Film | Nyheder

Se første trailer for Michael Noers nye film 'Birthday Girl' med Trine Dyrholm

Af
Signe Bjørg Granberg
24. januar 2024
'Birthday Girl'
Trine Dyrholm og Flora Ofelia Hoffmann Lindahl spiller hovedrollerne i Michael Noers nye film 'Birthday Girl' / Foto: Nordisk Film

Del artikel

Drømmeferien ombord på et krydstogtskib udvikler sig fatalt i 'Huset'-instruktørens nye, intense drama med Trine Dyrholm og stortalentet Flora Ofelia Hoffmann Lindahl i hovedrollerne.

Hvis man går og drømmer om en ferie ombord på et krydstogtskib, kommer man muligvis på andre tanker efter at have set Michael Noers nye danske drama, Birthday Girl.

I Birthday Girl spiller Trine Dyrholm moderen, Nanna, der har inviteret sin datter, Cille (Flora Ofelia Hoffmann Lindahl), og datterens bedste veninde Lea (Maja Ida Thiele) med på et cruise i anledning af datterens fødselsdag.

Men allerede første nat på skibet forvandles deres drømmeferie til et mareridt, da Cille bliver udsat for et overgreb. Nanna går i panik, da hun opdager, at ingen har tænkt sig at lede efter gerningsmanden, og hun indser derfor, at hun må tage sagen i egen hånd, hvis retfærdigheden skal sejre.

Blandt de øvrige navne på rollelisten finder man blandt andre Herman Tømmeraas, som mange nok husker fra rollen som Chris i det norske ungdomshit, Skam.

Michael Noer brød igennem med fængselsfilmen R tilbage i 2010 og siden har instrueret blandt andet den internationale film, Papillon, og senest DR-dramaserien Huset. Han ønsker med den nye film blandt andet at belyse, hvordan der stort set hersker lovløse tilstande ombord på krydstogtsskibe:

– Et krydstogtskib er det perfekte sted for den perfekte forbrydelse. Der er næppe mange, som er klar over, at der i cruisebranchen hersker lovløse tilstande. For når forbrydelsen er sket ombord på et krydstogtskib, er det op til skibets kaptajn eller rederi at afgøre, om den skal efterforskes og indberettes til myndighederne. I et meget stort antal af tilfældene sker dette aldrig, for der findes intet lovkrav, når offer og gerningsmand er turister.

Birthday Girl får biografpremiere 4. april.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder