Film | Nyheder

Det danske drama 'Synkefri' er klar med første officielle trailer

Af
Signe Bjørg Granberg
2. oktober 2023
'Synkefri'
Sylvester Byder i hovedrollen som Henrik i 'Synkefri' / Foto: Loui Ladegaard

Del artikel

Christian Andersens nye, rørende film med Sylvester Byder i hovedrollen er inspireret af den tragiske RF2-ulykke i Hirtshals i 1981. Johanne Louise Schmidt, Sofie Torp og Esben Dalgaard er også på rollelisten.

I 1981 forliser en fiskekutter og redningsbåden RF2 ved Hirtshals Havn, og i alt ni mænd mister livet. Da myndighederne placerer ansvaret for ulykken hos styrmanden på redningsbåden, sætter hans søn Henrik (Sylvester Byder) sig for at efterforske ulykkens egentlige årsag og rense sin fars navn.

Synkefri fortæller den medrivende historie om byens frivillige redningsfolk, en familie i sorg og den efterladte søn kamp for retfærdighed.

'Synkefri'
Foto: Officiel plakat for 'Synkefri'

Manden bag Synkefri er den nordjyske instruktør, Christian Andersen, der med filmen behandler sin egen families store sorg. Hans mor mistede sin daværende mand i den virkelige RF2-ulykke, og den tragiske begivenhed har derfor altid været en del af instruktørens historie.

Christian Andersen har også skrevet filmens manuskript i samarbejde med Oscar-vinderen Martin Strange-Hansen, der bl.a. står bag kortfilmen Der er en yndig mand (2003).

På rollelisten finder man blandt andre Sylvester Byder, Johanne Louise Schmidt, Lars Topp Thomsen, Sofie Torp, Esben Dalgaard og Henrik Birch.

Synkefri får dansk biografpremiere 30. november.

Del artikel

Læs mere omFilmDansk

Andre Film | Nyheder