Serier | Anmeldelser

Anmeldelse: ’Ted Lasso’ sæson 3 underholder lige til slutfløjtet

Af
Claus Nygaard Petersen
14. marts 2023
Ted Lasso sæson 3 anmeldelse
De to rivaliserende trænere og tidligere venner Nate (Nick Mohammed) og Ted (Jason Sudeikis) bliver afbrudt af den onde West Ham-ejer Rupert (Anthony Head) i tredje sæson af 'Ted Lasso' / Foto: Apple TV+

Del artikel

Tredje sæson af 'Ted Lasso' på Apple TV+ starter sløvt, men finder hurtigt formen og det gode niveau, der har kendetegnet tidligere sæsoner af komedieserien.

Ted Lasso sæson 3

Streamingtjeneste: Apple TV+
Premieredato: 15. marts 2023
Genre: Komedie
Instruktør: Declan Lowney mfl.
Manuskriptforfatter: Brendan Hunt & Jason Sudeikis & Joe Kelly (serieskabere) mfl.
Medvirkende: Jason Sudeikis, Hannah Waddingham, Juno Temple, Brett Goldstein, Brendan Hunt, Nick Mohammed, Anthony Head mfl.
Land: USA
Antal afsnit: 12 (anmeldelsen er baseret på de første 4 afsnit)

Han har gået grueligt meget igennem, den gode Ted Lasso (Jason Sudeikis). Den titulære hovedperson i Apple TV+-serien tog til England og fodboldklubben Richmond, fordi han og hans kone havde brug for tid fra hinanden.

Men savnet af sønnen og den mentale stress om den ægteskabelige situation samt en solid dosis barndomstraumer nager i tiltagende grad den godmodige træner.

Især i anden sæson kom vi helt under huden på Ted Lasso og resten af holdet i det hele taget.

Stor var overraskelsen – og så alligevel ikke – da den betroede assistenttræner Nate (Nick Mohammed) vendte ryggen til Richmond. Nu med gråt hår og en attitude, som Jose Mourinho ville være stolt af, smuttede han til den nyrige klub West Ham.

Og det med, at folk går fra Ted på den ene eller den anden måde gør mere og mere ondt på ham. Selvom overlæben med det prægtige overskæg konsekvent er vendt opad i et smil udadtil, gør det ondt indeni.

Her i tredje omgang skal han og Richmond forsøge at holde sig oppe i Premiere League efter den fantastiske oprykning, som markerede afslutningen på sidste sæson. Nye spillere melder deres ankomst og så bliver flere forhold – både romantiske og venskabelige – sat på en alvorlig prøve i det, som ligner slutningen på historien om den godmodige træner.

Verdens bedste træner?

Selvom det på overfladen handler om en forretning i multi-million-klassen, bliver det ofte i Ted Lasso kogt ned til relationer mellem mennesker.

For eksempel kan rivaliseringen mellem Richmond og West Ham koges ned til to ting. Det tidligere ægtepar og ejere af henholdsvis Richmond og West Ham, Rebecca (Hannah Waddington) og Ruperts (Anthony Head) indædte had til hinanden udmønter sig i en proxy-kamp i millionklassen.

Og så er der uvenskabet mellem Ted og Nate.

Det er de to konflikter, der driver og ligger bag fodboldrivaliseringen.

Tilføjelsen af über-stjernespilleren Zava (Maximilian Osinski) – en skøn version af alle fodboldkrukker, men primært Zlatan Ibrahimovic – er en lille genistreg. Hvad der umiddelbart nemt kunne forfalde til en gnaven karikatur ender med at blive et af sæsonens første fire afsnits højdepunkter.

Præcis som Dani Rojas (Christo Fernández) entusiastiske ”Football is life”-mantra fra de to første sæsoner af Ted Lasso, er Zava en veritabel guldgrube af lårklaskende sjove øjeblikke. Lige dele zen-guru og egocentreret pralerøv, der lader sine børn vælge deres eget navn, så er alt med Zava-guld.

Men man mærker også, at serien er lidt lang tid om at komme ud af starthullerne til tredje sæson. Omvendt matcher det glimrende den sindstilstand, Ted befinder sig i. Alt bevæger sig ikke optimalt, selv ikke efter han er begyndt i terapi hos holdets tidligere psykolog doktor Sharon Fieldstone (Sarah Niles). Og slet ikke efter, at han finder ud af, at eks-konen Michelle (Andrea Anders) er begyndt at se en anden – parrets tidligere ægteskabsrådgiver.

Sparket til hjørne

Med Jason Sudeikis’ vel-publicerede brud fra hustruen Olivia Wilde og dertilhørende drama in mente er det svært ikke at læse nogle af Teds problemer og tanker som skuespilerens egne. Især i fjerde afsnit er der et øjeblik, hvor man fristes til at stille spørgsmålet om, hvorvidt Sudeikis rent faktisk spiller skuespil eller bare giver los for sine inderste tanker.

Selvom vi er i tredje sæson af Ted Lasso, virker det, som om de kreative folk bag serien sætter historier i gang, som ikke nødvendigvis bliver forløst i denne sæson.

Hele sidehistorien omkring Keeleys (Juno Temple) populære chat-dating-app Bantr kunne godt lede hen imod en spin-off-serie. For selvom om alt tyder på, at Ted Lasso, som vi kender den, er færdig efter nuværende sæson, har folkene bag vedholdende holdt fast i, at det ikke er ensbetydende med slutningen på historier fra det univers.

Det ville da også være i fodboldverdens ånd, hvis man fulgte klubben med en ny træner. Fokus kunne med fordel så skubbes over til Hannah Waddingham, der igennem de foregående sæsoner er gået fra stereotypisk antagonist for Ted til en af seriens mest interessante personer.

Efter de første fire afsnit, er der gang i mange gode ting af tredje sæson af Ted Lasso. Den excentriske duo bestående af Coach Beard (Brendan Hunt) og altid storbandende Roy Kent (Brett Goldstein) er altid garant for absurde og lattervækkende replikker.

Journalisten Trent Crimm (James Lance), som tidligere har været en skeptisk torn i skoen på Lasso og kompagni, er denne gang fast inventar omkring holdet. Han skal skrive en bog om dem, og alt tyder på, at han får støvet nogle ting op, som kommer til at spille en rolle hen imod slutningen af sæsonen.

Men mon ikke at det hele slutter på den opløftende og glade tone, serien har været garant for hidtil – og måske kombineret med et par velvalgte tårer.

Del artikel

Andre Serier | Anmeldelser