Film | Nyheder

Se traileren for det nye, rørende drama 'Fancy Dance' med Oscar-nominerede Lily Gladstone

Af
Signe Bjørg Granberg
13. maj 2024
'Fancy Dance'
Lily Gladstone, der blev Oscar-nomineret for 'Killers of the Flower Moon', er snart aktuel i filmen 'Fancy Dance' / Foto: Apple TV+

Del artikel

Efter gennembruddet i Scorsese-filmen 'Killers of the Flower Moon' kan man glæde sig til at opleve Lily Gladstone i endnu en stærk rolle i 'Fancy Dance', der får premiere 28. juni på Apple TV+.

I den nye film, Fancy Dance, fra Apple TV+ følger man Jax (Lily Gladstone), hvis søster er forsvundet på mystisk vis. Jax har derfor taget niecen, Roki (Isabel Deroy-Olson), under sine vinger, imens hun gør, hvad hun kan, for at finde søsteren.

Roki forsøger, trods sorgen over sin forsvundne mor, at forberede sig til en årlig powwow-dansekonkurrence, som hun altid har deltaget i sammen med netop moderen.

Rokis bedstefar, Frank, nægter imidlertid at acceptere, at Jax skal tage sig af Roki i søsterens fravær, og han forsøger derfor at få forældremyndigheden over Roki.

Det bliver nu endnu vigtigere for Jax at finde søsteren, og som filmen skrider frem, viser det sig, at det, der begyndte som en søgen efter en savnet person, også bliver til en undersøgelse af de kompleksiteter og modsætninger, som indfødte kvinder står over for i en koloniseret verden med et fejlslagent retssystem.

Foruden Lily Gladstone og Isabel Deroy-Olson, medvirker også Shea Whigham, Ryan Begay, Crystal Lightning og Audrey Wasilewski.

Filmen er instrueret af Erica Tremblay, der også står bag manuskriptet sammen med Miciana Alise.

Fancy Dance får premiere på Apple TV+ 28. juni.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omApple TV+Drama

Andre Film | Nyheder