Film | Nyheder

Mikael Wulffs spillefilmsdebut med Rasmus Bjerg og Brian Lykke får streamingpremiere

Af
Signe Bjørg Granberg
7. december 2023
'Højst besynderlige typer'
Brian Lykke og Rasmus Bjerg spiller over for hinanden i Mikael Wulffs 'Højst besynderlige typer' / Foto: Andreas Omvik

Del artikel

Den nye danske komedie 'Højst besynderlige typer' er den første film, som Mikael Wulff har skrevet og instrueret på egen hånd. Den kan streames fra 18. december.

Mikael Wulff har i mange år både lavet tv-serier, sketchshows, tegneserier, animationsspillefilm, standup-shows og skrevet bøger, men nu er turen så kommet til spillefilm.

Den nye komedie Højst besynderlige typer har Brian Lykke (Krysters Kartel) i hovedrollen som den sarkastiske 40-årige Martin, der efter et mislykket frieri efterfulgt af en seriøs druktur, vågner op i et bofællesskab for unge mennesker i Nordvest. Her møder han Freja (Thit Aaberg), og sammen begiver de sig ud i København, hvor de tilbringer en forunderlig dag sammen – i øvrigt ledsaget af Martins ven, Knud (Rasmus Bjerg).

Filmen er en komedie om at åbne op, sige sine hemmeligheder højt og få det godt igen. Mikael Wulff fortæller, at han er gået efter en mere nedtonet komik, end vi er vant til at se fra hans side:

Ambitionen har været at byde ind med noget, der føltes forfriskende og inspireret. En ny slags komedie, hvor jeg forsøger at vandre ned ad nye stier, sigter efter at ramme en anden tone end jeg er vant til.

Filmen er produceret af Julie Lind-Holm og produktionsselskabet New Creations. Den har såkaldt 'eventpremiere' i to biografer i dag, 7. december, og kan fra 18. december lejes på bl.a. Blockbuster, SF Anytime og Viaplay.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omDanskFilm

Andre Film | Nyheder