Serier | Guides

Mere end 30 år efter 'Karate Kid': 5 gode serier du bør se i efteråret

AfTrine Jerichau Roslev
22. oktober 2020
Foto: Cobra Kai/Guy D'Alema/Netflix

Del artikel

Hvilke gode serier bør du se på streamingtjenesterne lige nu? Vi guider dig til fem gode serier.


Telmore Player

Derfor har vi gravet fem af de bedste serier frem, som du bare se i dette efterår.

Den skøre: Ratched


Netflix

Har du set den legendariske film Gøgereden om Mildred Ratched som den kyniske oversygeplejeske, der uddeler hvide snit til uartige patienter? Så vil du som os andre Gørereden-fans sikkert gerne vide, hvorfor denne Mildred dog blev så ond. Det får du svaret på i den nye psykologiske thriller Ratched. Her møder vi en ung Mildred Ratched (Sarah Paulson), der søger og får en ansættelse som sygeplejerske på et psykiatrisk hospital, hvor en ung mand netop er indlagt efter at have dræbt flere præster.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Sarah Paulson leverer en velspillet ny side af Ratched-karakteren

Har du ikke set Gørereden, bør du alligevel give Ratched en chance – alene for at se Sarah Paulsons skuespil i rollen som Mildred Ratched. Og også for at se forfatter og instruktør Ryan Murphys (American Horror Story, Pose, American Crime Story) vilde og farverige måde at fortælle historien på. Udover Sarah Paulson kan du også opleve Finn Wittrock (American Horror Story), Cynthia Nixon (Sex and the City), Jon Jon Briones (American Crime Story) og Sharon Stone (Casino) i nogle af de største roller.

Den mystiske: Partisan


Viaplay

Er du til mystik, krimi og et velskrevet drama, er Partisan en serie for dig. Alt ligner idyl i det svenske, økologiske landbrugskollektiv Jordnäre. Men da Fares Fares (Afdeling Q-filmene) i rollen som Johnny får et job som Jordnäres chauffør, begynder hemmeligheder at dukke op fra jordens overflade.

LÆS OGSÅ: Dystopi og lukket samfund: Elsker du serier som 'The Handmaid's Tale', vil du (sikkert) også elske 'Partisan'

Handlingen i den svenske serie Partisan får dig til undre dig; Hvad foregår der egentlig? Hvem er de mennesker, der bor der? Og mystikken holder til allersidste afsnit. Mystikken og det velskrevne drama leveres udover af Fares Fares af Johan Rheborg (Solsidan), Sofia Karemyr (Elsk mig) og Broen-skuespillerne Anna Björk, Kola Krauze og Rafael Pettersson.

Den ungdommelige: We Are Who We Are


HBO Nordic

We Are Who We Are følger efter andre succesfulde serier om teenageres liv som Euphoria og Sex Education. Og den gør det godt! Særligt, fordi voksne også vil elske den.

LÆS OGSÅ: Nye serier på HBO Nordic i oktober: The Walking Dead, En mand der hedder Ove-forfatter og Susanne Biers miniserie

Serien handler om venskab, den første kærlighed og om at blive voksen. Historien centrerer sig om to amerikanske teenagere, der bor på en militærbase i Italien. I hovedrollerne ser vi Jack Dylan Grazer, som vi kender fra It og It Chapter Two, og Jordan Kristine Seamón. Serien er instrueret af den erfarne Luca Guadagnino (Call Me by Your Name) og skrevet af bl.a. Sean Conway, som også har skrevet Ray Donovan.

Den danske: Efterforskningen


TV2 PLAY

Du har sikkert hørt om den. Den danske serie, som alle taler om lige nu; Efterforskningen. Men har du set den? Hvis ikke, så se den nu. Efterforskningen baserer sig på opklaringen af ubådssagen fra 2017, hvor Peter Madsen dræbte den unge journalist Kim Wall. Men netop disse to personer er ikke fokuspunktet i denne serie. Faktisk er de slet ikke med.

Få Telmore Play med det samme

I stedet handler serien om politiets efterforskning, der førte til opklaringen af sagen. I hovedrollerne som drabschef Jens Møller og specialanklager Jakob Buch-Jepsen får vi ingen ringere end Søren Malling og Pilou Asbæk. Serien er skrevet og instrueret af Tobias Lindholm, som tidligere har lavet film som Kapringen og den Oscar-nominerede Krigen.

Den nostalgiske: Cobra Kai


Netflix

Elsker du kultfilmen(ene) Karate Kid fra 80'erne? Så kan du lige så godt droppe, hvad du har gang og i stedet gå i gang med at se komediedramaeserien Cobra Kai. Den er baseret på filmene og foregår over 30 år efter All Valley Karate-turneringen på et tidspunkt, hvor rivaliseringen mellem Johnny og Daniel blusser op igen.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af 'Cobra Kai' sæson 1

Cobra Kai har først nu fået den brede succes, som serien fortjener. Seriens første to sæsoner fik premiere i 2018 og 2019 på YouTube, men nu har sæsonerne fået premiere på Netflix, og en tredje og fjerde sæson er allerede på vej.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af 'Cobra Kai' sæson 2

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste