Serier | Guides

De 10 bedste serier på Prime Video

Af
Daniel Lindekilde Engberg
26. maj 2023
10 bedste serier på Prime Video
Emily Blunt som Cornelia Locke i 'The English' / Foto: Prime Video.

Del artikel

På trods af at Prime Video er en af de billigste streamingtjenester, er indholdet i top, og du finder især rigtig mange gode fiktionsserier.

Prime Video er ikke den mest kendte streamingtjeneste herhjemme, men den har gennem de seneste år opbygget et stort navn for sig selv. Ud over et væld af film har tjenesten også serier til enhver smag.

Vi har samlet vores bud på de 10 bedste serier, Prime Video har at byde på, og vi starter fra toppen:

1. The English
2. Bosch
3. The Expanse
4. Good Omens
5. Fleabag
6. The Marvelous Mrs. Maisel
7. The Boys
8. Reacher
9. Jack Ryan
10: Star Trek Picard

1. The English

Det Vilde Vesten har sjældent været så smukt som i The English. Smukke landskaber og flere beskæringer, der ville klæde dagligstuen som malerier, danner fundamentet for en klassisk hævnhistorie.

Cornelia Locke (Emily Blunt) er på en mission for at finde manden, der slog hendes søn ihjel, og får hjælp af indianeren Eli Whipp (Chaske Spencer), der efter den amerikanske borgerkrig vil gøre krav på et stykke jord. På deres rejse sammen møder de både venner og fjender i et karaktergalleri, der har lige høje grader af dybde og visuel flair.

Med stærk inspiration fra Sergio Leones spaghettiwesterns viser The English, at westerngenren langt fra er død, og stadig kan tryllebinde seere med fortællinger fra den nærmest mytologiske periode i USAs historie.

2. Bosch

Nogle gange har man bare lyst til at se noget krimi, der er godt skruet sammen og med en hårdkogt strømer, der ikke altid spiller efter reglerne. Det er her, hvor Bosch kommer ind og stiller sulten.

Hver sæson tackler politidetektiven Harry Bosch, spillet eminent af Titus Welliver, en eller flere sager i Los Angeles, en by, der forbindes med alt andet end engle i serien. Barnemord, seriemordere, organiseret kriminalitet, racisme, korruption. Bosch har lidt af det hele, når det kommer til kriminalitet.

Det hele krydres med utrolig god spænding og et fremragende karaktergalleri med Welliver i front, der med stor indebrændt vrede slås med sine egne dæmoner.

3. The Expanse

The Expanse er baseret på den populære bogserie af samme navn og er skabt af forfatterne til bøgerne med hjælp fra Mark Fergus, der har skrevet Children of Men og Iron Man.

I fremtiden har mennesker koloniseret solsystemet, men selv om det er en stor bedrift og har potentiale til at indlede en ny tidsalder for menneskeheden, så er linjerne trukket op til en koldkrigstilstand mellem tre fraktioner. Diverse karakterer navigerer i systemet og snubler over en konspiration, der kan komme til at betyde åben krig,

Flotte effekter, politisk drama og klassiske noir-elementer har gjort The Expanse til en af de bedste science fiction-serier i nyere tid.

4. Good Omens

Good Omens baseret på bogen af Terry Pratchett og Neil Gaiman giver et noget anderledes bud på, hvad det vil sige at være menneske.

Good Omens følger dæmonen Crowley og englen Aziraphale spillet af henholdsvis David Tennant og Michael Sheen, der begge har opholdt sig på jorden siden verdens skabelse, som repræsentanter fra himlen og helvede. De har gennem tiden dannet et venskab og vil på trods af den store konflikt mellem skyerne og underverden bare nyde en stille tilværelse på Jorden. Når de finder ud af, at Dommedag nærmer sig, slår de sig sammen for at forhindre antikrists komme.

Det helt store højdepunkt for Good Omens er den blændende kemi mellem David Tennant og Michael Sheen. Man siger, at modsætninger tiltrækker hinanden, og det er i hvert fald sandt her.

5. Fleabag

Komikeren Phoebe Waller-Bridges hjertebarn Fleabag er blevet lovprist af Gud og hvermand, og det med god grund.

Fleabag (Phoebe Waller-Bridge) har ikke det bedste liv for tiden. Hendes bedste veninde (og forretningspartner) har begået selvmord. Forretningen går skævt, hendes kæreste har slået op med hende (igen), efter at hun onanerede til en Obama-tale, og hendes søster er fortsat symbolet på perfektion. Alt sammen bliver løbende kommenteret af Fleabag selv, der taler direkte til publikum i kameraet.

Lige dele sjov og rørende og med en personlig kant, fortæller Fleabag en yderst relaterbar historie, som de fleste kan forholde sig til.

6. The Marvelous Mrs. Maisel

Fra skaberne af Gilmore Girls kommer The Marvelous Mrs. Maisel med en ny overflod af charme og humor.

I The Marvelous Mrs. Maisel følger vi Miriam "Midge" Maisel, der lever i husmorrollen i de sene 1950’eres New York. Da hendes mand forlader hende efter en jammerlig præstation i sin stræben efter at blive standup-komiker, drikker Midge sig fuld og prøver selv at begå sig på en scene. Hun viser sig at være et naturtalent og drager ud på en morsom rejse for at blive den bedste, der er.

Med fantastiske kostumer og produktionsdesign, vittig dialog og elskelige karakterer har The Marvelous Mrs. Maisel taget publikum med storm. Det er heller ikke kun seerne, der elsker den. Serien har vundet tre Golden Globes og 22 Emmy-priser og været nomineret til yderligere 44.

7. The Boys

Ikke alle superhelte er gode. Faktisk er de fleste egoistiske og sadistiske røvhuller. Det er præmissen for superhelteserien The Boys, hvor helte er offentlige figurer, der virker mere som kendisser end godhjertede samaritanere.

Vi følger en gruppe uden superkræfter, der prøver at få skovlen under superheltene, og selskabet Vought, der administrerer alle helte. Med hjælp inde- og udefra kæmper de en brav kamp mod både diabolske helte og deres egne indre dæmoner.

Med bidende satire over mediebranchen, woke-kulturen og store koncerners dobbeltmoralske ageren har The Boys fingeren på samfundets puls. Dét sammen med overdrevne mængder af blod og bandeord gør The Boys til en af de sjoveste serier, der kører lige nu.

8. Reacher

Her taler vi altså ikke om Tom Cruise-filmserien, men serien med muskelbundtet Alan Ritchson i rollen som den titulære Jack Reacher.

Den tidligere major i USAs militærpoliti, Jack Reacher, bliver anholdt for mord kort efter sin ankomst til den lille by Margrave, Georgia. Da et af mordofrene viser sig at være hans bror, indleder han en usikker alliance med byens politistyrke til at finde frem til morderen. Efterforskningen leder dem på sporet af storslået korruption, der sætter alles liv på spil.

Med intense og velkoreograferede actionscener, og et tempo perfekt til bingewatching, er Reacher underholdning i topklasse og perfekt, hvis man har brug for at koble fra i en time eller syv.

9. Jack Ryan

John Krasinski indtager rollen som den elskede Tom Clancy-figur, CIA-analytikeren Jack Ryan.

I hver sæson ser vi Ryan påtage sig en opgave med store konsekvenser for både verdensfreden og hans personlige liv. Alt fra islamiske ekstremister til forsøg på at genoprette Sovjetunionen ved hjælp af atomvåben.

Jack Ryan indeholder alt det gode, man forbinder med Tom Clancy: action, spænding, intriger og vidtrækkende konspirationer. Den genopfinder ikke den dybe tallerken, men leverer alt, hvad en god action-thriller skal have, og den gør det med manér.

10. Star Trek: Picard

Det var en stor nyhed for Star Trek-fans, da Patrick Stewart annoncerede, at han endnu engang ville indtage rollen som Jean-Luc Picard fra Star Trek The Next Generation. Efter nogle mildest talt omstridte sæsoner fandt serien endelig sit fokus i den tredje og sidste sæson, og det er er den sæson, der gør, at Picard er med på listen.

Picard modtager et nødsignal fra den gamle flamme og kollega, Beverly Crusher, der beder om hjælp med en advarsel om, at han ikke kan stole på nogen, selv ikke Starfleet. Sammen med sin gamle næstkommanderende William Riker drager de ud for at afdække, hvad der viser sig at være en konspiration med konsekvenser for hele galaksen.

Hele det gamle hold fra The Next Generation slutter sig til, og den sidste sæson blev den afslutning for karaktererne, som fans har hungret efter i flere årtier, efter flere skuffende film og de to første sæsoner af Picard.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omPrime Video

Andre Serier | Guides

Mest læste