Film | Nyheder

Cinemateket inviterer til København Stumfilmfestival for femte gang

Af
Signe Bjørg Granberg
17. januar 2024
'København Stumfilmfestival'
Fra 23-28. januar 2024 løber femte udgave af Københavns Stumfilmfestival af stablen / Foto: Cinemateket

Del artikel

København Stumfilmfestival løber af stablen i Cinemateket fra 23-28. januar 2024 med et program, der sætter fokus på musik og har både danske og internationale film på plakaten.

Det er femte gang, at København Stumfilmfestival løber af stablen, og festivalen regnes som en af Cinematekets mest populære filmfestivaler.

Årets tema er 'Lyden af stumfilm', og programmet lover flere nyrestaurerede danske stumfilm, sjældent viste internationale klassikere, unikke stumfilmkoncerter, spændende foredrag ved bl.a. Jakob Stegelmann og en familiedag i slapstickens tegn med fokus på ikonerne Charles Chaplin, Buster Keaton og Gøg og Gokke.

'København Stumfilmfestival'
Den 27. januar inviterer festivalen til familiedag med slapstick-ikonerne Charles Chaplin, Buster Keaton og Gøg og Gokke.
Foto: Cinemateket

Derudover vil der være flere film med livemusik, og man kan blandt andet opleve det litauiske tremandsband Sheep Got Waxed til Valdemar Psilander-filmen Evangeliemandens liv (1915), og VETO-forsanger Troels Abrahamsen, der akkompagnerer danske Benjamin Christensens Hollywood-drama Revolution (1927).

Ifølge initiativtager og medkurator på festivalen, programredaktør Jesper Andersen fra Cinemateket, er festivalen lykkedes med at udbrede kendskabet til den stumme filmkunst:

”En række af filmhistoriens smukkeste, morsomste og visuelt mest raffinerede film blev produceret før talefilmens gennembrud, men kendskabet til ’den stumme kunst’ er ikke længere stort. Det vil vi med København Stumfilmfestival gerne være med til at ændre på, og det er mit klare indtryk, at kendskabet til og begejstringen for festivalen vokser år for år, ikke mindst på grund af kombinationen af film og livemusik.”

Det fulde program kan ses på Cinematekets hjemmeside.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder

Mest læste