Serier | Guides

5 seriefavoritter – og vinen der passer perfekt til

AfBrian Mogensen
25. august 2021
5 seriefavoritter
(Foto: Hannibal/AXN)

Del artikel

Hvis du mangler en undskyldning for at se din yndlingsserie igen, så læs vores vinguide og se, om ikke serien bliver bedre med et godt glas vin i hånden.

rigtige vin

Det gælder også for mere end de generelle opfattelser, som at rødvin passer til rødt kød, mens hvidvine er bedre til fisk. Dine yndlingsserier har deres egne træk, og de er fyldt med karakterer, der har deres helt egne personligheder. Præcis som det gælder hos vine.

Vi har, i samarbejde med Winefamly, fundet fem populære serier og en række forskellige vine, der fremhæver et eller flere særlige aspekter og forbedrer din oplevelse.

Sopranos


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/Sopranos.jpeg

Streamingtjeneste: HBO Nordic

Hvis man skulle vælge én vin, som perfekt afspejler verdens bedste serie (The Sopranos!), er Aloxe-Corton fra 2016 et godt bud. Den komplekse Pinot Noir fra Domaine Jaboulet Vercherre har så mange forskellige facetter, som giver mange lag i smagsoplevelsen, men som stadig giver et komplet indtryk. Der er meget kærlighed lagt i vinen, og med særlige greb som fx delvis afstilkning stikker den virkelig ud på en helt fabelagtig måde.

Gangsterbossen selv er meget klart en Barbazzale Rosso 2019 fra Cottanera. Vinen er lavet på Nerello-druer, der ikke er de mest kendte, men ligesom Tony har det bedst med at stå lidt i skyggen, så er hemmeligheden fra Sicilien klart mere spændende end Onkel Junior, der nok mere er en 3-liters box nede fra Netto.

Størstedelen af personerne i The Sopranos er godt nok mørke og intense gangstertyper, men serien er også fyldt med karakterer, der står i stærk kontrast. Fx Carmella, Tonys hustru, der har sit hyr med at forlige sig med sin mands hverdag og … andre … interesser. Som 2019 Chablis fra Domaine Raoul Gautherin leverer hun finesse og delikat elegance til en serie, der ellers er fyldt med hårde og brutale ord og handlinger.

Andre passende serier: Boardwalk Empire, The Wire, Sons of Anarchy

Sex and the City


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/08/Billede11.jpg
Foto: Sex and the City/HBO Nordic

Streamingtjeneste: HBO Nordic

Der findes mange quizzer online, der viser dig, hvilken karakter fra Sex and the City du er, men hvis man vendte den om og skulle vælge, hvilke vine Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha var, ville det se sådan her ud:

Carrie: Nora Chianti Classico Riserva stråler af liv og intensitet. Der er fuld knald på smagen, der både viser sødme og modenhed, den har kant, men får samtidig noget sødme af at have blandet sangiovese-druerne med en smule Merlot.

Charlotte: En 2019 Migration Chardonnay fra Duckhorn. Vinen er elegant med undertoner og kommer fra det sofistikerede klima i Californien. Det giver vinen en overlegen stil og et kraftigt nik til det traditionelle franske.

Miranda: Kølig og afmålt er det umiddelbare førstehåndsindtryk, når man smager på Mil Piedras Viognier fra 2019, men i takt med at du drikker, finder du både dybde og friskhed. Præcis som hos Cynthia Nixons karakter.

Samantha: To ord: Ekstravagant selskabelighed. Det opsummerer meget godt den mest løsslupne at de fire hovedpersoner, og det dækker også godt en Brut Regence Magnum, fra Brimoncourt. Hvordan kan hun være andet?

Andre passende serier: Desperate Housewives, Girls, Gilmore Girls

Game of Thrones


https://imgix.vielskerserier.dk/2019/04/game-of-thrones-top.jpg
(Foto: Game of Thrones/C More)

Streamingtjeneste: HBO Nordic

En Finca Allende 2011 er traditionel og fremstillet helt uden pesticider. Den går godt til fx gammeldags oksesteg og vildtragout, og derfor gør den sig også fremragende i selskab med fantasyserien over dem alle. Tankerne ledes over på den rå moskus-agtige fornemmelse af en hård vinter på vej, duften af ulvepels og med nok kompleksitet til at holde interessen fanget, fra du åbner vinen, og du får med garanti ikke nogen skuffende slutning på Finca’en.

Der er nok variation i serien til, at du kan tage den helt store tur gennem vinkortet. Som den fantastiske Caroline Parent, Volnay Cru, som ville gøre sig perfekt på et Lannister-bord, hvor det både handler om smag og signalværdi. Eller måske den saftige Syrah fra Cave de Tain, der emmer af ren, rå naturkraft. En vin, som Ned Stark snildt kunne se sig med, mens han sad under hjertetræet i Winterfell.

Andre passende serier: Brittania, Vikings, Black Sails

Hannibal


https://imgix.vielskerserier.dk/2018/08/AXN.jpg
(Foto: Hannibal/AXN)

Streamingtjeneste: Kan købes på Blockbuster

Det kunne være nemt at lave en joke om, at Chablis traditionelt har en meget karakteristisk syre og noter af kalk, og derfor er det den perfekte vin til at illustrere Mads Mikkelsens karakter Hannibal i serien af samme navn. Men hvis man tager en Grand Cru Vaudesirs fra 2016, får du samtidig også en dybde og intensitet, der matcher serien helt perfekt. Flere af seriens afsnit bærer navne på forskellige kendte retter eller ingredienser, og derfor er det på sin plads, at man også prøver at afpasse vinen, så den passer til det enkelte afsnit.

Første afsnit hedder Apéritif – Velkomstdrink, så her kunne en Crémant Brut Rosé fra Ernest Wein være et godt bud. Men den kunne også føre sig godt til andet afsnit af anden sæson, der hedder Sakizuke efter den japanske ret. Det kunne også godt være nemt at lave en Chianti-joke, men det er måske lidt let købt.

Andre passende serier: Dexter, Killing Eve, Mindhunter

Friends


https://imgix.vielskerserier.dk/2021/04/fullres-Yr201020Finale.jpg
Foto: HBO Nordic/Friends

Streamingtjeneste: HBO Nordic

Nogle gange behøver det ikke være så kompliceret. Der har du måske mere brug for en pause i godt selskab. Der hvor du kan være sammen med de bedste venner. Dem, der deler dine interesser. Der, hvor alle kender dit navn. Og hvor de fleste ved, hvordan du mødte kvinden eller manden i dit liv.

Til den slags tider findes der heldigvis også vine som 2018 Bandol Rouge-vinen ”Revolution”, fra Tour Du Bon. Her er der tale om en let drukket vin, der gør sig bedst til festen i køkkenet eller foran skærmen med tæppet.

Andre passende serier: Sams Bar, How I met Your Mother, Big Bang Theory

LÆS OGSÅ: https://vielskerserier.dk/serieaften-hvor-skal-du-hente-vinen-henne/

 


Hos Winefamly bliver du en del af et fællesskab, der handler om at få bedre vin i glasset. Her får du personlige anbefalinger på vin, som passer til din smag, din mad og dit budget. Altid med prisgaranti – uanset om du skal bruge 1 eller 24 flasker. Kvaliteten er, som du kender fra specialbutikkerne, og prisen som i supermarkedet.


Har du svært ved at vælge, så tag WineFamilys vintest lige her.

Del artikel