Serier | Guides

3 hurtige om Lovecraft Country

AfBrian Mogensen
17. august 2020
Foto: Lovecraft Country/HBO Nordic

Del artikel

Allerede fra det øjeblik Lovecraft Country blev annonceret, begyndte serie- og filmfans at glæde sig. De høje forventninger skyldtes blandt andet, at serien kombinerer genrene drama, horror og sci-fi og sætter fokus på nutidige problemer ved at portrættere fortidens synder.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/08/817835_4983843_6000x4000-medium.jpg
Foto: Lovecraft Country/HBO Nordic

Jonathan Majors (Last Black Man in San Francisco, When We Rise) spiller seriens hovedperson, Atticus Black, en ung sort mand. Han beslutter sig for at tage ud for at finde sin far sammen med vennen Letitia, spillet af Jurnee Smollett-Bell (Trueblood, Birds of Prey) og sin onkel.

Rejsen bliver ikke nogen hyggetur, for serien finder sted i USA i 1950’erne, hvor de racistiske Jim Crow-love gør det alt andet end let at være sort i landet. Og, som navnet antyder, støder personerne ikke kun på den slags monstre, der gemmer sig bag menneskelige ansigter.

LÆS OGSÅ: Podcast-anmeldelse af Lovecraft Country

Her er tre hurtige facts om Lovecraft Country, der kan fanges på HBO Nordic fra 16. august.

1. Skaberne af Lovecraft Country har tilsammen over 30 serier bag sig


Lovecraft Country

Misha Green er hovedskribent og har skabt og skrevet serien Underground. Men Misha startede faktisk som skribent på Sons of Anarchy og har også skrevet to afsnit af Heroes.

Serien er produceret af J.J. Abrams og Jordan Peele. Abrams er en legende inden for serieverdenen med producer-credits på IMDB for Felicity, Fringe, Westworld og naturligvis Lost. Peele har været producer på den nye udgave af Twilight Zone og Hunters, og i en længere årrække har lavet komedieserien Key & Peele med Keegan-Michael Key.

2. Serien er baseret på en bog, som i første omgang var udtænkt som ... en tv-serie


Lovecraft Country

Pudsigt nok stammer navnet på serien fra gyser-forfatteren H.P. Lovecraft, hvis univers af gamle guder og gys har skabt sin helt egen subkultur, der i dag spænder over adskillige film, tv- og tegneserier, bøger, bræt- og computerspil.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i august

Lovecraft havde også svært ved at få sit projekt til at lykkede. Udover enkelte udgivelser, de såkaldte ”pulp-magasiner”, blev han afvist gang på gang. Han døde i 1937, ukendt og i armod, og som flagrende racist over for alle, der ikke var ”gode hvide borgere”, hvilket var normen for en typisk hvid New England-mand i den tidsperiode.

3. Et helt nabolag blev ombygget til serien


Og så har man også lige ombygget et helt nabolag i Chicago!

Området hedder Pilsen, og blev i 2018 kåret som et af verdens 12 mest cool nabolag af Forbes. Det er kendt for sine prisvindende restauranter og for en veludviklet musikscene.

En stor del af serien foregår i området, der er blevet lavet om, så det passer til tidsperioden. Der blev hængt tørresnore op over det hele, og mange af områdets butikker har fået ”nye” facader.

LÆS OGSÅ: Serier, vi glæder os til i resten af 2020

Lovecraft Country får premiere på HBO Nordic den 17. august. Desværre er det en af de serier, der ”kun” giver os et enkelt afsnit ad gangen, så hvis du vil binge, bliver du nødt til at vente til d. 18. oktober, hvor det sidste af første sæsons otte afsnit bliver gjort tilgængeligt.

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic