og Chris Hemsvorths voluminøse korpus, som skaber lyn og torden i Netflix’ Ragnarok, men mindre kan også gøre det.

Vi er nået til tredje og sidste sæson af Adam Prices (Borgen og Spise med Price) fantasy-ungdomsdrama med guder og hidsige hormoner.

Tingene spidser til, og verdens undergang nærmere sig med hastige jætteskridt. Magne (David Stakston) – som er reinkarnationen af Thor – er den sidste bastion mod kaos, men når hele den unges mand verdenssyn er forvandlet på så kort tid, er det ikke nemt at gennemskue, hvem der er venner og fjender.

Ragnarok sæson 3 kan ses fra 24. august på Netflix.

Uforglemt sæson 5

Er abstinenserne efter at have binget Happy Valley efterhånden ved at blive for meget, er der heldigvis godt nyt. Dit nyeste krimifix på DR bliver nemlig femte sæson af Uforglemt.

Det er første sæson uden en af den britiske series nøglepersoner – måske den vigtigste – efterforskeren Cassie Stuart (Nicola Walker). Derfor skal Sunny Khan (Sanjeev Bhaskar) have en ny makker i form af Jesse James (Sinéad Keenan), og der er selvfølgelig gnidninger. For selv om hun er dygtig, er hun ikke Cassie.

Som altid er der et gammelt mord, der skal opklares. Denne gang under renoveringen af et gammelt hus, hvor der findes et lig i en skorsten. Hvem er offeret, hvem er morderen, og hvorfor skulle liget gemmes i en skorsten? De svar kan kun komme for langsomt.

Uforglemt sæson 5 kan ses fra 25. august på DRTV.

Wanted: The Escape of Carlos Ghosn

Hvis du heller ikke ved, hvem Carlos Ghosn er, bør du virkelig unde dig selv at se dokumentarserien på Apple TV+ i fire afsnit.

For det er dæleme en vild historie om, hvordan den tidligere chef for Michelin, Renault, Nissan og Mitsubishi begik underslæb og derefter på uhyre spektakulær vis flygtede fra Japan til Libanon, hvor han nu lever i landflygtighed.

Ghosn medvirker selv i dokumentarserien og giver sin side af sagen foruden den lejesoldat, som faciliterede flugten. Det er langt fra den sædvanlige tørre beretning om rigmænd og økonomisk svindel.

Wanted: The Escape of Carlos Ghosn kan ses fra 25. august på Apple TV+.

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

Åh, Adam Sandler, Adam Sandler. Engang var du et friskt pust på komediescenen, og nu er du for det meste en pastiche på det talentfulde individ, du engang var.

Nu skal den højtråbende stafet så gives videre til en ny generation. Døtrene Sunny og Sadie spiller to af de bærende roller i You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah, som er baseret på den populære ungdomsbog af samme navn.

Netflix-filmen handler om to bedstevenner, der bliver dødeligt uvenner på grund af det sædvanlige teenagefnidder plus en cute dreng. Med musik af blandt andet Este Haim, er der linet op til drama på den helt store klinge og en råbe-volumen, som i den grad nok skal få aktiveret din latente tinnitus.

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah kan ses fra 25. august på Netflix. ​​​​​​​

Tæt på sandheden

Tæt på sandheden guide
Jonathan Spang er igen klar sammen med resten af holdet klar til at spidde ugens nyheder med dygtig satirisk hånd
Foto: DR

Efter en rolig sommerferie kan magthaverne så småt forberede sig på igen at blive satirisk spiddet af Jonathan Spang og resten af holdet på Tæt på sandheden.

Den danske pendant til The Daily Show og Last Week Tonight with John Oliver byder velkommen til 11. sæson, hvor ingen politiker, embedsmand, redaktør, journalist, chef eller instans kan føle sig sikker.

For når de kvajer sig – og det gør de – så står Jonathan Spang og resten af det skarpe hold af satirikere og journalister klar med både gabestok og opklarende spørgsmål.

Tæt på sandheden kan ses fra 26. august på DRTV. ​​​​​​​

Minkavlerne sæson 4

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-09/_dsc5145.jpg
TV2s komedieserie 'Minkavlerne' vender tilbage med sæson 4.
Foto: Per Arnesen/TV 2

Tingene spidser til for minkavlerne i TV 2's komedieserie. Vi er i efteråret 2020, og familien Christiansen har forskanset sig på på minkfarmen i et forsøg på at holde myndighederne fra døren.

Vi kender dog alle resultatet på forhånd, og snart er der ingen mink tilbage på gården. Til gengæld vanker der en erstatning i millionklassen, og der er intet, der kan skabe splid i selv den tætteste familie, som udsigten til snarlig rigdom.

Serieskaberne Kasper Gross og Jonas Røn Mogensen er stadig i front for serien som brødrene Martin og Allan, og derudover er Niels Hausgaard, Kirsten Lehfeldt, Rasmus Bruun og Julie Rudbæk at finde på rollelisten.

Minkavlerne sæson 4 kan ses fra 27. august på TV 2 Play.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste