Serier | Guides

6 danske serier, vi glæder os til i 2024

Af
Signe Bjørg Granberg
20. december 2023
'Familier som vores'
Paprika Steen og Nikolaj Lie Kaas i Thomas Vinterbergs kommende TV 2-serie 'Familier som vores' / Foto: Per Arnesen/TV 2

Del artikel

Det kommende danske serieår byder bl.a. på stort gedigent drama i Thomas Vinterbergs ’Familier som vores’, anspændte familierelationer i ’Dark Horse’ og nye sæsoner af ’Skruk’ og ’Orkestret’.

Nu, hvor vi står ved indgangen til et nyt år, er det blevet tid til at se på, hvilke danske serier der venter os i serieåret 2024.

Det er primært DR og TV 2, der dominerer feltet med Thomas Vinterbergs stjernespækkede Familie som vores som årets helt store serie at se frem til.

Netflix barsler – indtil andet bliver konfirmeret – kun med en enkelt dansk serie, nemlig opfølgeren til den populære dramedy Skruk med Josephine Park i hovedrollen.

Der er også stadig håb for, at et par længe ventede Viaplay-serier ser dagens lys, hvorimod HBO Max, Prime Video, Apple TV+ og SkyShowtime heller ikke i det kommende år ser ud til at byde ind med nogen danske serier.

Prime Video kipper dog lidt med det danske flag og har annonceret, at de er i gang med den svenskproducerede actionserie Hell of a Date, der har den danske instruktør Milad Avaz på instruktørlisten.

Flere titler på vej

Blandt de tilbagevendende publikumsbaskere kan man glæde sig til sidste sæson af Badehotellet og nye sæsoner af både Sommerdahl og Sygeplejeskolen.

De nye sæsoner af Carmen Curlers, Dag og Nat og Hvide Sande forventes først at få premiere i 2025, og det samme gør sig nok gældende for den kommende TV 2-serie Graverne.

Netflix har desuden afsløret, at de har givet grønt lys til krimiserien Reservatet med Per Fly ved roret, men hvorvidt den lander på tjenesten i 2024 eller 2025, må tiden vise.

Vi har her samlet de 6 danske serier, vi glæder os mest til i 2024:

Familier som vores

'Familier som vores'
Magnus Millang og Esben Smed er blandt de mange danske stjerner i Vinterbergs 'Familier som vores'
Foto: Per Arnesen / TV 2

Thomas Vinterberg har ikke hvilet på laurbærrene efter megasuccesen Druk. Mens Oscar-statuetten for bedste internationale film har stået flot i hjemmet, har instruktøren haft travlt med TV 2-serien Familier som vores.

Serien er på sin vis en katastrofeserie, men det er også et storstålet og intimt familiedrama om menneskers ukuelige vilje til at overleve, håbe og elske.

På grund af stigende vandstande som følge af klimaforandringer skal hele Danmark evakueres. Har man penge, er det en smal sag at rejse til et rigt land, hvor man kan leve det gode liv. Er man derimod mindre velstillet, må man forlade sig på det statsfinansierede reallokerings-program og bare rykke hen, hvor der er plads.

Familier som vores er en af de største serieproduktioner i Danmark i nyere tid. Med optagelser i fem forskellige lande, 40 internationale skuespillere og hele 2.500 statister er der ikke sparet på noget.

På den imponerende rolleliste finder vi bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Paprika Steen, Esben Smed, Thomas Bo Larsen, Asta Kamma August, David Dencik, Magnus Millang, Helene Reingaard Neumann og de nye stjernefrø Amaryllis August, Albert Rudbeck Lindhardt og Max Kaysen Høyrup.

Serien er skrevet af Thomas Vinterberg og Bo Hr. Hansen (Bamse, Journal 64), og Vinterberg har instrueret samtlige syv afsnit.

Familier som vores har endnu ikke fået en premieredato, men serien kommer på TV 2 og TV 2 Play.

Dark Horse

'Dark Horse'
Josephine Højbjerg og Birgitte Hjort Sørensen som datteren Anna og moren Eva i TV 2-serien 'Dark Horse'
Foto: Per Arnesen / TV 2

Endnu en TV 2-serie, vi glæder os til, er spændingsserien Dark Horse med Birgitte Hjort Sørensen og Josephine Højbjerg i rollerne som mor og datter.

Under mystiske omstændigheder flytter 17-årige Anna (Josephine Højbjerg, kendt fra Tinka-julekalenderen) og hendes mor, Eva (Birgitte Hjort Sørensen) fra jetsettilværelsen i Kina tilbage til Evas lille barndomsby i Danmark.

De flytter ind hos Evas bror, Christian (Mads Rømer), men Anna har svært ved at finde sig til rette i den nye tilværelse. Da hun begynder på det lokale gymnasium, bliver hun draget af en særlig venneflok, og i et desperat forsøg på at passe ind, kaster hun sig ud på dybt vand. Det får uoverskuelige konsekvenser for familien.

I øvrige roller ses Nina Rask (Carmen Curlers), Viktor Hjelmsø (Drenge), Youssef Wayne Hvidtfeldt (Huset), Rebekka Trier Kær (The Rain), Bathsheba Oghomi-Hansen og Clint Gyamfi.

Seriens hovedforfatter er Sara Isabella Jønsson (Ustyrlig), og Mie Skjoldemose er medforfatter. Karoline Lyngbye (Superposition) er konceptuerende instruktør, og Katrine Brocks (Den store stilhed) er episodeinstruktør. Det er Monolit Film ved Pernille Tornøe og Victor Cunha, der producerer.

Dark Horse får premiere på 21. januar på TV 2 Play.

Skruk sæson 2

'Skruk'
Josephine Park og Simon Sears i den populære Netflix-komedie 'Skruk', der vender tilbage med sæson 2
Foto: Tine Harden / Netflix

Den populære Netflix-serie Skruk fra 2022 vender tilbage med Josephine Park i hovedrollen som fertilitetslægen, Nana.

I anden sæson af det romantiske komediedrama har Nana fået en baby, men lige så højt, som hun elsker sit barn, lige så meget hader hun at være på barsel. Så Nana tigger sin gamle chef, Helle (Charlotte Munck) om at få jobbet som fertilitetslæge tilbage. Det får hun lov til, men på den betingelse, at hun ikke begår nogen fejl denne gang – og at hun ikke kommer med flere løgne!

Nana lover bod og bedring, men har slet ikke overvejet, at nogen jo skal passe babyen, mens hun er på job. Derfor ender Nana nødtvungent med at have sin mor (Tammi Øst) boende som en slags fast babysitter/roommate fra helvede.

Oven i det hele spøger Mathias (Simon Sears) stadig i kulissen. Den store kærlighed, der slap væk – men også den store kærlighed, som ikke ved, at han er far til Nanas baby.

Anden sæson af Skruk har endnu ikke fået en premieredato, men serien kommer på Netflix.

Orkestret sæson 2

'Orkestret'
Frederik Cilius og Rasmus Bruun i komedieserien 'Orkestret', der vender tilbage med anden sæson i år
Foto: Åsmund Sollihøgda / DR

Orkestret er skrevet og instrueret af Mikkel Munch-Fals efter idé af Adam Price og har de to dygtige satirikere, Frederik Cilius og Rasmus Bruun i hovedrollerne.

Med det line-up var der fra start lagt i kakkelovnen til en solid og ekstremt morsom serie, og heldigvis levede Orkestrets første sæson op til de store forventninger! Nu er sæson to på vej, og man kan kun håbe, at den holder det høje niveau.

Orkestret er en komedie, som udspiller sig i og omkring et symfoniorkester med musikere, som lider af både storhedsvanvid og mindreværdskomplekser. En samling glødende egoister, som skal underordne sig fællesskabet for at kunne frembringe den store lyd.

Her mødes den konfliktsky souschef Jeppe Nygren (Rasmus Bruun) og orkestrets 2. klarinettist den lettere vrisne enspænder Bo Høxenhaven (Frederik Cilius), og herfra står absurditeterne i kø.

Foruden Bruun og Cilius medvirker blandt andre Emma Sehested Høeg, Lene Maria Christensen, Caspar Phillipson og Neel Røntholt.

Orkestret sæson 2 har endnu ikke fået en premieredato, men serien kommer på DR og DRTV.

NamaStay

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-05-30/dr-0789847.jpg
Paprika Steen og Lars Brygmann spiller hovedrollerne i den nye DR-serie 'NamaStay'.
Foto: DR

Indtil videre er der ikke sluppet så megen information ud om den nye komedieserie, NamaStay, der er skabt af Paprika Steen sammen med Nikolaj Steen (der også instruerer), Lars Brygmann (der desuden spiller med i serien) og manuskriptforfatterne, Stine Rosenfeldt og Jesper Juhl.

Serien tager det luksuriøse campingfænomen "glamping" under kærlig behandling og foregår på et populært glampingresort.

Foruden Paprika Steen og Lars Brygmann medvirker også bl.a. Peter Gantzler, Johannes Nymark, Lærke Winther og Amalie Lindegård.

Det er produktionsselskabet Pineapple Entertainment ved Ricco Wichmann, der står bag, og Charlotte Sne Hoen der producerer.

NamaStay har endnu ikke fået en premieredato endnu, men serien kommer DR2 og DRTV.

Kald mig far

'Kald mig far'
Alex Høgh Andersen og Magnus Haugaard i Viaplay-serien 'Kald mig far'
Foto: Henrik Petit / Viaplay

Den opmærksomme læser vil vide, at vi allerede sidste år havde komedieserien Kald mig far på listen over serier, vi glædede os til.

Desværre har vi endnu ikke fået serien at se, men vi tillader os alligevel at håbe på, at den ser dagens lys på Viaplay i løbet af 2024 (og det samme kan man sige om den anden danske Viaplayserie, Bullshit, der også lader vente på sig!)

Kald mig far er skabt af skuespillerne Alex Høgh Andersen og Magnus Haugaard, der også selv spiller seriens to hovedroller. Serien handler om et venskab – sådan et rigtig godt et, hvor man har kendt hinanden hele livet – men med det twist, at den ene ven bliver kærester med den anden vens mor. Og hvad gør man så?

For den konfliktsky Emil (Alex Høgh Andersen) bliver det mere end et hypotetisk spørgsmål, da han finder ud af, at hans bedste ven, den selvsikre Viktor (Magnus Haugaard), er begyndt at date hans mor, Helle (Ellen Hillingsø). Herfra vendes det hele på hovedet, og Emil skal lære at navigere i den nye virkelighed, hvor venskabet, som drengene kendte det, for alvor sættes på prøve.

På rollelisten finder man desuden Roberta Hilarius Reichhardt, Johanne Milland og Peter Gantzler.

Kald mig far har endnu ikke fået en premieredato, men serien bør lande på Viaplay i løbet af 2024.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Guides

Mest læste