Serier | Nyheder

DR's nye store dramasatsning på vej: Her er de medvirkende

Af
Signe Bjørg Granberg
8. oktober 2024
Generationer
Den nye søndagsserie på DR bliver familiedramaet 'Generationer' / Foto: Valdemar Cold Winge Leisner / DR

Del artikel

Anna Emma Haudals kommende DR-serie 'Generationer' er et familiedrama, der følger fire kvindelige karakterer igennem et krimiplot. Og rollelisten vrimler med kendte skuespillere.

En af de dramaserier, der får premiere på DR næste år, er Anna Emma Haudals Generationer. Anna Emma Haudal står også bag en anden populær DR-serie, nemlig Doggystyle.

Den nye serie Generationer åbner med fundet af et gammelt babylig, som dukker op under en lejlighedsrenovering. I samme lejlighedskompleks bor den 87-årige Martha. Hun påtager sig hurtigt ansvaret for drabet, til stor undren for hendes familie. Her starter fortællingen om en familie, der gennem livet har båret og videregivet sine traumer uden at kende dem og uden at forstå, hvad det egentligt har gjort ved dem.

Generationer
Jan Linnebjerg, Albert Arthur Amiryan, Simon Sears, Olga Schultz, Isi Gren-Sørensen, Ulla Henningsen, Rikke Eberhardt Isen, Anette Støvelbæk og Alice Bier Zandén i 'Generationer'
Foto: Valdemar Cold Winge Leisner / DR

Det er altså et familiedrama og en krimiserie i skøn forening. På rollelisten finder man bl.a. Ulla Henningsen (Matador), Alice Bier Zandén (Ehrengard), Simon Sears (Skruk, Den, som dræber - fanget af mørket) Anette Støvelbæk (Badehotellet), Rikke Eberhardt Isen (Chosen), Jan Linnebjerg, Olga Schultz, Isi Gren-Sørensen og Albert Arthur Amiryan.

Da Vi Elsker Serier talte med DR's fiktions- og udviklingschef, Henriette Marienlund, tidligere på året, fortalte hun, at hun er glad for, at serien har en kvindelig karakter over 80 år med i sin fortælling:

– Med vores kommende serie, Generationer, synes jeg, det er dejligt, at vi blandt andet møder en kvinde, der er over 80 år. Det sker sjældent, at vi ser det. Og ældre mennesker har faktisk også noget på hjerte og nogle oplevelser. Serien fortæller om, hvad der sker igennem flere generationer i en familie og har både en 80-årig, en 60-årig, to yngre hovedroller og derudover nogle, der er helt unge, med. Det er jo også et godt eksempel på diversitet og mangfoldighed, for der kan godt nogle gange være en tendens til, at vi laver meget om det samme, også når det gælder alder.

Generationer får premiere på DR1 og DRTV i foråret 2025.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste