Serier | Guides

5 karakterer, vi savner i Badehotellet

Af
Trine Jerichau Roslev
5. september 2023
Badehotellet
'Badehotellet' / Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Del artikel

Suk! Selv om vi elsker Amanda, Otilia, hr. Weyse og mange af de andre, er der alligevel en håndfuld karakterer, vi savner på det jyske badehotel, hvor solen næsten altid skinner.

10. og sidste sæson af den populære danske komediedramaserie Badehotellet venter på TV 2 i det nye år. Mange danske skuespillere har bidraget til serien i årenes løb, for seriens forfattere, Stig Thorsboe og Hanna Lundblad, har bestemt ikke været karrige med leveringen af karakterer til denne serie, og flere af dem er da også skiftet ud undervejs.

Nogle karakterer har naturligvis gjort sig mere bemærket end andre – enten ved at bidrage til historien på en særlig måde eller ved at gøre et større indtryk på os, der har fulgt med gennem årene.

I den kommende sæson skal vi igen møde en række af de karakterer, vi kender rigtig godt, deriblandt Amanda, Otilia, Edith, Morten, Molly, hr. og fru Madsen, hr. og fru Weyse, Philip Dupont, grev Ditmar, grevinde Anne-Grethe Frijs og Kitty Hansen. Men der findes også en håndfuld karakterer, som vi savner, og som vi måske ikke kommer til at se igen.

Fie

Sæson 1-5
Spillet af: Rosalinde Mynster

Badehotellet sc 1201
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Seriens første hovedkarakter har på mange måder lighedstræk med en anden elsket seriekarakter; Agnes fra Matador. De er begge stuepiger og kommer begge fra et hjem, hvor penge ikke var noget, man brugte, men kun noget man tjente ved hårdt arbejde. De trodser begge janteloven og vrider armen om på den sociale arv. De vil begge til tops og går deres egne veje.

Men hvor Agnes heldigvis medvirkede i hele serien, forsvandt Fie desværre allerede efter femte sæson, da hun og Morten rejste til England for at stifte familie og karriere. Det kunne have været en oplevelse at se, hvad Fie og Morten havde drevet hotellet til, men det er også okay at følge Amanda (Amalie Dollerup), som bortset fra det med sølvskeen i munden, ellers fint kunne kaldes Agnes den Tredje.

Julius Andersen

Sæson 1
Spillet af: Ole Thestrup

Badehotellet sc 207
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Hvis Fie fungerede som et symbol på det gode i mennesket, hersker der ikke megen tvivl om Julius Andersens symbolik i den første sæson af Badehotellet. Hans tilstedeværelse i serien drejede i momenter vores opmærksomhed væk fra det overgakkede og til tider revyagtige spil og fik os i stedet til at mærke et ubehag og bagsiden af mennesket, som er sjældent set i danske hygge-komedieserier.

Ved at tage livet af Hr. Andersen har forfatterne i stedet kunnet drysse ondskaben ud der, hvor den kunne falde i de rette mængder i stedet for, at den bogstaveligt talt boede på hotellet. Det er sådan set smart nok, og Søren Sætter-Lassen (Marie Krøyer) gør det glimrende som den modbydelige og klistrede August Molin. Så måske savner vi slet ikke Hr. Andersen så meget alligevel, men snarere den vidunderlige skuespiller, der spillede ham, Ole Thestrup!

Martha

Sæson 1-5
Spillet af: Ena Spottag

Badehotellet sc 1849
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Nu hvor vi tidligere har sammenlignet Fie med Agnes fra Matador, føles det næsten uundgåeligt at sammenligne Martha med Laura, for de er begge kokkepiger, begge stædige og ingen af dem finder sig i, at andre bestemmer over dem, men det bliver næsten for nemt ... Og Martha har da også flere ønsker til sit familieliv, end Laura havde, og hun noget mere naiv. Men hvor ville det da have været interessant at få endnu mere at vide om Martha og give hende en større stemme.

Ikke siden sjette sæson har vi set Martha kokkerere i køkkenet på Andersens Badehotel, og det var endda ganske lidt, men der er måske håb? For Sigurd Holmen Le Dous (som spiller Philip Dupont) siger til Se og Hør, at der er ”flere gamle karakterer, som kommer tilbage og bliver rundet af” i den 10. sæson, så måske er vi heldige at Martha er en af dem, vi skal se mere til i seriens finalesæson.

Adam Fjeldsø

Sæson 1 og 2
Spillet af: Martin Buch

Badehotellet
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Der må sidde andre derude, som også spilede øjnene op, da Adams passion for dyrelivet oversteg hans generthed og gav ham modet til at fortælle grev Ditmar, at det var ham, der burde udstoppes – i stedet for den glente, som greven havde skudt den sommer.

Adam, spillet af Rytteriet-skuespilleren Martin Buch, gav hotellet en modpol til mange af de larmende mænd med meget store armbevægelser. Men da Adams historie endelig begyndte at blive interessant, da han udover at give Ditmer en røffel også trodsede sin mors planer med ham, røg han mere eller mindre ud af serien. Øv!

Frøken Malling

Sæson 1-5
Spillet af: Lykke Scheuer

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-31/_dsc87921.jpg
Foto: Mike Kollöffel / TV 2

Langt væk fra Adams mere seriøse bidrag til serien, har vi frøken Malling (spillet af Lykke Scheuer), som tilføjer serien en slags glide-i-bananskræl-humor, som oven på de sørgelige, hidsige og dramatiske situationer altid giver serien en lethed ved at få os til at grine eller i det mindste at trække på smilebåndet.

Naturligt nok gled hun, dog ikke i bananskrællen, men bare ud af serien, i takt med at børnene blev store, men hvor var det skægt at se, at end ikke med en barnepige kunne småbørnsfamilien med tobaksfrabikant Otto Frigh i spidsen få lov til at holde lidt fri. Intet har ændret siden 1920’erne, åbenbart.

Del artikel

Læs mere omTV 2 PlayDrama

Andre Serier | Guides