Kultur | Guides

Vi Elsker anbefaler: Et satirisk debatprogram, en dystopisk klimakomedie og mad, der gør dig glad

Af
Carina Nørgaard Schou
20. september 2024
'Den tid på ugen' med Tine Gøtzsche
'Den tid på ugen' / Foto: Kristian Brasen / DR

Del artikel

Hvad skal du se, opleve og læse i weekenden? Chefredaktør Carina Nørgaard Schou peger på sine favoritter lige nu.

Se: Den tid på ugen

Den tid på ugen
'Den tid på ugen'
Foto: Kristian Brasen / DR

- Hvorfor har dit ego så stort behov for at afbryde mig hele tiden!? Er du ansat til at stille nederen spørgsmål? Man kan faktisk godt blive i tvivl om, hvorvidt det er satire eller ej, når Tine Gøtzsche debatterer kørselsvaner med forperson for Yngre betjente, Katja Jensen.

It's funny 'cause it's true, som man siger, for Katja Jensen minder umiskendeligt om en kværulant type, man har mødt ude i den virkelige verden - og højst sandsynligt rullet med øjnene af.

Den tid på ugen giver et længe ventet comeback i værtsrollen for Tine Gøtzsche, og hvis nogen skulle være i tvivl, ER der altså tale om et satirisk debatprogram. Hun får i programmet besøg af en række mere eller mindre håbløse gæster, spillet af Louise Hylland, Esben Pretzmann og Troels Malling.

Den tid på ugen kan ses torsdag klokken 21.30 på DR2 og på DRTV.

Oplev: En sommerdag i oktober

En sommerdag i oktober på Teater V
'En sommerdag i oktober'
Foto: Teater V

Debatten om generationskløften er evigt aktuel, og seneste indspark er det lille Valby-teater, Teater V's, dystopiske klimakomedie En sommerdag i oktober.

Her besøger klimaaktivisten (Ida Mathilde Lundbeck) sine storforbrugende forældre i deres nye kolonihave på en varm og solrig efterårsdag. Om det er skønt med en sommerdag i oktober, er der selvsagt delte meninger om, og hvad der skulle have været en hyggelig forælder-barn-dag udvikler sig til et mareridt for Ida, der, iklædt T-shirt med teksten May the Forest Be With You, pludselig skal tage stilling til kødædende egern, misdannede pindsvin og ikke mindst sine to børnebørnshungrende forældre.

Pelle Koppel har instrueret og spiller selv rollen som far overfor Camilla Bendix som mor. De to kan i øvrigt fejre 30-års jubilæum både som skuespillere og kolleger i år - de mødte i sin tid hinanden på Teaterskolen i Aarhus, hvor de gik på årgang sammen.

En sommerdag i oktober kan ses på Teater V frem til 29. september og på Teater Katapult i Aarhus 7.-11. oktober.

Læs: Ottolenghi Comfort

Ottolenghi Comfort - mad, der gør dig glad
Ottolenghi Comfort - mad, der gør dig glad
Foto: Lindhardt og Ringhof

Hvis du ligesom jeg er vild med den israelsk-født britiske kok Yotam Ottolenghis mellemøstligt-inspirerede køkken, har du sikkert også spist hans bagte cherrytomater med kold yoghurt, shakshuka, falafel, tabouleh og risotto fra de populære kogebøger Simple, Plenty og Jerusalem til døde.

Derfor er min boganbefaling denne uge Ottolenghis spritnye kogebog Ottolenghi Comfort - mad, der gør dig glad, hvor han sammen med kokkene Helen Goh, Verena Lochmuller og Tara Wigley går på opdagelse i mad, der skaber nostalgiske minder, hyggelige stunder og vækker barndomsminder.

Personligt skal jeg da prøve opskriften på 'Shawarma-farsbrød med karamelliserede løg' på side 139, 'Bagt pasta med tomat og aubergine', som er en variation over Marcella Hazans legendariske tomat-smør-sauce, på side 218 og 'Kalkun i laser og pjalter' på side 220.

Velbekomme - og god weekend!

Ottolenghi Comfort - mad, der gør dig glad er udkommet på Lindhardt og Ringhof.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Kultur | Guides

Mest læste