Serier | Nyheder

5 serier du skal se, hvis du er vild med rappere og hiphop

AfKasper Skribent
19. november 2018
serier om rappere

Del artikel

Vi kender filmklassikeren 8 mile, men der er også flere gode serier og rappere og hiphop-verdenen.

Når du hører ord som ”rappere” og ”hiphop”, er din første indskydelse måske et nostalgivækkende album eller en fantastisk koncert. Industrien og kunstnerne har dog i den grad også haft indflydelse på tv-branchen. Vi har derfor sat os for at finde fem serier, du kan kaste dig over, hvis du ikke kan få nok af rappere og hiphop.

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/billede-1-the-get-down.jpg
(Foto: The Get Down/Netflix)


The Get Down

Man kommer ikke uden om Netflix-serien The Get Down på sådan en liste her. Musikdramaet af Baz Luhrmann og Stephen Adly Guirgis finder sted i South Bronx-delen af New York i 1970’erne. Serien handler om opblomstringen af hiphop og disko og følger en gruppe teenagere. En forældreløs digter, en aspirerende DJ/graffitikunstner og deres venner vil være succesrige musikere, mens bandemiljøer, fattigdom og vold også bliver en del af fortællingen. Legenden Nas har desuden skrevet flere af numrene til serien, så der burde være ting nok at lokke en hiphopelsker med. The Get Down er blandt de dyreste serier, Netflix nogensinde har produceret – se traileren her:

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/billede-2-atlanta.jpg
(Foto: Atlanta/Viaplay)



Atlanta

Selvom vi stadig venter utålmodigt på sæson 2 af den prisvindende Atlanta herhjemme, er der meget at nyde i første sæson – især for fans af rappere og hiphop. Serien, der kan ses på Viaplay, er skabt af multikunstneren Donald Glover, hvis CV foruden skuespiller, forfatter, producent, instruktør, komiker og sanger også tæller rapper. Måske er du en af de mere end 420 millioner personer, der har hørt ham på This is America:



I serien følger vi Earn (Glover), der prøver at balancere forholdet til ekskæresten og deres datter, en tom pengepung og jobbet som manager for fætteren Alfred (Brian Tyree Henry), der rapper under aliaset Paper Boi. De gøres selskab af steneren Darius (Lakeith Stanfield), der på godt dansk er pissesjov. På lydsiden finder vi musik fra Migos, OutKast, Future og 21 Savage, så vi har igen at gøre med en serie, der er fyldt til randen med rap og hiphop. Se traileren her.

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/billede-3-rapture.jpg
(Foto: Rapture/Netflix)



Rapture

Der skal selvfølgelig også være plads på listen til bud i dokumentargenren. I Netflix-serien Rapture følger vi et imponerende udvalg af verdensberømte hiphopkunstnere. De fortæller hver især, hvordan industrien har sat sine spor på et globalt plan og på stjernerne selv. Logic, 2 Chainz, G-Eazy, T.I., Nas og mange flere deler ud af personlige historier om succes og nedture – se traileren her:

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/Billede-4-the-defiant-ones.jpg
(Foto: The Defiant Ones/Netflix)



The Defiant Ones

Vi bliver i dokumentargenren lidt endnu og tager et kig på The Defiant Ones, der er rykket fra HBO Nordic til Netflix. Gennem fire afsnit kommer vi tæt på Jimmy Iovine og Dr. Dre, der trods utallige nederlag ændrede hiphopkulturen for altid. Undervejs er der interviews med dem selv og andre involverede kunstnere såsom Ice Cube, Kendrick Lamar, Snoop Dogg og Eminem. Se traileren her:

https://imgix.vielskerserier.dk/2018/11/billede-5-power.jpg
(Foto: Power/HBO)



Power

HBO Nordic finder vi Starz-dramaserien Power. Vi følger James St. Patrick (Omari Hardwick), der er pusher under navnet Ghost. Han leder dog efter en vej ud, så han kan fokusere på sit mere legitime arbejde som natklubejer og prøve at redde sit familieliv. 50 Cent har produceret serien og spiller desuden Kanan Stark, der er rival til James. Derudover har selveste Kendrick Lamar gjort sin skuespillerdebut med en gæsterolle i serien. På lydsiden oser Power også af hiphop og rap med numre fra blandt andre 50 Cent selv, Vince Staples, Pusha T og Wiz Khalifa. Traileren til første sæson kan ses her:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder