Film | Nyheder

Se den første trailer for 'Nattevagten – dæmoner går i arv' (hvis du tør!)

Af
Signe Bjørg Granberg
22. september 2023
Nattevagten 2
Nikolaj Coster-Waldau og Kim Bodnia som Martin og Jens i 'Nattevagten – dæmoner går i arv' / Foto: Fotograf/DOP Lasse Frank

Del artikel

Knapt 30 år er gået, siden 'Nattevagten' tog Danmark med storm. Nu er Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og Ulf Pilgaard tilbage i den uhyggelige efterfølger. Få et smugkig på filmen her

Nattevagten – dæmoner går i arv er den længe ventede opfølger til Ole Bornedals kultdyrkede gyserfilm, Nattevagten, fra 1994. Også denne gang er det Bornedal, der er filmens instruktør og manuskriptforfatter.

Foruden de tre gengangere fra den første film, Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og Ulf Pilgaard, kan man glæde sig til en stjerneparade af danske skuespillere bl.a. Fanny Leander Bornedal, Paprika Steen, Sonja Richter og Alex Høgh Andersen.

Nattevagten - dæmoner går i arv
Den officielle plakat for 'Nattevagten - dæmoner går i arv'
Foto: Nordisk Film

Nattevagten – dæmoner går i arv handler om den unge medicinstuderende, Emma (Fanny Leander Bornedal), der beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for næsten 30 år siden. Her blev hendes forældre, Martin (Nikolaj Coster-Waldau) og Kalinka (Sofie Gråbøl) nær dræbt af den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer (Ulf Pilgaard).

Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne.

Nu er det op til Emma at finde sammenhængen og stoppe vanviddet!

Nattevagten – dæmoner går i arv får premiere 14. december i landets biografer.

Del artikel

Læs mere omDanskFilm

Andre Film | Nyheder