Serier | Nyheder

5 klassiske serier du skal se på C More

AfRikke Havner Alrø
30. januar 2019
(Foto: The West Wing/NBC)

Del artikel

"5 klassiske serier du skal se på C More" præsenteres i samarbejde med TELMORE Play, hvor du får fri adgang til alt det fede indhold på HBO Nordic, TV2 Play Play Basis, C More, børnekanalen Min Bio og meget mere. Læs mere her.

Vi er på redaktionen - som tidligere nævnt - faldet for C More som streamingtjeneste, naturligvis fordi der er masser af gode serier at finde her. Det seneste år har serier som Mr. Mercedes, Maigret og The Little Drummer Girl tryllebundet os. Men også blandt de absolutte klassikere, der har stået tidens tand, brillerer C More. Jeg har håndplukket 5 af dem her – god fornøjelse.

Præsidentens Mænd

Aaron Sorkins fantastiske dramaserie, som går bag facaden i Det Hvide Hus, er at finde på C More. Og selvom det første afsnit så dagens lys tilbage i 1999, er den stadig meget aktuel. De temaer, som den fiktive præsident Bartletts regering har at slås med, er nemlig stadig den dag i dag politisk sprængstof. Serien er pakket med drama, spænding og skuespil af alle højeste kvalitet. Martin Sheen spiller hovedrollen som den sympatiske demokratiske præsident Josiah Bartlett, og for mange kom han til at stå som eksemplet på den ideelle amerikanske præsident. Jeg har for nyligt genset serien, og jeg kan afsløre, at det er han stadig. Den er bestemt et gensyn værd – så frem med popcorn og cola og gør dig klar til at følge Barlett og hans medarbejdere i gennem to præsidentperioder. Du er fanget fra første sekund. Til fans kan jeg afsløre, at der i øjeblikket arbejdes på en spinoff.

Seinfeld

Alle afsnit af komedieserien, der handler om ingenting, ligger på C More. Og efter min mening er den stadig lige så sjov, som den var i 90erne. Hvis du skulle være en af de få, som ikke kender Seinfeld, så kommer her en hurtig indføring: Jerry Seinfeld er standup-komiker, og han bor i en lejlighed i New York. Vi følger ham og hans eks-kæreste Elaine, hans bedste ven George og hans nabo Kramer igennem hverdagens små finurligheder. De er bemærkelsesværdige for deres ekstreme overfladiskhed og umodne særheder – fx sagde George sit job op, fordi han blev forbudt at bruge chefens badeværelse, og Jerry slog op med en kæreste, fordi hun spiste sine ærter en ad gangen. Elaine slog til gengæld op med en kæreste, da hun ikke ville spilde sin foretrukne prævention på ham (den var i restordre). Kramer er et kapitel for sig, og han skal simpelthen opleves. Smut ind på C More og få grineflip med en af de bedste komedieserier gennem tiden.

Will & Grace

Vi bliver i komikken med Will & Grace, som var banebrydende, fordi den var den første komedieserie med homoseksuelle hovedpersoner. Og så er den altså sjov, især fordi skuespillerne virkelig performer til perfektion. Serien foregår i New York og fokuserer på forholdet mellem den homoseksuelle advokat, Will, og hans bedste ven, Grace, der arbejder som designer. De flankeres af jetsetteren Karen og den flamboyante skuespiller Jack, som også er homoseksuel. Serien var ikke bange for at udfordre klicheer for at få et grin, og den gør det til perfektion. Den oprindelige serie sluttede i 2006, men vendte tilbage med nye afsnit i 2017. Alle afsnit, både nye og gamle, kan ses på C More.

Parenthood

Parenthood er en perle i den amerikanske komediedrama-tradition. Den foregår i Berkeley i Californien og handler om familie Braverman. Fokus er på de fire voksne Braverman-børn og deres familier. Serien følger familien og dens genvordigheder i 6 sæsoner. Det er en rigtig familieserie med både humor, hjerte og drama, som amerikanerne er så gode til at skabe. Serien har vundet mange priser og var et hit hos både anmeldere og publikum – find alle afsnit på C More. Den er perfekt til binging.

The L Word

Hvis Will & Grace var banebrydende for at sætte homoseksuelle i front, så var The L Word det endnu mere. Den handler om en gruppe lesbiske i Los Angeles og deres kærlighedsliv. Serien er et godt sammensat romantisk komediedrama med meget forskellige hovedpersoner – fra karrierekvinden Bette til den professionelle tennisspiller Dana. Især de tre første sæsoner er fremragende og kan virkelig anbefales. Det er en serie, der opsluger seeren, og den kræver i høj grad, at man lægger telefonen væk, mens man ser den. Ellers kan det pludselig være svært at følge med. Alle seks sæsoner ligger på C More, og det forlyder, at en reboot er undervejs.

Læs også: Aktuelle serier på C More i december

Læs også: De 5 bedste serier på C More i 2018

Del artikel

Andre Serier | Nyheder