Film | Guides

De bedste film, vi så i oktober 2022

AfRedaktionen
31. oktober 2022
De bedste film oktober 2022
Foto: All Quiet on the Western Front/Reiner Bajo/Netflix

Del artikel

Oktober er kommet og gået, og heldigvis har der været premiere på en masse gode film.

Selvom oktober står i gyserens tegn, er det ikke det eneste, denne oktober har budt på. Både krigsfilm, eventyr og komedier har floreret på diverse streamingtjenester. Vi har samlet nogle af de bedste film fra den forgange måned lige her.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

Barbarian (Disney+)

En af årets store gysere gør det, en gyserfilm først og fremmest skal gøre: Den skræmmer dig.

Tess (Georgina Campbell) ankommer til et AirBnB-hus, men opdager, at en anden allerede bor der. Der er foretaget en dobbeltbooking, hvilket kan være irriterende, men hvis det var det værste, der ville ske, så var Tess sluppet godt afsted. Den venlige Keith (Bill Skarsgård), der også har lejet huset, byder hende ind og foreslår, at de kan dele. Tess er ukomfortabel med situationen, og Keiths ageren gør ikke meget for at berolige hende, men de ender dog med at få en hyggelig aften.

Den næste dag, da Tess er alene i huset, opdager hun en skjult dør i kælderen, der fører til alt det, man ikke vil have i et hus, man lejer med en mand, man dybest set ikke ved, hvem er.

Barbarian lykkes som en gyser med opbygning af spænding i verdensklasse og gør dig for alvor bange for, hvad der gemmer sig i skyggerne. Med forskellige drejninger i historien kan du blive i tvivl om, hvor du har den, men den holder dig limet fast til sofaen (Bortset fra når du hopper op i forskrækkelse).

Catherine Called Birdy (Prime Video)

Selvom det er oktober, skal det hele ikke gå op i gys, så hvis du hellere vil have strukket lattermusklen, så kig ikke længere end til middelalderkomedien Catherine Called Birdy.

Catherine, også kaldet Birdy, er ikke ligefrem pragteksemplet på en adelig, som hun ellers er. Bejlere bliver skræmt væk af hende, da hun lader, som om hun er sindssyg. Det sker til både skuffelse og irritation fra hendes far, der helst ser hende gift. Hun er er trods alt hele 14 år gammel.

Læs også: Nye film på Netflix i februar 2022

Filmen består af en skovlfuld skarpe replikker, en klassisk 'coming of age'-fortælling og charmerende karakterer. Alt sammen med et godt skud humor og hjertet på det rette sted. Catherine Called Birdy giver dig en let fordøjelig historie, der serveres med et glimt i øjet og forhåbentlig giver dig et smil på læben.

All Quiet on the Western Front (Netflix)

Årets store krigsfilm må være den nye genindspilning af All Quiet on the Western Front. Den har lagt både seere og anmeldere ned verden over, og vores egen er ingen undtagelse.

En gruppe unge drenge med Paul Bäumer (Sebastian Hülk) i front melder sig til krigen med forventninger om, at krigen snart er slut, de har vundet og kan nyde del i sejren. Sådan går det dog ikke helt, når de rammer frontlinjen og ser tingenes tilstand.

Filmen lægger ikke skjul krigens grusomheder, og det bliver en tung fornøjelse, men en fornøjelse uanset. Det er hårdt og til tider klamt at se på, men det virker forfærdeligt godt til at fortælle hvordan krig kan være.

Filmen er flot, grum og har gode skuespilpræstationer, alt det en god krigsfilm skal indeholde.

Raymond & Ray (Apple TV+)

De aldrende heart throbs Ewen McGregor og Ethan Hawke har hver især mere charme i deres lillefingre-negler end en hel befolkning i middelstort europæisk land. I Apple TV+-filmen Raymond & Ray giver de to den fuld gas som halvbrødre, der skal bedrage deres nyligt afdøde far.

Der er masser af dybe samtaler og semi-absurde øjeblikke, som når to af deres halvbrødre giver en akrobatisk opvisning til farens begravelse. Den indestængte McGregor er en ulmende vulkan, hvis dybt begravede følelser af had mod sin far, bare venter på at komme op til overfladen. Ligeledes emmer Hawke af frustration over sig eget liv, hvor han selv er skyld i noget af kaosset. Men han har også mentale ar, takket være en fremværende og dømmende faderfigur.

Læs også: Nye film på Netflix i maj 2022

Fyldt med kulsort komik og hjerteskærende momenter, er Raymond & Ray perfekt til dig, som nyder den gode og tankevækkende film. Raymond & Ray bliver hængende et godt stykke tid, efter den er færdig.

The Lost City (SkyShowtime)

Hvis et gedigent løssluppent action-eventyr tilsat et lille romantisk islæt og en hysterisk morsom Brad Pitt i en skøn birolle ikke kan friste, så gå langt udenom The Lost City. Hvis du derimod vil livet og eventyret, er du sikret to af de mest underholdende timer i dit liv.

Sandra Bullock har hovedrollen som en forfatter, der bliver kidnappet af en vanvittig rigmand, smukt spillet af Daniel Radcliffe. Channing Tatum er fotomodellen, der poserer på omslaget til hendes bøger, som forsøger at redde hende, fordi han er forelsket i hende. Men når man måske ikke er den skarpeste kniv i skuffen, så er det godt, at man kan alliere sig med mere kompetente folk. Som f.eks. Brad Pitts adonis af en elitesoldat/yogalærer.

The Lost City er et skamløst underholdende bekendtskab, som den ferieflirt, man ofte finder sig selv i at tænke tilbage på med et lille smil på læben.

Del artikel

Andre Film | Guides