Serier | Anmeldelser

Anmeldelse af Hånd i Hånd sæson 2

AfIsabella Lisberg
12. februar 2020
Foto: Hånd i hånd sæson 2/Bastian Schiøtt/Viaplay

Del artikel

Torsdag den 13. februar ruller den nye sæson af Hånd i Hånd over skærmen på Viaplay, og i den forbindelse har jeg fået et sneak peak på, hvad den kommende sæson har i vente. Jeg har fået æren af at se de første tre afsnit.

De tre afsnit har fået mig til at føle den enorme varme og kærlighed, der er lagt i seriens karakterer og relationer, men den har også fået mig til at krumme tæer der, hvor det bliver for, som ungdommen ville sige det, cringe.

Hvis du ikke har set første sæson, så holdt, stop, vent… og start med at se den, for i denne artikel vil forekomme mindre spoilers for seriens anden sæson. Spoilerne har dog efter min mening ingen effekt på oplevelsen af sæson to, så hvis du er nysgerrig og insisterer, så læs roligt bare videre.

Hånd i hånd handler om at finde tilbage til kærligheden


LÆS OGSÅ: Aktuelle serier på Viaplay, Xee og Apple TV+

I de sidste minutter af første sæson beslutter Anders (Esben Dalgaard Andersen) og Lise (Ditte Ylva Olsen), vores to hovedpersoner, at de efter lang tids forsøg på at bevare forholdet ved hjælp af parterapi ikke længere skal være sammen. Konklusionen hos parterapeuten Lennart (Rasmus Bjerg) bliver en skilsmisse men overraskelsen om Lises graviditet leder til smil, flettede fingre og omfavnelse, som må tolkes som en genforening.

Dog åbner sæson to op med en overraskelse, da forholdet mellem Lise og Anders alligevel er slut. Anders har fået en ny kæreste (Neel Rønholt), og Lise forsøger at springe ud i det digitale netdatingliv, men selvfølgelig er kærligheden ikke helt tabt imellem de to.

Da Anders' nye kæreste er på udlandsrejse, opstår der sød musik imellem de to, og de ender igen på parterapeut Lennarts sofa. Hans signatur er stadig den løftede brille, som er mit første cringe øjeblik. Alle personer, der dagligt går med briller, ved, at man ikke holder så skødesløst på sine briller, hvis man vil slippe for at pudse dem konstant og hele tiden. Jeg bærer over med detaljen… for en stund.

Nu bliver spørgsmålet og præmissen for denne sæson; ”kan man som par starte forfra?” Fra sofaen bliver vi introduceret til flere flashbacks fra tiden mellem sæson ét til nu, og serien folder sig herefter ud.

Et vigtigt emne


Hånd i hånd

Dette virvar leder dem ud i komiske og komplicerede situationer, som de fleste kan spejle sig i og finde forståelse for. Karakterne og deres relationer er gennemført menneskelige og næsten rørende. Specielt i en situation, hvor Anders har udfordringer med at skabe en nyt og trygt ”andet hjem” for sin datter, står familie, venner og kollegaer sammen og hjælper.

Krummer tæer flere gange


Klovn

Anders skal afholde MUS-samtaler med sine kollegaer og spørger sin kollega, om han har nogle ønsker eller forbedringer til arbejdspladsen. Dertil er svaret økomælk til kaffen. I et mandsdomineret miljø som på en brandstation. Arg vel?

Som et tredje og sidste eksempel, der forklarer de mange cringe og klichefyldte øjeblikke, er, da Lise og Anders har et møde med en ejendomsmægler. Med et sultent og flirtende blik giver han sit visitkort til Lise med ordene ”Du ringer bare, dag og nat”. Arg vel?

LÆS OGSÅ: 6 Oscar-film på Viaplay

De mange stunder er nu blevet en tendens, jeg ikke finder morsom, men kun fjollet og banalt.

Forfriskende med en realistisk virkelighed


Hånd i HåndHånd i Hånd

Instruktør: Nikolaj Steen
Manuskriptforfatter: Thomas Glud, Tone Mygind Rostbøll
Medvirkende: Ditte Ylva Olsen, Esben Dalgaard Andersen, Rasmus Bjerg, Tommy Kenter, Stephania Potalivo, Peter Zandersen, Peter Gantzler,
Antal afsnit: 8
Land: Danmark
Produktionsår: 2019
Dansk premieredato: 13/2 2020
Dansk streamingtjeneste: Viaplay

Se traileren til Hånd i hånd sæson 2


Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Anmeldelser