Serier | Guides

10 serier på SkyShowtime, du skal se lige nu

AfRedaktionen
28. november 2023
'Special Ops: Lioness'
Nicole Kidman i 'Special Ops: Lioness' / Foto: SkyShowtime

Del artikel

SkyShowtime har været på markedet i Danmark i lidt mere end et år, og på den tid har en række stærke originalserier set dagens lys. Vi guider her til 10 gode SkyShowtime-serier, du skal se lige nu.

SkyShowtime er hjemsted for ikoniske brands som Universal Pictures, Paramount Pictures og Showtime.

Det betyder, at man både kan se serieklassikere som Twin Peaks, Californication, Billions, The Good Wife (og spin-off'en The Good Fight), House, The Affair og Dexter i tillæg til alle de nye originalserier fra SkyShowtime.

Vi har her samlet 10 nyere serier, du skal se på streamingtjenesten lige nu.

  1. Fellow Travelers
  2. Poker Face
  3. Special Ops: Lioness
  4. Mayor of Kingstown
  5. Kodenavn: Annika
  6. Bupkis
  7. Yellowstone
  8. Tulsa King
  9. 1923
  10. Yellowjackets

Fellow Travelers

Hawkins Fuller (Matt Bomer) og Tim Laughlin (Jonathan Bailey) møder tilfældigt hinanden i Washington D.C. tilbage i 1950'erne. Det bliver starten på en stormfuld romance, der fortsætter i flere årtier, mens historiske begivenheder som Vietnam-krigen, discofeberen og aids-krisen udspiller sig i baggrunden og enten direkte eller indirekte får indflydelse på deres liv.

Fellow Travelers er baseret på Thomas Mallons bog af samme navn og er skabt af Ron Nyswaner (Philadelphia).

Poker Face

Poker Face er groft sagt en moderne udgave af Columbo. I (næsten) hvert afsnit får vi tidligt at vide, hvem der er morderen, og så skal vi følge den menneskelige løgnedetektor, Las Vegas-servitricen Charlie (altid glimrende Natasha Lyonne), mens hun prøver at finde frem til den skyldige.

Rian Johnson (Knives Out) er serieskaber på mordmysterium-serien, og blandt de mange gæstestjerner er Adrien Brody, Chloë Sevigny, Nick Nolte og Joseph Gordon-Levitt.

Special Ops: Lioness

Special Ops: Lioness handler om en CIA-eliteenhed, som jagter og dræber den slags folk, man ikke kan komme til at få fat i på konventionel vis. Undercover-agenterne – også kaldet løvinder – arbejder med livet som indsats, og Joe (Zoe Saldana) og hendes indsatsstyrke står klar til at rykke ind, hvis situationen kræver det.

Serien er skabt af SkyShowtime-darlingen Taylor Sheridan, og på rollelisten finder man også Nicole Kidman og Morgan Freeman.

Mayor of Kingstown

Endnu en Taylor Sheridan-serie, men i en helt anden genre, er den brutale fængselsserie Mayor of Kingstown med Jeremy Renner i hovedrollen.

Serien følger McLusky-familien med Mike McLusky (Renner) i front, der fungerer som mæglere i Kingstown, Michigan, hvor fængselsindustrien er den store arbejdsgiver. De kæmper med og mod korruption, racisme og ulighed i en by, der har disse ting i overflod.

Der er en tredje sæson af serien på vej, men endnu er der ikke meldt en premieredato ud.

Kodenavn: Annika

Kunstverdenen er fyldt med svindlere, der skruppelløst forsøger at lave det ene millionkup efter det andet, og det skal der sættes en stopper for.

Den finske betjent Emma Haka (Sannah Nedergård) bliver sat på sagen under aliasset Annika Stormare, men netop som hun tror, hun har fundet ud af, hvordan tingene hænger sammen, kommer der et twist.

Serien er SkyShowtimes første svenske originalserie.

Bupkis

Bupkis er modelleret efter den klassiske skabelon, hvor hovedrollen – her i skikkelse af Pete Davidson – spiller en fiktiv udgave af sig selv.

Vi følger ham, efter at han er flyttet hjem til sin mor, Amy (Edie Falco fra The Sopranos), på Staten Island.

Foruden Davidson og Falco er seriens helt store gevinst Oscarvinderen, Joe Pesci, der medvirker i sin blot anden serie nogensinde som bedstefar til Pete.

Pete Davidson har selv skrevet manuskript til serien sammen med bl.a. Judah Miller og Dave Sirius.

Yellowstone

Taylor Sheridan er her der og alle vegne på SkyShowtime, og hans varemærke er realistiske, ofte maskuline miljøer med dragende karakterer. Yellowstone er den hidtil største af hans serier og kører på femte og sidste sæson i skrivende stund.

Genremæssigt er serien en neowestern med cowboys, heste og natur, så langt øjet rækker. Men serien er også et drama om et familiedynasti med Kevin Costner i spidsen.

Foruden Costner finder man også bl.a. Kelly Reilly og Luke Grimes på rollelisten.

Tulsa King

I Tulsa King, der sørme er endnu en Taylor Sheridan-serie, spiller Sylvester Stallone den hårdkogte gangster Dwight 'The General' Manfredi.

Efter at have afsonet 25 års i fængsel er han klar til at lægge New Yorks kriminelle underverden ned. Det viser sig dog, at hans boss har andre planer med ham. Han skal ud på landet til Tulsa i Oklahoma.

Det humoristiske mafiadrama byder på et spændende og samtidig afvæbnende univers, hvor også Andrea Savage, Martin Starr og Domenick Lombardozzi er på rollelisten.

1923

1923 er en forløber til historien om Yellowstone, og den finder sted på et tidspunkt, hvor tørke, pandemier, slutningen af den store depression og forbudstiden lakker mod enden. Det giver grobund for både muligheder og farer.

Ingen ringere end Harrison Ford og Helen Mirren spiller John og Cara Dutton, der vil gøre alt for, at kaos ikke hærger over deres land – både for at beskytte deres ejendom og deres familie.

Serien følger opstandelsen af det, der bliver til den Yellowstone-ranch, vi kender fra hovedserien.

Yellowjackets

Denne nervepirrende thriller udforsker, hvad der skete, dengang et fly med et pigefodboldhold styrtede ned i den canadiske ødemark? Specifikt i de 18 måneder, hvor de var alene ude i vildnisset, og kun en brøkdel af dem vendte tilbage til civilisationen i live.

I nutiden, 25 år senere, sidder traumet stadig dybt i de overlevende – især da nogen begynder at rive op i fortidens betændte sår.

Serien er skabt af Ashley Lyle og Bart Nickerson, og blandt de medvirkende er Juliette Lewis, Christina Ricci, Melanie Lynskey og Elijah Wood.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste