Film | Nyheder

Oscarvindende Sam Mendes skal lave fire film om The Beatles

Af
Carina Nørgaard Schou
21. februar 2024
sam mendes skal instruere film om the beatles
The Beatles / Foto: AP / Ritzau Scanpix

Del artikel

Hele fire spillefilm om 'The Fab Four' – Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr – er på vej til biograferne.

Det har ikke skortet på dokumentarfilm om verdens største rockband nogensinde gennem tiden. Men for første gang har Apple Corps Ltd., der ejer rettighederne til livshistorien om The Beatles, og The Beatles selv – Paul McCartney, Ringo Starr og familierne til afdøde John Lennon og George Harrisons – solgt de samlede rettigheder til en spillefilm.

Det oplyser Sony Entertainment Pictures til branchemediet Deadline.

Det er den Oscarvindende instruktøren Sam Mendes, der er sat på projektet, som skal resultere i hele fire spillefilm om 60'ernes mest populære musikgruppe. The Beatles eksisterede fra 1960 til 1970 og bestod i det meste af gruppens levetid af Paul McCartney, John Lennon, George Harrison og Ringo Starr. Alle fire film tager udgangspunkt i hver sit medlem af gruppen, og således bliver deres individuelle historier fortalt og bundet sammen på tværs af filmene.

Udover at instruere skal Mendes også producere de fire film sammen med partnerne i Neal Street Productions, Pippa Harris og Julie Pastor.

"Intentionen er, at dette skal blive en enestående spændende og episk filmoplevelse: fire film, fortalt fra fire forskellige perspektiver, som fortæller en enkelt historie om det mest berømte band nogensinde," siger Pippa Harris i en udtalelse.

Sam Mendes vandt i 2000 en Oscar for Bedste instruktør for filmen American Beauty, som også vandt for Bedste film, og han har desuden instrueret James Bond-filmene Skyfall og Spectre samt The Road to Perdition med Tom Hanks og Revolutionary Road med Leonardo DiCaprio og Kate Winslet, som han også har dannet par med privat.

Der er endnu ikke sat datoer for, hvornår filmene får premiere, men der går nok nogle år endnu. Det vides endnu heller ikke, hvem der skal spille de fire medlemmer af den berømte musikgruppe.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder