Serier | Guides

Dårlige serier: 5 serier, du ikke behøver at starte på 

AfLiv Raahauge-Pedersen
23. marts 2022
And Just Like That ...
Foto: HBO Max

Del artikel

Det vrimler med anmeldelser af serier, du bør se, så her kommer i stedet en velment guide til 5 dårlige serier, som du gør dig selv en stor tjeneste ved at gå i en stor bue udenom.

After Life

Ricky Gervais i serien After Life
Foto: Netflix

Streamingtjeneste: Netflix

Det virker måske helt ved siden af, at en serie med en score på 8,5 på IMDb lander på denne liste. Og det er dog også med et forbehold.

Første sæson af After Life er nemlig genial! Ricky Gervais har her skabt en serie, som fortæller om en mand i dyb sorg efter at have mistet sin kone, men på en livsbekræftende, underholdende og varm måde. Den er helt klart værd at se.

MEN allerede i anden sæson går det ned ad bakke, og i tredje sæson har serien fuldstændig mistet momentum. Historiens finurlige og sjove elementer er blevet en smule latterlige og overfladiske. Hvor første sæson i hele sin triste fortælling formår at fange seeren og skabe lys i mørket, formår tredje sæson ikke så meget andet end at gøre seeren trist.

Derfor skal lyde en helt klar anbefaling til at se første sæson, men da Ricky Gervais ikke stoppede, mens legen var god, bør du tage sagen i egen hånd og skåne dig selv for anden og tredje sæson. På den måde står du tilbage med mindet om en rigtig god serieoplevelse i stedet for skuffelse over tredje sæsons mislykkedes forsøg.

On Becoming a God in Central Florida

On Becoming a God in Central Florida
Foto: SkyShowtime

Streamingtjeneste: Netflix og SkyShowtime

Kirsten Dunst i hovedrollen. En kultagtig organisation, der hjernevasker sine medlemmer. Og kampen om at vinde over det pyramidespil, som var skyld i hendes mands død.

Det virker umiddelbart som opskriften til en serie, der kunne blive en succes, og min anmelderkollega har da også sendt flere roser afsted. Det gør jeg ikke!

Første afsnit går en smule langsomt. Men Kirsten Dunsts virkelig gode skuespillerpræstation og et til tider vellykket komediedrama lokker med løftet om en god serieoplevelse forude ... For så bare at skuffe rigtig meget jo længere ind i historien, man kommer.

Plottet er kedeligt, uden fremdrift og for det meste bare virkelig mærkeligt. Lige som man ser en mulighed for, at serien vil blive fængende, skifter den kurs og fortsætter med at træde vande uden at komme ordentligt i gang.

Dog skal Kirsten Dunst virkelig roses. Hun spiller megagodt og formår at gøre serien interessant – på trods af et plot, som ikke rigtig kan noget.

Ridley Road

Ridley Road
Foto: DRTV

Streamingtjeneste: DRTV

Denne dramaserie kaster lys over den nynazisme og hetz mod jøderne, som hærgede i England i 1960’erne. Med afsæt i disse historiske begivenheder følger vi den fiktive unge jødiske damefrisør Vivien. Hun er forelsket i Jack og følger ham til London. For at vinde hans hjerte, lader hun sig infiltrere i den nynazistiske organisation NSM og går undercover for at bekæmpe deres fremmarch.

Serien er virkelig god … På papiret. Opskriften er der, alle ingredienserne ligger parat, men der mangler krydderier. Det gør, at serien i praksis slet ikke formår at skabe den spænding og fremdrift, som plottet skriger efter at få.

And Just Like That...

And Just Like That ...
Foto: HBO Max

Streamingtjeneste: HBO Max

Hvis du har fulgt bare en lille smule med i anmeldelserne af den nye udgave af Sex and the City (eller måske ligefrem udholdt alle afsnit – uden at smide ting efter tv’et i arrigskab), så vil det nødigt komme bag på dig, at And Just Like That... havner på denne liste.

Hele sæsonen kunne faktisk have været overstået på den halve tid, da handlingen simpelthen er tynd. I stedet trækkes pinslen i langdrag over 10 afsnit. Det er en hele vejen igennem en tåkrummende oplevelse.

Det kunne virke, som om der bare ikke er mere at hive ud af relationen mellem veninderne, der da også er reduceret til tre i stedet for fire, fordi Samantha i et klodset forsøg er skrevet ud af serien. Undervejs kommer der i nemlig en masse nye bekendtskaber ind i de tre veninders liv, som undervejs forsvinder igen uden, at man som seer egentlig forstår pointen med deres rolle i serien i første omgang.

Hvor er det ærgerligt, at en klassiker som Sex and the City skal ødelægges en lille smule af denne nyeste sæson. Så hvis du endnu ikke allerede har set And Just Like That..., så lad vær'! Gå i stedet ind og gense de oprindelige seks sæsoner af serien, og glem alt om denne nyeste sæson.

Blood and Water

Blood and Water
Foto: Netflix

Streamingtjeneste: Netflix

Serien er Netflix' anden originale afrikanske serie. Her følger vi hovedpersonen, den 16-årige Puleng Khumalo, som gør det til sin mission at finde sin storesøster, der blev kidnappet, da hun var lille. Hun skifter skole for at blive venner med den populære Fikile, som hun mener, er hendes forsvundne søster.

Umiddelbart lyder det til, at serien besidder alle de basale elementer for en spændende teenagedrama: En prestigefyldt skole, familiedrama og intriger blandt de smukke og rige elever. Men i stedet er plottet bare langtrukken. Hvert afsnit varer en time, hvilket ville fungere fint, hvis det var spændende, men af og til bliver det bare decideret kedeligt. Samtidig kan man ikke lade være med at opbygge en irritation mod samtlige karakterer undervejs.

Del artikel

Andre Serier | Guides