Serier | Nyheder

Første teaser til den danske true crime serie 'Sygeplejersken' er her - Se den her

Af
Daniel Lindekilde Engberg
7. marts 2023
Sygeplejersken teaser
Josephine Park som Christina Aistrup og Fanny Louise Bernth som Pernille Kurzmann i 'Sygeplejersken'. / Foto: Tommy Wildner/Netflix

Del artikel

'Sygeplejersken' er baseret på den sande historie om en sygeplejerske, der blev dømt for fire forsøg på manddrab.

På sygehuset i Nykøbing Falster kender alle hinanden, og den fjerne lokation af byen og sygehuset gør, at det ikke er ofte man får en ny kollega.

Pernille Kurzmann (Fanny Louise Bernth) er dog en af de få tilflyttere der er, og hun indtager rollen som den nye sygeplejerske på sygehuset. Hun får hurtigt en ven i en anden sygeplejerske, Christina Aistrup Hansen (Josephine Park), der med sin karisma hurtigt får Pernille til at føle sig hjemme. Christina er elsket af både personale og patienter, og udfører også sit arbejde til punkt og prikke.

Som tiden skrider frem og Pernille er kommet mere på plads i sit nye arbejde, begynder hun at tro, at der er mere til Christina end som så. Pernille kan ikke vende et blindt øje til det, som Christina foretager sig, og hun beslutter sig for at afdække sandheden.

Se teaseren

Sygeplejersken er baseret på virkelighedens Christina Aistrup Hansen. Tilbage i 2016 blev hun idømt fængsel på livstid på grund af hendes drabsforsøg på fire af sine patienter. Sygeplejersken er ligeledes baseret på bogen fra journalisten, der afdækkede sagen i sin tid, Kristian Corfixen.

Medvirkende er Josephine Park (Skruk), fremadstormende Fanny Louise Bernth (Det er så yndigt), Peter Zandersen (Chosen), Amalie Lindegård (Skruk) og Dick Kaysø (Krummerne).

Sygeplejersken har premiere på Netflix d. 27. april 2023.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder