Film | Nyheder

Her er alle vinderne ved Cannes Film Festivalen 2024

Af
Signe Bjørg Granberg
27. maj 2024
'Pigen med nålen'
Trine Dyrholm spiller Dagmar Overbye i den nye danske film 'Pigen med nålen', der dystede ved årets Cannes Film Festival / Foto: Lukasz Bak

Del artikel

Det blev desværre ikke til nogen priser til de to danske film, 'Pigen med nålen' og 'The Apprentice', ved årets filmfestival i Cannes. Se den samlede vinderliste her.

Til trods for rosende ord fra verdenspressen og lange (laaaaange) stående bifald til både Magnus von Horns Pigen med nålen og Ali Abbasis Trump-film, The Apprentice, høstede ingen af filmene nogen priser ved årets Cannes Film Festival.

De to film var ellers begge i hovedkonkurrence og dystede om hovedprisen, Guldpalmen, men måtte se sig slået på målstregen af Sean Bakers dramakomedie Anora med Mikey Madison (kendt fra serien Better Things) i hovedrollen.

De øvrige priser blev fordelt godt blandt de mange, stærke film, og der var således hæder til bl.a. Jacques Audiards drama, Emilia Perez, med Zoe Saldana og Selena Gomez på rollelisten og Yorgos Lanthimos' Kinds of Kindness, hvor Jesse Plemons snuppede prisen for bedste mandlige hovedrolle.

Kinds of Kindness får allerede premiere i de danske biografer 4. juli, hvorimod vi skal vente til efteråret med at kunne se både The Apprentice og Pigen med nålen herhjemme.

Her er listen med alle vinderne fra Cannes Film Festivalen 2024:

Guldpalmen
Anora af Sean Baker

Grand Prix
All We Imagine as Light af Payal Kapadia

Juryens pris
Emilia Péres af Jacques Audiard

Bedste instruktør
Miguel Gomes for filmen Grand Tour

Bedste mandlige skuespiller
Jesse Plemons for Kinds of Kindness

Bedste kvindelige skuespiller
Adriana Paz, Zoe Saldana, Karla Sofía Gascón og Selena Gomez for Emilia Pérez

Specialprisen
The Seed of the Sacred Fig af Mohammad Rasoulof

Bedste manuskript
Coralie Fargeat for The Substance

Camera d’Or
Armand af Halfdan Ullmann Tøndel

Bedste kortfilm
The Man Who Could Not Remain Silent af Nebojša Slijepčević

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder