Film | Nyheder

3 danskere er i år blevet inviteret til at stemme om, hvem der skal have en Oscar

Af
Daniel Lindekilde Engberg
3. juli 2023
3 danskere er i år blevet inviteret til at stemme om, hvem der skal have en Oscar
Foto: Matt Sayles/AP/Ritzau Scanpix

Del artikel

Årets invitationer til at bestemme hvem der skal vinde en Oscar er blevet sendt ud, og hele tre danskere er på listen.

Hvert år udsender The Academy of Science and Motion Pictures, der afholder årets Oscar-ceremoni, invitationer til filmfolk, til at tilslutte sig akademiet og derved få indflydelse på hvem der skal vinde de eftertragtede Oscar statuetter. Akademiet har dette år udstedt invitationer til hele tre danskere i form af dokumentarinstruktør Simon Lereng Wilmont og klipperne Michael Aaglund og Charlotte Munch Bengtsen.

Simon Lereng Wilmont var i 2023 selv nomineret for bedste dokumentarfilm med Et hus af splinter, der omhandlede et midlertidigt børnehjem i Ukraine.

Den næste inviterede, Michael Aagelun klippede ovenstående film, og har også klippet store danske film som De forbandede år.

Charlotte Munch Bengtsen var nomineret sidste år, også for at have klippet den Oscarnominerede dokumentarfilm All That Breathes.

Flere store navne inviteret

Der er også flere store navne, der har fået en invitation. På skuespilfronten har bl.a. Bill Hader, Nicholas Hoult og Ke Huy Quan modtaget en invitation. Instruktører som Daniel Kwan og Daniel Scheinert, der stod bag i års helt store vinder Everything Everywhere All at Once og Top Gun: Maverick instruktøren, Joseph Kosinski er også med på listen.

Musiske kunstnere som Taylor Swift og Abel Tesfaye (Bedre kendt som The Weeknd) kan også få indflydelse i fremtidige bedømmelser.

Du kan se den fulde liste over dem Akademiet har inviteret her.

Det næste Oscar prisshow finder sted den 10. marts 2024.

Del artikel

Andre Film | Nyheder