Serier | Guides

ANNONCE: Slå mave med et julemord: De bedste krimier på C More 

AfBrian Mogensen
20. december 2022
De bedste krimier på C More
Peter Haber som Martin Beck i 'Beck Dödsfällan' / 'The Death Trap' / Foto: C More

Del artikel

Når and og flæskesteg er fortæret, mandlen fundet, og de sukkerhøje børn er puttet med deres hav af gaver, er det tid til at finde juleroen. Og hvilken bedre måde at falde ned på end med et godt gammeldags mord? 

Det er ikke særlig juleagtigt, sådan at slå andre ihjel. Og det er også temmelig dumt, når der findes detektiver som Hercule Poirot, Morse og Beck. Med hjerner af den kaliber på sagen, er det bare et spørgsmål om tid, før de skyldige ryger bag tremmer.

Så sæt dig godt til rette i sofaen og få din dosis mordmysterier med Vi Elsker Seriers juleguide til de bedste krimier på C More.

Beck – Dødsfælden

Den svenske detektiv Beck vender tilbage i en spritny film, der får premiere 1. juledag. Barnebarnet Vilhelm har kastet sig over politiarbejdet, og han finder en morgen liget af en ung festdeltager i et villakvarter uden for Stockholm. Jagten er gået ind, og alt tyder på, at svenskerne på ingen måde lader deres lys stå under en skæppe, når det gælder krimigenren.

Siden Sjöwall og Wahlöös bøger om Martin Beck blev filmatiseret første gang, er det blevet til mere end 40 film i serien, og de fleste kan du finde på C More.

Beck Dødsfælden
Fra 'Beck - Dødsfælden' / Foto: C More.

Broadchurch

Det lille engelske bysamfund ved kysten rystes, da en af de lokale drenge findes død på stranden. Mordet falder sammen med ankomsten af en ny kriminalkommisær, der gemmer på sin egen fortid. I løbet af seriens tre sæsoner bliver hverdagen vendt på hovedet for alle involverede, og Broadchurch formår at føje nye elementer til historien, uden at den bevæger sig for langt væk fra kernen af den originale historie.

Og så er David Tennant og Olivia Colman forrygende sammen.

Broadchurch anmeldelse
Broadchurch / Foto: C More.

Journal 64

Turen går til Sprogø, efter at folkene i Afdeling Q finder tre mumificerede lig bag en falsk væg i en gammel lejlighed. Den danske serie med bl.a. Nicolai Lie Kaas, Fares Fares og Johanne Louise Schmidt har været leveringsdygtig i bundsolide krimier flere gange nu, og Journal 64 er den fjerde i serien.

De tre tidligere (Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P) findes også på C More. Så hvis du er glad for Jussi Adler-Olsens univers med gamle hengemte sager, er der nok at tage for dig af.

Journal 64
Journal 64 / Foto: C More

Headhunterne

En anden populær krimiforfatter, der begejstrer igen og igen er Jo Nesbø, og hans bog Headhunterne blev afsæt for først en film, hvor vores egen Nikolaj Coster-Waldau indtog en prominent rolle, og derefter en serie.

Med fokus på headhunteren Roger, der leder et dobbeltliv som kunsttyv, formår historien at slå så mange slag med halen, at det er svært ikke at blive revet fuldstændig med. Filmen blev rost til skyerne af anmeldere og publikum, og det er den største succes i norsk filmhistorie. I år blev der lavet en serie, der indtil videre findes i seks afsnit.

Du kan finde bade filmen Headhunterne og serien Headhunters på C More.

Headhunterne
Headhunterne / Foto: C More.

Wire in the Blood

Psykologen Robson Green hjælper politiet i det nordlige England med at finde frem til seriemordere, og selvom det ikke er nogen nyskabende idé, har serien Wire in the Blood formået at skabe et medrivende og intenst univers, der chokerer igen og igen.

Over seriens seks sæsoner har sagerne omhandlet alt fra kannibalisme, rituelle drab og religiøs fanatisme, og der er sjældent en lige vej fra mordet til den endelige opklaring. Og med fire afsnit på halvanden time i hver af de seks sæsoner, kan du hurtigt få juleferien til at forsvinde.

Wire in the Blood
Wire in the Blood / Foto: C More.

Ekstra til krimielskerenEr du mere til de traditionelle detektiver, kan du også finde udgaver af Agatha Christies bøger på C More Som fx ABC-mordene, Uskyld på Prøve og Den Gustne Hest. Filmene er et godt supplement til serien Hercule Poirot, der byder på 71 afsnit med den belgiske mesterdetektiv.

Er tidsperioden lige noget for dig, er også de fire film i serien The Suspicions of Mr. Whicher et godt bud.

Er det ikke nok, findes der også disse serier om politifolk, der jagter mordere: Blindt Spor, Vera, Crime, samt Inspector Morse og Unge Morse, der alle også kan stille en krimi-julesult.

Gratis adgang til C More

Vi Elsker Serier har lavet en oversigt over vores favoritter hos C More, som du kan se lige her, hvor du også får de to første uger til C More for 0 kr.!

På C More kan du finde et bredt udvalg af krimiserier, og særligt har streamingtjenesten udmærket sig i nordic noir-genren. De dystre, mørke krimiserier står i kø hos C More, og der er lagt i kakkelovnen til en aften helt ude på kanten af sofaen, hvis du da overhovedet kan se igennem det tæppe, som du har trukket over hovedet!

C More byder også få en række spændende og gode film. Se med hos C More allerede fra i dag!

Del artikel