TV | Anmeldelser

'Forræder - Ukendt grund' afsnit 3: Kan man egentlig stole på de der mavefornemmelser?

Af
Signe Bjørg Granberg
26. oktober 2024
Forræder på TV2
Regitze har været forræder fra start, men er hun i gang med at afsløre sig selv? / Foto: Lotta Lemche / TV 2

Del artikel

Røde næser. Røde ører. Og en hulens masse metaforer om at grave. Vi gør status over den seneste episode af 'Forræder - Ukendt grund'.

Obs! Artiklen indeholder spoilers for tredje afsnit af Forræder - Ukendt grund, så læs med på eget ansvar.

I sidste uge mente vi at kunne forudse, at det ville gå galt for de tre forrædere, Regitze, Mark og Stefan, i denne uges afsnit af Forræder - Ukendt grund. Og selv om onde tunger vil mene, at vi nu må æde vores ord, synes vi faktisk stadig, at vi fik ret. Delvist i hvert fald.

Men før, vi når så langt, skal vi selvfølgelig starte med starten: Morgenmaden. Hvem er blevet myrdet denne gang? Og hvem har langt om længe forstået, at morgenbordet er stedet, hvor du siger så lidt som muligt?

Klovnenæser og mavefornemmelser

Janne har i hvert fald ikke forstået det. Hun kommer ind med rød næse på og siger en skør remse. Ingen ved hvorfor. Regitze er godt tilfreds, for hun mener, at Janne på den måde får rettet forræder-spotlyset mod sig.

Ingen andre mener tilsyneladende det samme. Det er jo bare den frække, 17-årige dreng, Janne, der fjoller.

Det viser sig, at man måske godt kan lade, som om man ikke er pokerspiller, men at det er ikke ensbetydende med, at man sikrer sig overlevelse. Frederik må i hvert fald sande, at det er game over for hans vedkommende, for forræderne har myrdet ham i nattens mulm og mørke.

Forræder på TV2
Frederik, 34 år, pokerspiller, bor i Vejle
Foto: Lotta Lemche / TV 2

Efter morgenmaden går snakken. Ingen andre end Mathilde og Anders virker til rigtigt at gå op i, at Frederik er røget i svinget. Eller det vil sige, at Matias, aka Legolas, melder ud, at han sveder otte nye steder hver dag.

Anders og Ozan har dannet en form for alliance, om end de ikke rigtigt stoler på hinanden. Super grundlag at bygge videre på. Anders føler sig udsat, og han tror, at Nikolaj er en af forræderne.

Nikolaj - der som en af de eneste ved gårsdagens rundbord ikke troede, at Nicklas var forræder - er nu næsten 100% sikker på, at Chilie er det. Det siger hans mavefornemmelse ham. Men de der mavefornemmelser skal man, som bekendt, passe på med.

Birgitte og Janne orker ikke så meget snak - de vil hellere se på ænder i slotssøen.

Lad os kalde en skovl for en skovl

Forræder på TV2
Martin Johannes Larsen er spilleder i det nye 'Forræder'-program 'Forræder - Ukendt grund'
Foto: Lotta Lemche / TV 2

Ved dagens mission skal deltagerne deles op i to hold og placere en række udsagn på de forskellige spillere.

Forræder-Stefan synes, det er noget lort, for det kan hurtigt afsløre noget om forræderne. Og det har han sådan set ret i - især fordi han selv bidrager med at smide begge sine medforrædere i puljen.

Holdene skal helst placere det samme navn på de samme udsagn, men lad os - for at citere værten Martin - "kalde en skovl for en skovl" (det er da vist spade, men hvem tæller) og sige: Det kan de overhovedet ikke finde ud af. Det eneste, de kan blive enige om, er, at Ozan er den mest selviske spiller.

Derfor ender de med kun at vinde to skovle til at grave efter sølv - og skjold - i den våde muld bagefter. De fleste bliver derfor nødt til at grave med hænderne. Og de går all in! Der bliver prustet, stønnet, gravet, sparket, slidt og slæbt som aldrig før på en mission.

“Jeg har ikke set en regnorm, siden jeg gik i børnehave”, melder Regitze ud, imens Anders konstaterer, at han ikke har svedt så meget, siden han var til crossfit for flere år tilbage.

Forræder på TV2
Hvem står for skud næste gang i 'Forræder'?
Foto: Lotta Lemche / TV 2

De eneste, der ikke rigtigt bidrager, er Janne og Birgitte. De gider ikke al den snavs og aktivitet. Det pisser Mathilde af.

Strabadserne kaster meget lidt sølv af sig, men ingen skjold.

Store vipper og store fejl

Forræder på TV2
Chilie, 31 år, vagtfunktionær, bor i Frederikssund
Foto: Lotta Lemche / TV 2

I dette afsnit bliver vi fuldstændig snydt for bilturen til og fra missionen, men så er det jo godt, at deltagerne fint kan overføre bilsnakken til slottets gemakker.

Regitze og Chilie finder ud af, at Nikolaj mistænker Chilie og har sagt det til alle. Det får Chilie til at gå i panik, men hun og Regitze formår ikke at lade Nikolaj vide, at de ved, hvad han har gang i ("They dont know that we know they know", som man siger).

Chilies navn florerer generelt, inden de sætter sig til rundbords. Matias er dog i tvivl, om det kan være hende, der er forræder, for han er alt for distraheret af hendes store vipper til at kunne se hende i øjnene.

Stefan fortæller til kameraet, at han faktisk gerne vil have Regitze ud, for han stoler ikke på hende, og han synes, hun overspiller. Her kan vi jo kun give ham ret, apropos vores kommentar fra sidste afsnit. Stefan tør dog ikke stemme på hende. Endnu.

Ved rundbordsceremonien tager første Chilie og siden William ordet. Vi tror faktisk ikke, William har sagt noget som helst i de tre afsnit indtil videre. Men de får i hvert fald begge vendt søgelyset mod Nikolaj istedet for mod Chilie. Smart - hvis Chilie rent faktisk VAR forræder.

De fleste andre er tavse som graven, for at blive i afsnittets metaforunivers.

Forræder på TV2
Nikolaj var i vælten i hele tredje afsnit af 'Forræder - Ukendt grund'
Foto: Lotta Lemche / TV 2

De ender med at smide Nikolaj ud, hvilket kun bestyrker Nikolaj i, at hans mavefornemmelse er rigtig om Chilie. Vi ved jo så, at den ikke er det, men det er spørgsmålet, om de loyale også ved det?

Nikolajs medsammensvorne, Chinasa, har i hvert fald stadig Chilie øverst på listen, men lige efter hende kommer Regitze. Noget, Chinasa når at få sagt ved rundbordet, hvilket gør Regitze rætti rætti urolig.

Så mon ikke Chinasa står for skud i næste afsnit? I første omgang skal forræderne ikke myrde nogen, men til gengæld sætte tre på en dødsliste. Og hvis stemningen i konklavet var forræderisk sidste gang, er det intet imod, hvordan det er denne gang. Så vi holder fast i vores ord: Det går galt for dem.

Der kommer et nyt afsnit af Forræder - Ukendt grund hver lørdag på TV 2 Play og TV 2 Echo.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre TV | Anmeldelser

Mest læste