Serier | Guides

5 frygtindgydende krimiserier på TV 2 Play

Af
Signe Bjørg Granberg
2. juni 2023
krimiserier tv2 play
Søren Malling som drabschefen Jens Møller Jensen i 'Efterforskningen' / Foto: TV 2 Play

Del artikel

Kan du heller ikke få nok af plagede efterforskere, indviklede krimigåder og brutale mordmysterier? Vi har samlet 5 af de bedste krimiserier, du kan se på TV 2 Play lige nu.

Man kan næppe finde en mere populær genre på tværs af bøger, film og serier end krimien. Og heldigvis er der rigeligt med krimititler at vælge imellem på alle streamingtjenesterne.

TV 2 Play er da heller ingen undtagelse, og med et nyt partnerskab med C More har tjenesten føjet et solidt udvalg af nordiske og britiske krimiserier til det i forvejen stærke danske katalog. Vi har samlet fem af deres bedste krimiserier her.

1. Efterforskningen

Efterforskningen er skabt af Tobias Lindholm, der er en af Danmarks bedste manuskriptforfattere og instruktører. Senest stod han bag den anmelderroste The Good Nurse med Hollywood-stjernerne Eddie Redmayne og Jessica Chastain på rollelisten.

Efterforskningen behandler den famøse ”ubådssag”, men i stedet for en sensationalistisk tilgang til sagen har Lindholm valgt at fokusere på opklaringsarbejdet. Og det klæder serien – og genren – umanerligt godt.

Spænding og intensitet er der stadig rigeligt af, og med et solidt hold af skuespillere som Søren Malling, Pilou Asbæk og Rolf Lassgård i de bærende roller, er Efterforskningen en lille miniserieperle, man ikke må snyde sig selv for.

2. Mord i Skærgården

Vores naboland, Sverige, har længe mestret krimigenren på bogfronten, og er man i forvejen fan af en klassisk svensk krimi, vil man næsten med garanti holde af Mord i Skærgården.

Serien er baseret på en svensk bogserie af Viveca Sten, og der er intet mindre end ni sæsoner at tage hul på. Hver sæson udspiller sig i og omkring den svenske skærgård, men det er nye kriminalsager, der bliver behandlet fra sæson til sæson.

Seriens hovedpersoner er Nora Linde (Alexandra Rapaport), der er advokat og Alexander Forsman (Nicolai Cleve Broch), der er politimand. De to bliver konstant flettet ind i den ene komplicerede (mord) sag efter den anden og skal i fællesskab forsøge at opklare uhyrlighederne.

3. Gangs of London

Gangs of London er en lidt atypisk krimiserie, men ikke desto mindre er omdrejningspunktet stadig et mordmysterium – tilsat usandsynlige mængder vold!

Serien er skabt af den walisiske kampsportsfilminstruktør Gareth Evans og handler om Wallace-familien, der styrer store dele af Londons underverden. Da familiens overhoved, Finn, bliver myrdet, gør sønnen, Sean, alt for at finde gerningsmændene.

Serien er fyldt med elementer fra asiatiske kampsportsfilm, og den er så actionpacked, at man skal holde tungen lige i munden for at følge med. Men den er også vanvittigt underholdende og velspillet! Blandt de medvirkende er Joe Cole (Peaky Blinders), Sope Dirisu, Michelle Fairley (Game of Thrones) samt danske Mads Koudal og Laura Bach.

4. Alfa

Med de allestedsnærværende Avaz-brødre bag kameraet og brødrene Andreas og Sebastian Jessen foran, får man med Alfa en solid omgang familiedrama tilsat tjubang.

Serien handler om Adam, der er nyudklækket børsmægler, og hans bror, Jakob, der arbejder som politibetjent. De to brødre er opvokset i et hårdkogt rockermiljø i Helsinge nord for København, men er gledet fra hinanden som voksne. De bliver dog kortvarigt genforenet, da deres rockerboss af en far dør, og serien følger dem på hver sin side af loven i tiden efter begravelsen. Og det går ikke just stille af sig!

Alfa fik kun en enkelt sæson på TV 2, hvilket er ærgerligt, da den var et friskt pust på den danske seriefront med elementer af både krimi, thriller og drama. Men du bør ikke snyde dig selv for den af den grund.

5. Fargo

Det kræver ikke så lidt at videreføre det sorthumoristiske univers fra Coen-brødrenes 90’er-klassiker, Fargo, men ikke desto mindre har Noah Hawley formået at både bevare tonen fra den oprindelige film og tilsætte nyt krydderi (og fænomenale skuespillere!) i antologiserien af samme navn.

Serien har fire sæsoner på bagen og en femte på trapperne med Jon Hamm fra Mad Men i hovedrollen. Hver sæson beskæftiger sig med en ny kriminalgåde fra forskellige tidsperioder, men sagerne har alle det til fælles, at de er af mere eller mindre mærkværdig karakter.

Blandt de medvirkende på tværs af sæsonerne finder man store navne som Billy Bob Thornton (sæson 1), Kirsten Dunst (sæson 2), Ewan McGregor (sæson 3) og Chris Rock (sæson 4).

Del artikel

Læs mere omKrimiC More

Andre Serier | Guides