Serier | Guides

5 af 2020’s bedste og mest stemningsskabende titelsekvenser

AfTrine Jerichau Roslev
11. december 2020
The Undoing / Foto: Niko Tavernise / HBO Nordic

Del artikel

Man siger, at førstehåndsindtryk er noget af det vigtigste i forhold til at møde nye mennesker. Det samme gør sig ofte gældende for tv-serier.


True DetectiveThe WireMad MenSuccessionBig Little Lies

Det skyldes muligvis producenterne bag, og at man i en serieguldalder kun har så få minutter til på én gang at fange publikum og få sat seriens stemning og præmis.

Derfor findes der efterhånden rigtig mange tv-serier, hvor musikken og det visuelle i introsekvenserne går hånd i hånd, og som et lille værk i sig selv sætter scenen for hele serien.

Så, hvilke serier har formået at skabe den kobling allerbedst i 2020?

LÆS OGSÅ: Mere end 30 år efter 'Karate Kid': 5 gode serier du bør se i efteråret

Vi har taget et kig på 5 af slagsen, som du kan se trailerne til. Skulle du få lyst til at se og lytte introsekvenserne, så kan du med fordel investere i et Telmore Play-abonnement.

Her får du både adgang til serierne og musikken bag, ligesom der også ligger godt og vel en million flere musiknumre og venter på dig derinde.

Her får du trailerne til de 2020-serier, som vi synes fik introsekvens og serie til at gå op i en højere enhed.

Ratched


Intromusikken i den stjernespækket Ratched er nærmest som en karakter i serien for sig selv. Violiner, der skærer gennem lydbilledet som en issyl fra en Sharon Stone-film, gør det klart, at vi har noget nervepirrende uhygge i vente.

Det er den Emmy-vindende komponist, Mac Quayle, der står bag. Og hvis du tænker, at du kan genkende intromelodien et sted fra, så skyldes det formentlig, at du har set Cape Fear med Robert DeNiro og Nick Nolte engang i 90’erne. Quayle har nemlig lånt lidt fra thriller-klassikerens musiktema.

Du kan se serien på Netflix og høre musikken til introsekvensen med dit Telmore Play-abonnement.

Friheden


En slags Breaking Bad møder Weeds i Viaplays vellykkede svindlerdrama om det gråkedelige forstadsægtepar, Erik og Nina. Hårdt økonomisk presset har de i sæson ét smag for bedrag, kriminalitet og hurtige penge. Smagen er ikke aftaget i anden sæson, som kører lige nu.

Serien er velskrevet, og det er intronummeret også, der fint fanger seriens stemning.

Se seriens introsekvens på Viaplay, som du har adgang til med Telmore Play.

The Undoing


Titelsangen Dream a Little Dream og de nærmest drømmende skud af den lille pige med de røde Nicole Kidman-krøller mimer på sin vis hele miniserien fra start til slut. Kidman og Hugh Grants karakterer, Grace og Jonathan Frazer, lever et på overfladen sorgløst og perfekt liv som en del Manhattans elite.

LÆS OGSÅ: Krimi eller horror? 6 skræmmende serier du bør se ... hvis du tør

Men ligesom i introsekvensen, hvor faretruende strygere pludselig bryder ind, slås der sprækker til noget faretruende uhyggeligt i Grace og Jonathans liv.

Fun fact: Det er Nicole Kidman selv, der synger titelnummeret.

Se The Undoing på HBO Nordic og hør Dream a Little Dream med dit Telmore Play-abonnement.

The Plot Against America


Her er der ikke tale om en titelsang, som man får lyst til at høre på repeat en stille søndag. The Road is Open Again, som titelsangen hedder, er marchmusik, som i virkeligheden blev produceret til at promovere Warner Bros. i 1920’erne. Men den får elegant og effektfuldt rammet seriens plot (no pun intended) ind.

There’s a new day in view/ There is gold in the blue/ There is hope in the hearts of men/ All the world’s on the way/ To a sunnier day/ Cause the road is open again/. Og så klippes der på billedsiden direkte til Nazi-Tyskland og en heilende Hitler …

Det er i øvrigt David Simon (The Wire), der er én af skaberne bag!

Se The Plot Against America på HBO Nordic og oplev den kontroversielle og stemningsskabende introsekvens med dit Telmore Play-abonnement.

Atlantas Missing and Murdered: The Lost Children


Det lå næsten til højrebenet, at titelsangen til Atlantas Missing and Murdered: The Lost Children skulle emme af samme snigende uhygge, som vi kender fra True Detective.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på HBO Nordic i december

Men i stedet synes Joan Armatradings introsang Save Me at ytre den melankoli, som den dokumentariske serie efterlader efter at have oprullet én af de mest modbydelige kriminalsager i USA’s historie; Drabet på mindst 28 afroamerikanske børn.

Se serien og oplev den stemningsfyldte og uhyggelige introsekvens på HBO Nordic. Lyt også til nummeret Save Me med dit Telmore Play-abonnement.

Køber du et mobilabonnement hos Telmore, kan du få adgang til både lyd- og ebøger, over en million musiknumre samt streamingtjenesterne Netflix, HBO Nordic, Viaplay og TV 2 PLAY. Streamningtjenesterne fungerer på samme måde, som hvis du købte dem direkte hos udbyderen, men du sparer penge ved have dem samlet i dit mobilabonnement.

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste