Film | Nyheder

Ny Lone Scherfig-film og Nikolaj Arcels 'Bastarden' er udtaget til stor filmfestival

Af
Signe Bjørg Granberg
14. august 2023
Bastarden Mads Mikkelsen
Mads Mikkelsen i 'Bastarden'. Filmen er udtaget til Toronto International Film Festival / Foto: Henrik Ohsten

Del artikel

Vi kipper med det danske flag for såvel Lone Scherfigs 'Pigen der fortalte film' og Nikolaj Arcels 'Bastarden'. Begge film er udtaget til Toronto International Film Festival i september.

Den prestigefulde filmfestival, Toronto International Film Festival, løber af stablen 7.–17. september, og igen i år bliver det med dansk islæt på programmet. Både Lone Scherfigs nye, spansksprogede film Pigen der fortalte film og Nikolaj Arcels Bastarden bliver vist i programserien ’Special Presentations’ på festivalen.

Pigen der fortalte film

pigen der fortalte film
Lone Scherfigs nye film 'Pigen der fortalte film' er udtaget til Toronto International Film Festival 2023
Foto: Contadora Films IAE

Pigen der fortalte film (The Movie Teller) er en spansk, fransk og chilensk co-produktion, baseret på Hernán Rivera Leteliers anmelderroste og selvbiografiske roman af samme navn. Handlingen udspiller sig i en afsides minelandsby i Chiles Atacama-ørken, hvor den unge Maria bor med sine forældre og tre søskende. Familien knokler for at få tingene til at hænge sammen, og hverdagen rummer ikke mange glæder. Der er dog ét sted, hvor magien lever: i den lokale biograf.

Men efter at en eksplosion i minen forandrer familiens liv, har de nu kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen, og eftersom Maria udviser et talent som historiefortæller, får hun til opgave at se filmene for derefter at genfortælle dem for familien.

På rollelisten finder man bl.a. Daniel Brühl (Inglorious Basterds) og Berénice Bejo (The Artist). Lone Scherfig har instrueret filmen, der får dansk biografpremiere 24. januar 2024.

Bastarden

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-14/bastarden_photocredit-henrik-ohsten-zentropa_03352_0.jpg
Mads Mikkelsen i 'Bastarden' er også udtaget til Toronto International Film Festival.
Foto: Henrik Ohsten

Nikolaj Arcel (En kongelig affære) har instrueret den nye danske film Bastarden, der er baseret på Ida Jessens bestseller Kaptajnen og Ann Barbara fra 2020. Filmen handler om den fattige soldat, Ludvig Kahlen (Mads Mikkelsen), der i 1755 ankommer til den jyske hede med et mål om at opdyrke jorden og opnå rigdom og ære. Han støder dog på modstand fra den nådesløse godsejer Frederik De Schinkel, hvilket fører til en intens konflikt.

Foruden Mads Mikkelsen medvirker bl.a. Amanda Collin, Gustav Lindh, Morten Hee Andersen og Jacob Lohmann.

Bastarden er i øvrigt også udtaget til hovedkonkurrencen ved Venedig Film Festival og får dansk biografpremiere 5. oktober.

Se hele programmet på Toronto International Film Festival her.

Del artikel

Læs mere omFilm

Andre Film | Nyheder

Mest læste