Film | Guides

10 film, du skal se i juleferien

AfDaniel Lindekilde Engberg
21. december 2022
Film du skal se i juleferien 2022
Foto: Amsterdam/Disney+

Del artikel

Julen kan være noget så stressende. Derfor er det vigtigt også at slappe af. Og hvad bedre end at gøre det med en af de film, der er nye på streamingtjenesterne. 'Top Gun: Maverick', 'Amsterdam', 'See How They Run' og årets nye Disney-film er alle på listen.

Juleferien varer længere end julen, og julefilm har trods alt en vis udløbsdato. Derfor er det godt, at der er nok film at give sig i kast med resten af ferien. Vi har i den anledning samlet 10 film, du kan hygge med i juleferien.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

Top Gun: Maverick

Top Gun: Maverick nævnes nok en gang, og det skal da også gøres, når en af årets bedste film endelig kommer på streaming.

Følg med, når Pete 'Maverick' Mitchell tager et nyt hold stjerneelever under sine vinger i en serie af de mest dristige flystunts, der nogensinde er optaget til en film af denne størrelse.

Hvis du var en af dem, der missede Top Gun: Maverick i biografen, så brug en aften i juleferien på at få en af de helt store filmoplevelser.

Top Gun: Maverick kan streames på SkyShowtime fra 22. december.

Amsterdam

Tre venner er vidner til et mord. Et mord, som de bliver beskyldt for at have begået, og som har rødder, der graver sig ned i en stor konspiration.

Instruktør David O'Russel har endnu en gang samlet en stjernespækket rolleliste til sin film. Christian Bale, Margot Robbie, Chris Rock, Robert DeNiro, Rami Malek og Michael Shannon bare for at nævne nogle få.

Amsterdam er meget løst baseret på virkelige begivenheder, og dem giver historien en komisk behandling.

Amsterdam kan streames på Disney+.

See How They Run

Hvis du har brug for en film, der både indeholder det komiske og det makabre, så kig ikke længere end See How They Run.

Læs også: De 3 dårligste film på Netflix lige nu

Under planlægningen af en filmversion af et stort teaterstykke i 1950'ernes London bliver en af de bærende skuespillere dræbt. Politiinspektør Stoppard, spillet af Sam Rockwell, ankommer til scenen (både bogstaveligt og metaforisk) og mener, at morderen er at finde blandt de involverede i teaterstykket.

Alle har et motiv, og det er op til Stoppard og hans uerfarne konstabel, Stalker, at finde frem til morderen, før flere dør. En whodunit-film, der læner sig op ad Agatha Christie-fortællingerne, og som viser, at en tur i teatret ikke altid er en fornøjelig affære.

See How They Run kan streames på Disney+.

Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules

De elskede børnebøger Wimpy Kid har fået nyt liv med den nye animationsfilm Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules.

Greg og Rodricks forældre tager på en weekendtur med den yngste i familien, Manny. Greg ved godt, at en weekend alene med Rodrick uden noget opsyn er opskriften på en katastrofe. Rodrick stabler en fest på benene i løbet af nul komma fem, og han når kun lige at få pakket det hele væk, inden forældrene kommer hjem tidligere end forventet. Greg skal nok holde mund, hvis blot Rodrick vil give ham tips til livet.

Det handler om familie, hvis du ikke skulle have gættet det endnu, og den broderlige kærlighed, der måske ikke altid virker så kærlig. Med en animationsstil, der matcher bøgerne, er Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules et godt bud på en eftermiddag med børnene i løbet af juleferien.

Diary of a Wimpy Kid: Rodrick Rules kan streames på Disney+.

Twin Peaks: Fire Walk With Me

Det kan godt være, det er jul, men det betyder ikke, at det hele skal være hyggeligt. Twin Peaks: Fire Walk With Me er klart den mest forstyrrende film på vores liste.

Filmen følger Laura Palmer i ugen op til hendes mord. Mordet, der er startskuddet for serien Twin Peaks. Der skal således deklareres spoilers, hvis man ikke har set serien. Men hvis du ikke har det, så er der endnu en ting at nå i ferien.

Læs også: Film og serier du vil elske, hvis du er til romantik

Med David Lynch ved roret får du en rejse ind i det abstrakte og det mærkelige, men med en utrolig følelsesladet historie bag.

Twin Peak: Fire Walk With Me kan streames på HBO Max.

Becoming Jane

Becoming Jane er en semi-historisk biografi, der centrerer sig om forfatteren Jane Austen, spillet af Anne Hathaway, tidlige liv, inden hun blev den verdenskendte forfatter, hun huskes som i dag.

Mere specifikt omhandler filmen Austens formative år og det forhold, hun indgik i med Tom LeFroy, spillet af James McAvoy. Hun navigerer mellem drømmen om at blive forfatter i en tid, hvor det ikke ligefrem var kvinders domæne, og LeFroys konstante kække tilnærmelser. Det er blevet antydet, at deres forhold var inspirationskilden til flere af Austens romancer i hendes bøger.

Filmen er baseret på bogen af samme navn, skrevet af Jon Spence. Det er en spekulativ bog, der drager inspiration fra virkeligheden for at fortælle sin, til dels, egen historie.

Becoming Jane kan streames på Filmstriben og på HBO Max fra 23. december.

Udvandrerne

Baseret på bogen Afrejsen fra Sverige er Udvandrerne fortællingen om en svensk familie, der emigrerer til USA fra 1840'erne til de tidlige 1850'ere.

I deres søgen mod en bedre tilværelse end i Sverige flytter familien Nilsson til Minnosota i USA. En hård rejse over Atlanterhavet bliver mødt af en ligeså hård kamp for at komme frem til deres jord, og så begynder det rigtige arbejde med at få skabt et liv i det nye land.

Et historisk drama om sammenhold, traditioner og søgen efter glæde er noget, enhver kan samles om til jul.

Udvandrerne kan streames på C More.

Everything Everywhere All at Once

Everything Everywhere All at Once tager dig på en morsom og rørende rejse gennem multiverset. Alt, der kan ske, vil ske, og når det er tilfældet, er alt muligt, hvis først man lærer at rejse gennem de forskellige universer.

Evelyn Wang driver et møntvaskeri og har problemer til op over begge ører. Under et besøg hos skatterevisoren begynder hendes mand at opføre sig underligt. En version af hende fra et andet univers har taget over og vil rekruttere Evelyn til at hjælpe med at besejre et væsen, der truer hele eksistensen.

Filmen giver også et kærligt gensyn med Ke Huy Quan, som du måske kender enten som Short Round i Indiana Jones and the Temple of Doom, eller som Data fra The Goonies. Det er hans første rolle i 20 år, og så går han endda hen og bliver nomineret til en Golden Globe for sin præstation.

Everything Everywhere All at Once kan streames på Viaplay.

Strange World

Den nyeste animationsfilm fra DIsney skal også nævnes. I Strange World (Dansk: En forunderlig verden) følger vi en familie af udforskere, der tager på en ekspedition til et ukendt og farligt land sammen med et hold af skæve karakterer.

Inspireret af historier som Rejsen til Jordens indre af Jules Verne og andre 'Pulp' science fiction-historier fra starten af det 20. århundrede til slut-50'erne.

Læs også: Nye film på Netflix i februar 2023

Filmen kører stadig i biograferne, men var ikke så populær ved billetlugerne, så nu kommer den direkte på streaming. Hvis du har brug for en film, hvor hele familien kan være med og skal være up-to-date med Disneys animationsfilm, så giv Strange World et kig.

Strange World har premiere på Disney+ 23. december.

Del artikel

Andre Film | Guides