Film | Nyheder

'Barbie' runder 1 milliard dollar i indtjening – bedste resultat for en kvindelig instruktør nogensinde

Af
Signe Bjørg Granberg
7. august 2023
'Barbie' af Greta Gerwig vader i succes.
'Barbie' af Greta Gerwig vader i succes / Foto: Barbie / Warner Bros.

Del artikel

Greta Gerwigs 'Barbie' bader i lyserød succes og har nu indtjent over 1 milliard dollar på verdensplan. Herhjemme er filmen også den bedst sælgende i år med flere end 375.000 solgte billetter.

Siden premieren den 20. juli har Barbie lokket biografgængere over hele verden til billetlugerne, og i weekenden rundede filmen intet mindre end 1 milliard dollar i indtjening (hvilket svarer til ca. 6,7 milliarder danske kroner, red.) Det skriver flere amerikanske medier, bl.a. Variety og The New York Times.

Filmen er instrueret af den Oscar-nominerede instruktør og manuskriptforfatter, Greta Gerwig, og med indtjeningsmilepælen på 1 milliard dollar bliver hun den første kvindelige instruktør, der alene står bag en film i "milliardklubben".

Der er tre andre film med kvindelige medinstruktører, der har indtjent mere end 1 milliard, nemlig Frost, Frost 2 og Captain Marvel.

Også herhjemme har filmen været en bragende succes, og i skrivende stund har flere end 375.000 danske biografgængere indfundet sig i mørket for at se Margot Robbie og Ryan Gosling slå sig løs i det glittede Barbie-univers. Ifølge Warner Bros., der står bag filmen, er Barbie den hurtigst sælgende film i Danmark i år, og den er også den mest sete.

Barbie kan stadig ses i biograferne landet over.

Del artikel

Læs mere omFilm

Andre Film | Nyheder

Mest læste