Kultur | Guides

Redaktionen guider: 5 kulturaktiviteter til din efterårsferie i København

Af
Louise Due
13. oktober 2023
KIMSOOJA / WEAVING THE LIGHT
Kimsooja / Weaving the Light udstilling / Foto: Frederiksbergmuseerne

Del artikel

Efterårsferien venter lige om hjørnet, og vi har derfor samlet en guide med inspiration til en række forskellige kulturelle oplevelser i hovedstaden.

Hvad enten du kender København som din egen bukselomme, eller du er på besøg fra andre dele af landet, er der masser af muligheder for at gå på opdagelse i byen i efterårsferien.

Kulturnat i Dansk Arkitektur Center

Kulturnat i DAC
Kulturnat i DAC - Dansk Arkitektur Center
Foto: Dansk Arkitektur Center

Fredag d. 13 oktober, hvor efterårsferien skydes i gang, bliver hele Københavns kulturliv endnu en gang vækket til live på Kulturnatten. Ved køb af billet kan du få adgang til flere eksklusive events, begivenheder og museer.

Et af de steder, der er gode aktiviteter at kaste sig over for både børn og voksne, er på Dansk Arkitektur Center (DAC).

Med udgangspunkt i udstillingen Copenhagen in Common åbner DAC dørene til en begivenhedsrig aften. Få et lynkursus i graffitimaling, byg fremtidens by med LEGO, lav din egen honningpose og gå på opdagelse i samspillet mellem lys og farver.

Biograftur og Days of Tasting

Hvad er mere oplagt på en feriedag end at kombinere en biograftur med en god madoplevelse?

Du kan f.eks. se science fiction-filmen The Creator, der bevæger sig i en postapokalyptisk fremtid, hvor maskiner fører krig mod menneskeheden. John David Washington spiller hovedrollen Joshua, en tidligere agent for specialstyrkerne og på rollelisten finder man desuden Gemma Chan og Oscar-vinderen Allison Janney.

The Creator stiller spørgsmål til en aktuel diskussion om kunstig intelligens, og bringer derfor mange spændende samtaler til bordet, hvorfor den er oplagt at kombinere filmoplevelsen med en middag.

Fra d. 13 oktober til d. 26 oktober afholdes den populære madfestival Days of Tasting, hvor flere restauranter medvirker, og tilbyder deres egen unikke menu og smagsunivers til en fordelagtig pris.

Øregaard Museum

Øregaard Museum
Øregaard Museum
Foto: Øregaard Museum

I Hellerup finder du Øregaard Museum. En smuk arkitektonisk bygning fra 1806 af den franske arkitekt Joseph-Jacques Ramée. Udover at være smuk udenpå, rummer bygningen også flere overdådige rum med særudstillinger.

Frem til d. 22 oktober vil du kunne opleve L.A. Ring- Årstiderne, der præsenterer adskillige malerier af L.A. Ring og hans nøgterne skildring af menneskets udveksling med naturen.

Tilhørende muséet er der en smuk anlagt park, hvor du ligeledes kan opleve det moderne havekunstelement, spejlscenen, tegnet af Bertelsen og Scheving Arkitekter. Med placering og udsigt til parken kan du nyde en kop kaffe eller en frokost i deres udendørs café.

Cisternerne

KIMSOOJA / WEAVING THE LIGHT
Kimsooja / Weaving the Light udstilling
Foto: Frederiksbergmuseerne

Oplev den sydkoreanske kunstner Kimsooja i Cisternernes underjordiske kamre, når lys i alle regnbuens farver bryder med mørket og forvandler det tidligere vandreservoir til et farvestrålende univers.

Lysbrydende film er opsat på paneler og skaber lys, der passerer gennem overflader af horisontale og vertikale prismer. Den omfattende lysinstallation og udstilling Weaving the Light kan opleves til og med d. 30 november.

Uden for mørket, finder du Bakkehusets hyggelige orangeri, der som en perfekt afslutning på dagen serverer både smørrebrød og alt fra vin til hjemmelavet lemonade, kaffe og te.

Nikolaj Kunsthal

Udstillingen "Beauty in the Beast"
Udstillingen "Beauty in the Beast"
Foto: Mads Holm, Ditte Isager, Lis Kasper og David Stjernholm / Nikolaj Kunsthal

Er du kunstinteresseret, kan det anbefales at slå et smut forbi Nikolaj Kunsthal, hvor du kan opleve både dansk samt international samtidskunst.

Nye udstillinger kommer løbende til, og i begyndelsen af august 2023 fejrede de åbningen af hele tre nye udstillinger, bl.a. gruppeudstillingen Kunstnernes København, soft sculptures under overskriften Beauty in the Beast og samarbejdet mellem Samara Sallam og Kate Sterchi.

Nikolaj Kunsthal tager også del i kulturnatten hvor du kan læse meget mere om programmet her.

Kun 6 minutters gågang derfra, finder du den hypede kaffebar La Cabra, der i samarbejde med tøjmærket, Another Aspect, byder indenfor til lækkert bagværk og kaffe.

Del artikel

Læs mere omKulturBiograf

Andre Kultur | Guides