Film | Guides

Filmguide: Her er rækkefølgen på alle 'Harry Potter'-filmene

Af
Signe Bjørg Granberg
12. december 2023
'Harry Potter'
De tre hovedrolleindehavere i Harry Potter-filmene, Emma Watson, Daniel Radcliffe og Rupert Grint / Foto: HBO Max

Del artikel

Se eller gense de fortryllende og spændende 'Harry Potter'-film fra 'Harry Potter og De Vises Sten' til 'Harry Potter og Dødsregalierne'.

J.K Rowlings ikoniske Harry Potter-univers har siden første udgivelse for 25 år siden formået at holde sig konstant relevant hos både børn og voksne.

De syv originale Harry Potter-bøger er stadig nogle af de mest populære i verden, og de næsten ligeså ikoniske film med Daniel Radcliffe i titelrollen kan ses igen og igen.

Her er rækkefølgen og titlerne på de otte originale Harry Potter-film (den sidste bog blev delt op i to film):

1. Harry Potter og De Vises Sten (2001)
2. Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer (2002)
3. Harry Potter og Fangen fra Azkaban (2004)
4. Harry Potter og Flammernes Pokal (2005)
5. Harry Potter og Fønixordenen (2007)
6. Harry Potter og Halvblodsprinsen (2009)
7. Harry Potter og Dødsregalierne – Del 1 (2010)
8. Harry Potter og Dødsregalierne – Del 2 (2011)

Harry Potter og De Vises Sten

Den første film i rækken følger Harry (Daniel Radcliffe), der på sin 11-års fødselsdag finder ud af, at han er blevet optaget på troldmandsskolen Hogwarts.

Derudover opdager han, at hans forældre for mange år siden blev slået ihjel af den ondskabsfulde troldmand, Voldemort (Ralph Fiennes), der nu er ved at genvinde sine kræfter.

Sammen med vennerne, Ron og Hermione (Rupert Grint og Emma Watson), sætter han sig for at forhindre, at Voldemort får fat i "de vises sten", der er skjult på Hogwarts. Stenene kan nemlig give Voldemort evigt liv.

Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer

Efter en forfærdelig sommer hos Dursley-familien vender Harry tilbage til Hogwarts og fortsætter sin troldmandsuddannelse.

Men forude venter endnu et dramatisk skoleår, og da nogle skræmmende og uforklarlige angreb finder sted på skolen, hvirvles Harry ind i opklaringen af et uhyggeligt mysterium om et hemmeligt kammer og et grusomt uhyre.

Harry Potter og Fangen fra Azkaban

En farlig og berygtet fange fra troldmandsfængslet Azkaban er sluppet fri, og faren er så alvorlig, at ministeriet for magi bliver nødt til at sende efterretninger til den ikke-magiske menneskeverden.

Harry er specielt i fare, da fangen åbenbart er ude efter ham. Den kendte skuespiller og Oscar-vinder, Gary Oldman, spiller den berygtede fange, Sirius Black.

Harry Potter og Flammernes Pokal

Eleverne på Hogwarts bliver en del af en storslået intermagisk begivenhed: Turneringen i magisk trekamp.

Her møder Harry bl.a. Cedric Diggory (Robert Pattinson), og han bliver samtidig stillet over for de hidtil mest krævende udfordringer i sin troldmandskarriere.

Imens lurer mørkets repræsentanter i hver en afkrog, og alt tyder på, at udfordringerne denne gang måske er mere, end Harry kan magte.

Harry Potter og Fønixordenen

Harry Potter glæder sig til at komme tilbage til Hogwarts for at finde ud af, hvorfor Ron og Hermione har været så hemmelighedsfulde over sommeren.

Men det femte år på Hogwarts bliver ikke særligt behageligt for Harry. Ministeriet for magi nægter at tro Harrys og Dumbledores (Michael Gambon) ord om, at Voldemort er vendt tilbage.

Ministeren sender derfor en repræsentant (Imelda Staunton) til skolen, som skal sørge for at udbrede ministeriets holdning og lukke munden på Harry - koste hvad det vil.

Harry Potter og Halvblodsprinsen

Harry har tilbragt de første uger af sommerferien hos familien Dursley med at ligge på sin seng og sørge over sin dræbte gudfar, Sirius.

Samtidig er han plaget af tankerne om det grufulde opgør med dødsgardisterne i ministeriet for magi og den efterfølgende duel mellem Dumbledore og Voldemort.

Tilbage på Hogwarts finder han en lærebog, som en gang tilhørte én person, som blev kaldt for "halvblodsprinsen", og han kommer tættere på at få sandheden at vide om Voldemort.

Harry Potter og Dødsregalierne – Del 1

Harry er blevet pålagt en tilsyneladende umulig opgave: Han skal finde og ødelægge Voldemorts tilbageværende såkaldte "horcruxer".

Sammen med Ron og Hermione begiver han sig ud på den håbløse jagt, men ingen af dem har nogen idé om, hvor de skal lede. De tre venner er på flugt og har kun hinanden at stole på, men mørke kræfter blandt dem truer med at ødelægge deres venskab.

Harry Potter og Dødsregalierne – Del 2

I den sidste film i rækken bliver Voldemorts magt større, og han har nu total kontrol over Hogwarts.

Harry, Ron og Hermione bestemmer sig for at fuldføre Dumbledores opgave med at finde de resterende regalier for at kunne besejre Voldemort. Men de har ikke meget tid, for Voldemort leder også - efter Harry!

Det trækker op til en episk endelig duel mellem Harry og Voldemort, hvor kun den stærkeste troldmand kan vinde.

Mere fra Harry Potter-universet

Foruden de originale film rummer Harry Potter-universet også bøgerne Fantastiske Skabinger, der er filmatiseret i tre dele med titlerne Fantastiske Skabninger og hvor de findes, Fantastiske skabninger 2: Grindelwalds forbrydelser og Fantastiske skabninger 3: Dumbledores hemmeligheder.

Disse tre film kan man med fordel se inden de første otte film, da de alle foregår før, Harry Potters historie udspiller sig.

Tidligere i år kom det frem, at bøgerne nu også skal laves til en tv-serie af HBO Max, så fortællingen lever i den grad videre.

Alle filmene kan ses på HBO Max.

Del artikel

Andre Film | Guides

Mest læste