Serier | Guides

ANNONCE: 5 forfattere, alle krimielskere bør kende

AfVi Elsker Serier
7. december 2022
5 forfattere, alle krimielskere bør kende

Del artikel

Vi har støvsuget Mofibos store krimiarkiv og fundet frem til 5 forfattere, som alle spændingselskere bør kende.

Findes der noget bedre end en god krimi? Det er den perfekte adspredelse, når man har brug for at slappe af efter en god lang dag. Eller hvis man har en masse transporttid eller er ude at rejse.

Når man følger sin yndlingshovedperson i opklaringsarbejdet af en kriminalsag, er det i de bedste tilfælde, som om man selv er med. Og man sidder nærmest og råber "Pas på!", når man ved, at de er ved at komme ud for noget faretruende.

Der er mange gode at vælge imellem. Så vi har dykket ned i Mofibos store og gode katalog og kommer her med fem skarpe anbefalinger af forfattere, alle krimielskere bør give sig i kast med.

Jo Nesbø

En af Norges fremmeste eksportvarer er multitalentet Jo Nesbø. Få kan skrive tidligere professionel fodboldspiller, musiker, børnebog- og krimiforfatter på CV’et, men det kan Nesbø. Det er dog ikke for bøgerne om Doktor Proktor, at han ryger på listen i denne omgang, men i stedet en alkoholisk politibetjent.

Harry Hole er en mand af modsætninger. Lige så god, han er til at opklare sager, lige så ringe er han til at få sit privatliv til at hænge sammen. Med hele 13 bøger om osloske panser, hvoraf den første kom i 1997 og den seneste lige på trapperne, er der masser af gå i krig med. Og skurkene lader bestemt ikke noget så tilbage for deres amerikanske modparter, når det gælder brutalitet.

Derudover står Nesbø også bag de spændende bøger om den småkriminelle fixer Olav Johansen og ikke mindst thrilleren Headhunterne. Er man til norsk eller krimier, så fås det ikke bedre end Jo Nesbø.


Find alle titler af Jo Nesbø på Mofibo her.

Jo Nesbø

Sara Blædel

En af Danmarks mest populære krimiforfattere er Sara Blædel. Siden debuten i 2000 er hendes bøger blevet fast inventar i samlingen hos krimilæsere. Især de 12 bøger om kriminalassistent Louise Rick og journalistveninden Camilla Lind har vundet indpas hos fans.

Udover opklaringen af de brutale mord glimrer disse romaner også ved portrætteringen af de tos liv. Både det indbyrdes venindeforhold, men også i forhold til de problemer og udfordringer, de hver især kommer ud for.

Derudover tæller forfatterskabet bl.a. også trilogien om Ilka, der arver sin amerikanske fars bedemandsforretning i USA. Det er klassisk amerikansk småby-uhygge med alt fra rabiate kristne sekter til kriminelle elementer.


Find alle titler af Sara Blædel på Mofibo her.

Sara Blædel

Kim Faber & Janni Pedersen

Ægteparret og forfatterduoen Kim Faber og Jannie Pedersen debuterede i 2019 med deres første bog om makkerparret Martin Juncker og Signe Kristiansen. Siden da er der kommet tre og de fire bøger om de to efterforskere er kræs for krimi-kendere.

Bestialske mord og terror er en fast del af universet, hvor spændingen ofte driver en helt ud på kanten af sofaen. Det er skildringer af et presset Danmark, hvor det er kun er Juncker og Kristiansen, der er boldværket, før det hele ender i kaos og anarki.

Med det hastige tempo, som Faber & Pedersen udgiver bøger, er det bare med at hoppe på vognen nu. For med gennemsnitligt én bog om året, skal der ikke gå lang tid, før man er håbløst bagud i den hotteste krimiserie i Danmark pt.


Find alle titler af Kim Faber og Jannie Pedersen på Mofibo her.

Kim Faber og Janni Pedersen

Michael Connelly

En af de bedst sælgende forfattere på verdensplan er Michael Connelly. Over 74 millioner eksemplarer har hans 32 bøger solgt og med flere roste filmatiseringer og serieadaptationer til følge.

Der er primært tre bogserier fra den pensionerede kriminalreporter. Først og fremmest er der LA-betjenten Harry Bosch, som optræder i hele 24 af Connellys bøger. En snusfornuftig panser, der ikke er bleg for at bøje reglerne, hvis det er nødvendigt. Derudover er der hans halvbror, advokaten Mickey Haller og en anden LA-betjent Renee Ballard, der ofte arbejder sammen med Bosch.

Det fås ikke mere hårdkogt end i Michael Connellys krimi-romaner, der emmer af klassisk noir-stemning. Flere af bøgerne er blevet filmatiseret, både i serieformat, men også enkeltstående film, heriblandt The Lincoln Lawyer med selveste Matthew McConaughey som Mickey Haller.


Find alle titler af Michael Connelly på Mofibo her.

Michael Connelly

Michael Katz Krefeld

En af de danske forfattere, der læner sig allermest op af de amerikanske krimi-forbilleder, er Michael Katz Krefeld. Der er seriemordere og brutale kriminelle, så langt øjet rækker. Samtidig med at hovedpersonerne langt fra er ufejlbarlige.

Især bøgerne om privatdetektiven Thomas ’Ravn’ Ravnsholdt har vundet indpas hos publikum og kritikere. Det er ren LA-noir lige midt i Københavns gader og Christianhavnskanal, hvor Ravn bor på sin båd.

Men også debuten om lægen Maja Holm og de efterfølgende bogserier med henholdsvis makkerparret Nikolaj Storm og Katrine Bergman samt politikommisæren Cecilie Mars er meget populære. Overordnet gælder det for forfatterens katalog, at bøgerne er på et meget højt niveau, og mysterierne kan holde en helt ude på kanten i det nervepirrende opklaringsarbejde.


Find alle titler af Michael Katz Krefeld på Mofibo her.

Michael Katz Krefeld

 


Fyld vinteren med de bedste lydbøger fra Mofibo.
Lyt og læs - derhjemme og på farten. Vælg mellem 600.000 e- og lydbøger.
Tilmeld dig nu, og få adgang til de spændende historier i app'en.
Som bruger af Vi Elsker Serier kan du få 30 dage gratis her

Del artikel

Læs mere omMofiboLydbøger

Mest læste