Serier | Guides

ANNONCE: 5 krimier, du ikke må gå glip af på C More

AfBrian Mogensen
19. september 2022
5 krimier, du ikke må overse på C More
Fra serien Broadchurch / Foto: C More.

Del artikel

De mørkere aftener indbyder til at tage hul på en god kvalitetskrimi, og hos C More er udvalget stort. Her er 5 af vores favoritter, du kan fylde dit efterår med.

Da Agatha Christie satte sig foran skrivemaskinen og startede en af sine utallige krimier, endte de altid med, at den aldrende dame eller den lille belgiske mand med det spøjse overskæg på de sidste sider med stor tilfredshed i stemmen kunne proklamere, at ”MORDEREN ER <indsæt gartner, butler, løvetæmmer eller noget fjerde!>”

Men tiden har set en udvikling i krimigenren, og heldigvis for det da. Selv om der stadig bygges oven på mange af de traditionelle elementer, er der også blevet plads til at gøre noget andet. Og det resulterer i, at der gang på gang kommer serier, der tager os alle med bukserne nede. De følgende serier kan alle streames hos C More.

Broadchurch

Broadchurch anmeldelse
Broadchurch / Foto: C More.

Da den 11-årige Daniel Latimer bliver fundet død på stranden nær den idylliske engelske by Broadchurch, ryster det hele det lille samfund, der ellers var fasttømret og sundt at se på udefra. David Tennant (Dr. Who, Jessica Jones) og Olivia Colman (The Crown, Morder on the Orient Express) går sammen om at opklare mordet, der viser en noget mere betændt side af de lokales hverdag.

Den første sæson af Broadchurch er velskrevet, og skuespillerne er formidable. Men der hvor serien virkelig skiller sig ud er i de efterfølgende sæsoner, der ikke bare lige disker op med et nyt mord.

Se den, fordi: Selv om Tennant og Colman tilsammen er det hele værd, er det største plus for Broadchurch, at den virkelig får lov at udvikle sig gennem alle tre sæsoner.
Se Broadchurch på C More og få 14 dage gratis. Tilmeld dig her.

Line of Duty

Line of Duty anmeldelse
Line of Duty / Foto: C More.

Ordensmagten kan ikke bare få frie hænder, men hvem holder egentlig øje med politiet? I serien Line of Duty, er det AC-12, der gang på gang tager fat i interne problemer i de engelske politistyrker.

Ind til videre er der udkommet seks sæsoner af Line of Duty, som har vundet den ene pris efter den anden, og det er ikke svært at se hvorfor.

Line of Duty holder fokus på en lille skare af politifolk, der starter med at opklare korruption i ordensmagten, men gang på gang viser det sig, at intet er, som det synes i starten. Selv om det måske ikke ligefrem er nytænkende, formår serien faktisk at slå nogle virkelig effektive krumspring.

Se den, fordi: If it aint broken, don’t fix it. Formularen virker, og der er gode overraskelser forude.


Se Line of Duty på C More og få 14 dage gratis. Tilmeld dig her.

The Missing

The Missing anmeldelse
The Missing / Foto: C More.

Antologier er blevet populære, og det er nemt at se hvorfor. Der er ikke så stor sandsynlighed for, at der går metaltræthed i castet eller i præmissen. Det kræver dog en del sans for detaljerne, så man ikke bare ender med sæsoner, der fægter i alle mulige retninger.

Det er der ikke nogen fare for i The Missing. Den britiske serie går fra sæson til sæson med fokus på en forsvunden person, og hver sæson holder ikke igen med at fortælle historien bag.

Ulempen er dog, at hvis det nu er sådan et RIGTIGT godt cast, så har man kun en enkelt sæson. Og det var faktisk tilfældet med The Missing, hvor anden sæson var god, men måske nok manglede lidt hovedrollen fra første sæson. Så han fik sin egen spin-off-serie, og derfor er der altså nu to sæsoner af The Missing og to sæsoner med undertitlen Baptiste – opkaldt efter hovedrollen fra sæson 1.

Se den, fordi: Det er den helt rigtige måde at lytte til sine seere på.


Se The Missing på C More og få 14 dage gratis. Tilmeld dig her.

Dr. Death

Dr. Death anmeldelse
Dr. Death / Foto: C More.

Serien Dr. Death er baseret på en podcast af samme navn, der er baseret på en neurokirurg … af samme … øh … navn.

Hans navn var Christopher Duntsch, og over en årrække foretog han en række operationer, der bedst kan beskrives som lemlæstelse, og som resulterede i, at to patienter døde. Historien om Duntsch er makaber i sig selv, og det retslige efterspil er virkelig velfortalt i serien, der dog byder på mere end bare en god historie.

For blandt skuespillerne finder man navne som Joshua Jackson, Christian Slater og Alec Baldwin, der alle er klasseskuespillere, om end de hver især har haft en noget turbulent karriere. Sammen med Grace Gummer (Mr. Robot) og AnnaSophia Robb (The Carrie Dairies) leverer de knaldgodt skuespil uden distraktioner, og selv om Dr. Death tager sig friheder med dramaet, er den altså baseret på en kerne af virkelighed.

Se den, fordi: Det er strålende eksempel på, at virkeligheden kan være meget værre end fiktion.


Se Dr. Death på C More og få 14 dage gratis. Tilmeld dig her.

DES

DES anmeldelse
DES / Foto: C More.

Amerikanerne er ikke de eneste, der har et problem med seriemordere. Briterne kan også være med. Og den problematik har ITV sat fokus på i en serie, der gentagne gange er blevet rost for sin tilgang til at vise grusomme og bestialske sager med omhu og omtanke.

DES er den niende i serien, som handler om Dennis Nilsen, der fra 1978 til 1983 myrdede 12 unge mænd og drenge. Nilsen var lige præcis så syg, som man kan forestille sig, og han blev efterfølgende dømt for mordet på seks personer.

David Tennant er igen på rollelisten, men denne gang som morderen Nilsen, og det er han virkelig, virkelig god til.

Se den, fordi: Den ikke svælger i mord og prøver at lokke dig ind i en fortælling, fordi den er chokerende. Den fortæller en skræmmende historie fra virkeligheden på en sober måde, der stadig formår at holde fast i din interesse. Og fordi David Tennant er voldsomt skræmmende i rollen som Nilsen.

Alle serierne kan ses på C More.

Gratis adgang til C More


Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

https://imgix.vielskerserier.dk/2022/10/C-More_Crime_Dec22_930x180.jpg
Foto: C MorePå C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Se med hos C More allerede fra i dag!

[/factbox]

LÆS OGSÅ: Ny dokumentarserie viser Victoria’s Secrets fald fra tinderne: Månedens anbefaling på C More

LÆS OGSÅ: Gys, blod og mystik i mesterklassen: Månedens anbefaling på C More

LÆS OGSÅ: Sommerens krimiguide: Gode krimiserier på C More

Del artikel

Andre Serier | Guides