Serier | Nyheder

Så begynder det - Har du fået advarselsmailen fra Netflix om kontodeling?

Af
Daniel Lindekilde Engberg
24. maj 2023
Netflix kontodeling

Del artikel

Netflix har længe varslet et opgør med deling af kontoer, og nu vil de langsomt begynde at luge ud blandt dem, der gerne giver deres login til andre.

"Din Netflix konto kan bruges af dig og personer, du bor sammen med - din hustand". Sådan begynder den mail Netflix sender ud for tiden, for at gøre dig opmærksom på hvis andre end personer i din hustand har adgang til din konto.

Netflix anslår, at over 100 millioner husstande i hele verden ser Netflix uden selv at betale for det.

Netflix har længe søgt et opgør med deling af konti, som hele tiden har været imod deres reglement, og de har igennem en længere periode testet deres måde at lukke ned for ulovlig deling i Sydamerika. Nu rulles det videre ud, bl. a. til Danmark.

Hvad betyder det for dig?

Hvis du er i et streamingforhold, hvor du deles om Netflix-kontoen, så vil det få betydning om du er den betalende part.

Personer udenfor din husstand kan tilføjes til en pris på 39. kr. om måneden pr. person. Det skal her nævnes at hvilken Netflixpakke du har er med til at afgøre hvor mange husstande du kan tilføje. Hvis du abonnerer på Netflix Basis, så kan du ikke tilføje andre, hvis du har Netflix Standard kan du tilføje én anden person og hvis du har Netflix Premium kan du tilføje to andre.

Betalingen for de ekstra medlemmer foregår gennem 'hovedkontoen' som Netflix forklarer "Ekstra medlemmer har deres egen konto og adgangskode, men deres medlemskab betales af den person, der inviterede dem til deling af Netflix-kontoen".

Netflix har ikke offentliggjort hvordan de planlægger at håndhæve denne nye forretningsmodel, så tiden må vise hvordan det hele kommer til at fungere i praksis.

Pressemeddelelsen om kontodeling fra Netflix kan læses her.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder