Serier | Guides

3 gode krimiserier på Viaplay

AfTrine Jerichau Roslev
8. maj 2020
3 gode krimiserier på Viaplay
Foto: Advokaten/Viaplay

Del artikel

Streamingtjenesten Viaplay har stor succes med deres egenproducerede serier, de såkaldte Viaplay Original-serier.

I denne artikel fremhæver jeg tre af deres Viaplay Original-krimiserier.

Advokaten


Advokaten

Action er kodeordet i denne serie, hvor søskendeparret Frank og Sara mister deres forældre, da deres bil springer i luften. De to søskende bliver skilt ad og vokser op hver for sig. Ingen fik en straf for ulykken, og den manglende retfærdighed kan søsteren ikke slippe. Senere, som voksen og i politiuniform, overtaler hun broren, der nu arbejder som advokat, til at hjælpe med at finde ud af, om der skete en forbrydelse.

Jagten kræver, at Frank opsiger sit ellers gode job i et loyalt advokatfirma til fordel for en advokatstilling i et noget korrupt advokatfirma, som måske kan være nøglen til at opklare, hvad der egentlig skete dengang i bilen. Frank når ikke at være ret mange timer sin nye stilling, før han må bruge beskidte kneb og se sig selv blive viklet ind i det københavnske narkomiljø.

I Advokaten medvirker bl.a. Nicolaj Kopernikus (Klassefesten, Forbrydelsen), Alexander Karim (Tynd is, Tyrant), Malin Buska (A Discovery of Witches, Jægerne), Thomas Bo Larsen (Bedrag, Jagten) og Johannes Lassen (Gidseltagningen, Bedrag).

Første sæson af Advokaten kan ses på Viaplay, og anden sæson får premiere allerede den 10. maj 2020. I den kommende sæson skal vi følge søskendeparret i en ny hæsblæsende efterforskning, og vi får atter lov til at opleve Thomas Bo Larsen og Nikolaj Kopernikus i nogle af hovedrollerne.

Forhøret


ForhøretBansheeThe New PopeGidseltagningenBorgenChernobylRig 45ArvingerneDe visionæreBritanniaBedragBadehotelletHerrens vejeHerrens vejeHouse of Cards

Titlen afslører en stor del af handlingen, idet Ulrich Thomsens karakter, politimanden Bjørn, ved et tilfælde opdager sin datter ligge tildækket på en briks i retsmedicinsk afdeling. Død. I resten af serien forhører Bjørn én person i hvert afsnit, indtil han (måske) finder ud af, hvorfor datteren er død.

Datteren spilles af Alma Ekehed Thomsen, altså Ulrich Thomsens egen datter, og måske gør denne finte, at Bjørns reaktioner og opklaringsrejse virker så ægte og så ødelæggende, at jeg sjældent har set så godt skuespil fra Ulrich Thomsens side.

Første sæson består af otte afsnit, som kan ses på Viaplay. Sæson 2 forventes at få premiere i løbet af 2021.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Forhøret

Den som dræber – Fanget af mørket


Den som dræber – Fanget af mørket

Krimiens grusomme fortælling handler om efterforskeren Jan, der lover moren til den forsvundne 17-årige pige, Julie, at han nok skal finde hende. Kort tid efter finder han ligdele af en jævnalderende pige, hvorefter endnu en pige forsvinder – en pige, der ligner Julie. Jan er sikker på, at forbrydelserne hænger sammen, og han får snart hjælp af politiets tidligere ansatte Louise til at klarlægge morderens profil og tankesæt. Sammen (og nogle gange modstridende) arbejder de to på at finde ud af, hvem der kan have bortført og måske dræbt de unge piger.

Seriens største roller spilles af bl.a. af Kenneth M. Christensen (Gidseltagningen, Arvingerne), Natalie Madueño (The Rain, Bedrag), Tessa Hoder (Rita), Signe Egholm Olsen (Borgen, Anna Pihl) og Mads Riisom (Parterapi, Gidseltagningen).

Du kan se første sæson af Den som dræber – Fanget af mørketViaplay. Sæsonen består af otte afsnit og varer cirka 45 minutter hver, og optagelserne til anden sæson er begyndt. Den nye sæson kan forventes at ses på Viaplay i 2021.

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Den som dræber – Fanget af mørket

LÆS OGSÅ: Anmeldelsen af Hånd i hånd sæson 2

Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Guides