Film | Guides

Vi Elsker Streaming anbefaler: 5 film, du skal se i november 2022

AfDaniel Lindekilde Engberg
25. april 2023
'Disenchanted'
'Disenchanted' / Foto: Courtesy of Disney Enterprises; Inc. © 2022

Del artikel

November måned er kommet, og der er nok at se til. Alt fra kostumedrama til eventyr. Her er vores bud på fem film, du skal se i november 2022.

My Policeman

En af de mere omtalte film i år er My Policeman med blandt andet Harry Styles i hovedrollen. Denne film sammen med Don’t Worry Darling er Styles' seneste forsøg på at cementere sig som skuespiller og ikke kun sanger.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

My Policemans fortælling finder sted i to tidsperioder. Først i 1950’erne, hvor de tre venner Tom (Harry Styles), Marion (Emma Corrin) og Patrick (David Dawson) drager ud på en følelsesladet rejse, hvor deres forhold alle tre imellem bliver sat på spil. I 1990’erne samles der op på de tre karakterer, hvor de reflekterer over de valg, de har taget, og overvejer, om der stadig er tid til at fikse fortidens fejl og fortrydelser.

Filmens følelsesmæssige drivkraft ligger i skjulte lyster grundet 50’ernes sociale konventioner, og maler et billede af, hvordan de påvirker folk, samt hvordan man forholder sig, når disse konventioner skifter over tid.

My Policeman har premiere på Prime Video 4. november.

Læs også: De bedste film, vi så i oktober 2022

Hilma

Hilma fortæller historien om Hilma af Klint. Den abstrakte maler, der først blev anerkendt, efter hun døde i 1944. Hun udviklede et banebrydende billedsprog allerede i starten af det 20. århundrede.

Hilma tager os igennem kunstnerens liv, med al den modgang hun oplevede på baggrund af sit køn, i den tid hun levede i. Hun var så bevidst om sine værker, at hun skrev i sit testamente, at hendes værker ikke måtte fremvises for offentligheden før 20 år efter hendes død som det tidligste. Hun er nu anerkendt som en af de første abstrakte kunstnere i den vestlige verden.

Den yderst kompetente instruktør Lasse Hallström står bag filmen, både som instruktør og manuskriptforfatter. Han har tidligere instrueret film som What’s Eating Gilbert Grape, Dear John og Chocolat. Han er nomineret til hele tre Oscar-statuetter, og om ikke andet så vil Hilma være en vellavet film, der tjekker de fleste bokse.

Hilma har premiere på Viaplay 18. november.

The Wonder

Året er 1862, og den store hungersnød er endelig noget, der hører fortiden til. Sygeplejersken Lib Wright (Florence Pugh) fra Nightingale-skolen sendes til midten af Irland for at foretage en 15-dages eksamination af den 11-årige Anna O’Donnell (Kíla Lord Cassidy).

Læs også: De bedste film, vi så i december 2022

Anna påstår, hun ikke har spist noget i fire måneder, men har overlevet gennem Manna fra Himlen, selvsamme spisestof Gud lod falde fra himlen, så israelitterne havde næring til deres 40 års ørkenvandring. Når Lib ankommer og begynder sit arbejde, forværres Annas tilstand dog drastisk.

Lib bliver opsat på at finde ud af sandheden om Anna og det lille samfund. Som et menneske af videnskaben, udfordrer hun samfundet og dets beboere af stærkt troende, der helst gerne vil fortsætte med at have troen på deres side.

The Wonder har premiere på Netflix 16. november.

Causeway

Jennifer Lawrence fortsætter sit comeback i Hollywood efter nogle års pause med Causeway for Apple TV+.

Lawrence spiller soldaten Lynsey, der hjemsendes fra Afganistan efter have fået en traumatisk hjerneskade. Selvom hun på det ydre ser ud til at have det fint, har hun brug for rehabilitering i store mængder for at kunne klare de mest simple hverdagsting selv.

Hun vender hjem til sin hjemstavn i New Orleans. Det er dog ikke kun krigens traumer, der hjemsøger hende, men gennem et møde og venskab med James (Brian Tyree Henry) lukker de langsomt op for hinanden og konfronterer hver deres fortid.

Causeway har premiere 4. November på Apple TV+

Disenchanted

Lykkelig til sine dages ende er mere et ordsprog, end det er virkelighed for Giselle (Amy Adams). Der er gået 15 år, siden Giselle og Robert (Patrick Dempsey) blev gift i den første film og skulle have deres ’Happily ever after’, men virkeligheden viser sig mægtigere end eventyret.

Giselle er noget skuffet og nedslået over livet i storbyen, så hun og Robert beslutter sig derfor for at flytte ud af New York til den mere stille forstad Monroeville. Det kan godt være, at storbyen er fuld af travlhed og alarm, men forstadslivet kommer med sine egne spilleregler. Den lokale ’queen bee’ i Monroeville, Malvina Monroe, er en torn i øjet på Giselles, og Giselle tyer til andalasisk magi for at hjælpe.

Læs også: Zombiefilm: De bedste, værste og sjoveste

Det får dog uforudsete konsekvenser, og Giselle skal ophæve fortryllelsen, inden det er for sent. Filmen vil igen være en musical, og instruktør Adam Shankman har lovet endnu flere sange, end den første film havde.

Disenchanted har premiere 18. november på Disney+.

Del artikel

Andre Film | Guides