Film | Guides

De bedste film, vi så i december 2022

AfDaniel Lindekilde Engberg
28. december 2022
De bedste film i december 2022
Daniel Craig som detektiven Benoit Blanc i Glass Onion: A Knives Out Mystery / Foto: John Wilson/Netflix © 2022.

Del artikel

Endnu en måned er gået, og her på redaktionen kigger vi tilbage på de bedste film, vi så i december 2022.

Når vi ser tilbage på december, står det klart, at Netflix er den helt store vinder. Top Gun: Maverick har fået meget kærlighed på det sidste, og det med rette. Så se den som en bonusfilm for december, der kan streames på SkyShowtime.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Rian Johnson er tilbage med en ny Knives Out-film, og han har sat sit umiskendelige fingeraftryk på den nye whodunit.

I Glass Onion: A Knives Out Mystery inviteres den berømte detektiv Benoit Blanc (Daniel Craig) sammen med en skare af farverige karakterer til tech-milliardæren Miles Brons (Edward Norton) private ø for at deltage i en mordmysteriefest. Festdelen forsvinder dog, og nu skal Benoit finde ud af, hvem morderen er, inden weekenden er slut.

Med sin store indsigt i genren driller Rian Johnson publikum, der hjælpeløst prøver at følge med i alle de drejninger, historien tager. Og med en mere laissez-faire Benoit Blanc end vi så i den første film, er Glass Onion: A Knives Out Mystery en film, der er virkelig god at tale om med venner og familie.

Glass Onion: A Knives Out Mystery kan streames på Netflix.

Guillermo del Toro’s Pinocchio

Guillermo del Toro bringer nyt liv til den klassiske fortælling med en mere magisk version, der prydes med fantastiske skabninger, man forventer fra instruktøren.

Efter at have mistet sin søn i et bombeangreb laver en fordrukken Geppetto en lille dreng ud af træ. Med hjælp fra lidt magi kommer drengen til livs med en nysgerrighed på at opleve alt, hvad livet har at byde på. Det ender i et storslået eventyr, hvor Pinocchio møder både fjender og venner undervejs.

Et sandt mesterværk indenfor stop motion-animation er Guillermo del Toro's Pinocchio en storslået visuel oplevelse, der aldrig glemmer at have hjertet i fortællingen med.

Læs også: De 25 bedste svenske film nogensinde

Guillermo del Toro's Pinocchio kan streames på Netflix.

Lady Chatterly's Lover

Den berygtede bog Lady Chatterley’s Lover har fået en ny, hed adaption fra Laure de Clermont-Tonnerre.

Lady Chatterley’s Lover tager udgangspunkt i Constance ’Connie’ Reid (Emma Corrin), der er blevet gift med den rige og charmerende Sir Clifford Chatterley (Matthew Duckett). Han bliver desværre lam fra livet ned og kan ikke længere få en erektion. Noget, der er ødelæggende for familien, da en arving skal findes. Clifford opfordrer derfor Connie til at tage en elsker og blive gravid, hvorefter de så kan lade som om, at det er deres barn.

Filmens lyspunkt er den romance, der opstår mellem den fornemme Constance Reid og vildtforvalter Oliver Mellors (Jack O’Connell). De har kemi, så det slår gnister med hvert eneste blik og berøring. Det er ikke meget, der bliver efterladt til fantasien. Med en underlæggende kritik af samfundets opdeling mellem rig og fattig går det hele dog ikke op i ren sex.

Lady Chatterly's Lover kan streames på Netflix.

White Noise

Noah Baumbachs nye film White Noise er lige dele gyser, sort komedie og satire. Det fungerer med små fald undervejs, der ikke står i vejen for en god oplevelse.

Da et tog, der fragter farlige kemikalier kører af sporet og eksploderer, skaber det en farlig sky, som foranlediger en masseevakuering. Den lettere afdankede professor Jack (Adam Driver) og hans kone Babette (Greta Gerwig) må nu sørge for at få deres familie i sikkerhed.

Læs også: Top 5: De bedste danske film nogensinde

Med lange, nærmest teatralske monologer spiddes det intellektuelle ego - altsammen pakket ind i en katastrofefilm.

White Noise kan streames på Netflix fra 30. december.

Matilda The Musical

Hvis du vil have ren og skær underholdning, så kig ikke længere end til Matilda The Musical.

De fleste forældre ser måske deres børn som små mirakler, men det gør Matildas (Alisha Weir) forældre godt nok ikke. Hun har en utrolig intelligens, der ikke værdsattes, og da hendes forældre bliver tvunget til at sende Matilda i skole, er Matilda overlykkelig. Den lykke falder til jorden med et brag, da hun ankommer, og skolen føles mere som en fængsel end noget andet.

Matilda The Musical brillerer med fantastisk koreografi og opsætninger af sangene fra den elskede Broadway-musical samt fremragende præstationer fra alle involverede. En film, som alle i familien kan samles omkring.

Læs også: Film og serier du vil elske, hvis du er til romantik

Matilda The Musical kan streames på Netflix.

Del artikel

Andre Film | Guides

Mest læste