Film | Guides

Juleguide: Her er de nye julefilm og -serier på streaming i julen 2023

Af
Signe Bjørg Granberg
20. november 2023
'The Velveteen Rabbit'
Den nye julefilm 'The Velveteen Rabbit' er baseret på Margery Williams klassiske børnebog / Foto: Apple TV+

Del artikel

Med december lige om hjørnet har vi samlet en guide til de bedste nye julefilm og -serier, du kan se på tværs af streamingtjenesterne i år.

The Velveteen Rabbit

'The Velveteen Rabbit'
Den klassiske børnebog 'The Velveteen Rabbit' kommer i år som film
Foto: Apple TV+

Den nye film er baseret på Margery Williams' tidløse børnebogsklassiker, der på dansk har fået titlen Tøjkaninen. Den handler om syvårige William, der får et nyt yndlingslegetøj til jul – en lille tøjkanin – og i den får han en ven for livet, fuld af magi.

Filmen blander live action og animation, og på rollelisten finder man blandt andre Helena Bonham-Carter, Nicola Coughlan, Alex Lawther, Paterson Joseph, Clive Rowe og Bethany Antonia.

The Velveteen Rabbit kan ses på Apple TV+.

Best. Christmas. Ever!

'Best. Christmas. Ever!'
Jason Biggs og Heather Graham i den nye Netflix-julefilm 'Best. Christmas. Ever!'
Foto: Netflix

Hver jul sender Jackie et pralende julekort, der får hendes gamle studieveninde Charlotte til at føle sig som en total taber.

Men skæbnen vil, at Charlotte og hendes familie ender foran Jackies sneklædte hus få dage før jul, og derfor sætter Charlotte sig for at finde ud af, om Jackies liv virkelig er så perfekt, som hun har fået det til at lyde, i alle disse år.

Filmen har Heather Graham, Brandy, Jason Biggs og Matt Cedeño på rollelisten.

Best. Christmas. Ever! kan ses på Netflix.

Candy Cane Lane

'Candy Cane Lane'
Eddie Murphy er i julehumør i Prime Video-filmen 'Candy Cane Lane'
Foto: Prime Video

Filmen følger Chris (Eddie Murphy), der indgår en aftale med den ondskabsfulde julenisse Pepper (Jillian Bell) for at forbedre sine chancer for at vinde konkurrencen om byens bedste juleudsmykning.

Men Pepper kaster en magisk forbandelse over ham, og det skaber kaos i hele byen. Chris skal nu – sammen med hustruen Carol (Tracee Ellis Ross) og deres tre børn – forsøge at bryde Peppers forbandelse, inden julen går helt i vasken.

Candy Cane Lane kan ses fra 1. december på Prime Video.

Tror du på julemændene?

 'Tror du på julemændene'
Anden sæson af juleserien 'Tror du på julemændene'
Foto: Disney+

Calvin-familien er tilbage på Nordpolen, og Scott Calvin (Tim Allen) fortsætter sin rolle som julemand, efter at hans pensionsplaner blev forpurret i første sæson.

Nu, hvor Scott og hans familie med succes har reddet julen, sætter Scott i denne sæson alle sejl ind for, at sønnen Cal (Austin Kane) kan overtage "familievirksomheden" som julemand.

Både sæson 1 og sæson 2 af Tror du på julemændene? kan ses på Disney+.

Hannah Waddingham: Home for Christmas

'Hannah Waddingham: Home for Christmas'
Julen synges ind på Apple TV+ af skuespiller, tv-vært og sanger Hannah Waddingham
Foto: Apple TV+

Sammen med en række inviterede gæster spreder musicalstjernen og skuespilleren Hannah Waddingham (Ted Lasso) julestemning på London Coliseum med det spektakulære juleshow: Hannah Waddingham: Home for Christmas.

Blandt gæstestjernerne er Sam Ryder, Luke Evans, Leslie Odom Jr. og Phil Dunster. Showet består af klassiske julesange og anekdoter fra de medvirkende, og det hele bliver akkompagneret af et bigband.

Hannah Waddingham: Home for Christmas kan ses fra 22. november på Apple TV+.

Diary of a Wimpy Kid: Christmas Cabin Fever

'Diary Of A Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever'
Julefilmen 'Diary Of A Wimpy Kid Christmas: Cabin Fever'
Foto: Disney+

Juleferien bliver en stressende fornøjelse for Greg "Wimpy Kid" Heffley i år. Efter at have beskadiget en sneplov er Greg bekymret for, at han ikke får den nye spillekonsol, han så desperat ønsker sig til jul.

For at gøre ondt værre sneer han ind med hele sin familie og må trækkes med sin sure storebror Rodrick og irriterende lillebror Manny.

Filmen er instrueret af Luke Cormican (Teen Titans Go!), og de skuespillere, der lægger stemme til karaktererne, tæller bl.a. Wesley Kimmel (The Mandalorian), Erica Cerra (Power Rangers) og Hunter Dillon (Deadpool 2).

Diary of a Wimpy Kid kan ses fra 8. december på Disney+.

The Bad Guys: A Very Bad Holiday

'The Bad Guys: A Very Bad Holiday'
'The Bad Guys: A Very Bad Holiday' er en nye julefilm om den populære dyrebande
Foto: Netflix

Det nye eventyr om den cool bøllebande 'Bad Guys' foregår før begivenhederne i den populære film fra 2022. Denne gang er det blevet jul, og der er ikke noget, den dristige dyrebande elsker mere end julemorgen – for mens alle åbner gaver derhjemme, kan de begå ulovligheder over hele byen.

De løber dog ind i problemer, da julen uventet bliver aflyst, og derfor må de tænke kreativt for at genoplive den gode (læs: onde!) julestemning.

The Bad Guys: A Very Bad Holiday kan ses på Netflix i december – premieredatoen er ikke offentliggjort endnu.

Marvel Studios What if..?

'What if...?'
Anden sæson af Marvel Studio's 'What if...?' kan ses i december
Foto: Disney+

I anden sæson af What If..? fortsætter "The Watcher" med at guide seerne gennem det store Marvel-multivers, og også i denne sæson bliver man introduceret for både helt nye og velkendte ansigter.

Serien genbesøger klassiske Marvel-øjeblikke, der inkluderer et væld af stjerner, som genindtager deres ikoniske roller. Blandt andet kan man i denne sæson møde Nebula, Hela og Happy Hogan.

Det er Bryan Andrews, der har instrueret med AC Bradley som hovedforfatter.

Marvel Studios What if..? kan ses fra 22. december på Disney+.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Guides